Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


29-04-08
SECRET INVASION #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Brian Michael Bendis

Penciler: Lenil Yu

Inker: Mark Morales

Letterer: Chris Eliopoulos

Colorist: Laura Martin

Editor Tom Brevoort

Marvel Comics

Κάπου εδώ φτάνει στο τέλος της η αγωνία των διασκορπισμένων ανά την υφήλιο Marvel fanboys! Το SECRET INVASION είναι πραγματικότητα! Οι μάσκες θα πέσουν, οι Skrulls θα αποκαλυφθούν, οι good guys θα θριαμβεύσουν (φυσικά δια πυρός και σιδήρου) και η τέλος η τάξη – or the next best thing - θα αποκατασταθεί σε αυτό το πολυβασανισμένο universe της Marvel. Ain’t life grand?

Τι κρίμα όμως που αυτός ο ταλαίπωρος reviewer, δεν μπόρεσε να βρει πολλά στοιχεία από να τον ενθουσιάζουν, σε αυτό το πρώτο τεύχος του φιλόδοξου mini series. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτό το εξώφυλλο, με το ρετρό "b-movie like" λογότυπο; Read on!

Ο Bendis, σε αντίθεση με τα όσα έχει συνηθίσει τους φίλους του – και πολύ περισσότερο τους εχθρούς του - να περιμένουν από αυτόν, δεν διστάζει να πατήσει το γκάζι για ένα γερό ξεκίνημα. Ναι αγαπητοί μου, το set-up φρόντισε να το ξεκινήσει πριν από χρόνια κάπου αλλού, στα πρώτα τεύχη του NEW AVENGERS για τους έχοντες αδύναμο μνημονικό, οπότε μην σας εκπλήσσει αυτή η κίνηση. Διαστημόπλοια εισέρχονται στην ατμόσφαιρα, μαζικές καταστροφές λαμβάνουν χώρα και αυτό που φυσικά όλοι περίμεναν με περίσσια αγωνία – αποκαλύψεις για το ποιοι είναι Skrull! Μην φανταστείτε τίποτα το συγκλονιστικό, σχεδόν όποιος φανερώθηκε ήταν δευτεράντζα και βάλε. Κυρίως supporting characters με λίγα λόγια, που ποτέ δεν απέκτησαν την δυνατότητα να κρατήσουν τον on-going τίτλο τους, Ή έστω ένα αξιοπρεπές mini series.

Τα κίνητρα των Skrulls για την αυτή την στρατηγική τους ανάπτυξη παραμένουν θολά, αφήνεται να εννοηθεί όμως, ότι πιθανότατα μπορεί να είναι θρησκευτικής φύσεως. Μάλιστα, εξωγήινοι αλλόθρησκοι που θέλουν το κακό όλων, κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσα στους φιλήσυχους κατοίκους του Marvel Universe, πανέτοιμοι για όλα. Μπορεί αυτό το σενάριο να αποκτήσει λίγη περισσότερη post 9/11 παράνοια παρακαλώ; Μάλλον δεν έχει αρκετή…

Ωραία όλα αυτά, αλλά εγώ ακόμα να δεχθώ ότι οι Skrulls μπορούν να αποτελούν μια Σημαντική Απειλή, ίσως εξαιτίας εκείνης της αρχαίας ιστορίας των Lee/Kirby στο FANTASTIC FOUR #2 , όπου οι ηττημένοι Skrulls προτίμησαν να ζήσουν μια ειρηνική, γελαδίσια ζωή. Now, that’s fucking impressive as far as alien conqueror races are concerned. Ή ακόμα σχετικά πιο πρόσφατα (λέμε τώρα), η Distinguished Competitor της Marvel, είχε σκαρφιστεί μια παρόμοια ιστορία πριν από καμία εικοσαριά χρόνια, σε εκείνο το crossover-ακι, το MILLENNIUM, με εκείνα τα not-so-friendly robots, τα Manhunter. Αν δεν ξέρετε τι ακριβώς είναι όλα αυτά, feel free to google them. Για την ακρίβεια, σας προκαλώ!

Αυτό όμως που με χάλασε περισσότερο σε όλον αυτό το τζερτζελέ, είναι η ίδια η ύπαρξη αυτού του miniseries, που σηματοδοτεί την κατάληξη (ίσως;) αυτού του event. Φτάνει πια, κουράστηκα! Δεν ενδιαφέρομαι πια βρε παιδί μου, πώς να το πω διαφορετικά; Ακόμα ένα event που θέλει να είναι συναρπαστικό, που θέλει να φέρει αλλαγές και που τελικά αναπαράγει το κόλλημα των τελευταίων ετών που έχουν οι Big Two, με αυτά τα μεγαλεπήβολα έπη και τους άγραφους κανόνες τους. Τακτικές των early 90’s, των ατελείωτων απανωτών events, με τα δεκάδες tie-ins, για τα οποία οι αναγνώστες γκρίνιαζαν, συνέχιζαν να τα αγοράζουν όμως, μέχρι εκεί που δεν άντεχαν άλλο και τελικά τα παράτησαν και αυτά, και τα comics γενικότερα.

Το πάθημα όμως δεν έγινε μάθημα, οπότε να και πάλι τα ίδια... Τα δικά μου όρια ανοχής έχουν καταρρεύσει εδώ και πολύ καιρό. Αν βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση με εμένα, τότε πείτε μου, γιατί αγοράσατε το SECRET INVASION #1. Έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μετά βίας entertaining ιστορία; Μηπως ο Yu είναι ο κορυφαίος σχεδιαστής, ή έστω ο κατάλληλος σχεδιαστής για ένα τέτοιο project, ακόμα και τώρα που παράτησε τον μέχρι πρόσφατα πολύ sketchy εαυτό του; Δεν νομίζω.

Τελικά, αν όντως βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση απέχθειας, προς αυτή την στρατηγική ξεζουμίσματος του περιορισμένου πλέον fan base, θέλετε όμως να την αλλάξετε και δεν ξέρετε πώς να το κάνετε, η λύση είναι απλούστατη. "Φτύστε" όλο αυτό το event! Μην αγοράσετε τίποτα σχετικό με αυτό! Υπάρχουν χιλιάδες άλλα πιο έξυπνα, καλογραμμένα, καλοσχεδιασμένα και εν τέλει, πιο ενδιαφέροντα comics από το συγκεκριμένο. Μερικά από αυτά μάλιστα, είναι και super-hero.

Σοβαρά τώρα, θέλετε να μου πείτε ότι δεν μπορείτε να βρείτε πιο ενδιαφέροντα comics από αυτό;





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi