Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-05-08
YOUNG X-MEN #1

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer: Marc Guggenheim

Penciller: Yanick Paquette

Inker: Ray Snyder

Colorist: Rob Schwager

Cover: Terry & Rachel Dodson

Letterer: Dave Sharpe

Editor: Nick Lowe

Marvel Comics


Fact #1: Πάντα μου άρεσαν οι NEW MUTANTS και το GENERATION X (ακόμη και το GENERATION NEXT του AGE OF APOCALYPSE). Μου άρεσε ακόμα και το μέτριο relaunch των NEW MUTANTS, στο ομώνυμο mini series και στο NYX.

Fact #2: Το NEW X-MEN τα πήγαινε περίφημα μέχρι το M-Day και το μαζικό killing-off χαρακτήρων που ακολούθησε (και θα εξακολουθούσε, μόλις ο Yost σταματούσε να βλέπει το SCREAM TRILOGY, ενώ έγραφε σενάριο).

Έχοντας αυτά κατά νου, έκανα την απόπειρα του YOUNG X-MEN και γνωρίζω ότι στο Comicdom.gr υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τον Marc Guggenheim καλό σεναριογράφο. (Editor's Note: Σοβαρά; Ποιοι είναι αυτοί; Ονόματα και διευθύνσεις, καλέ μου σπιούνε.)

Ας μου επιτραπεί να πω: bollocks!

Ας αρχίσουμε από το χείλος του υπονόμου, προχωρώντας κατερχόμενοι. Το σχέδιο του Yanick Paquette δεν είναι καθόλου κακό, αλλά είναι... απλώς αυτό! Τίποτε ιδιαίτερο, τίποτε προσωπικό από πλευράς στιλ, απλά ένα generic εκτελεστικό εργαλείο. Αφήστε που έχω λίγο πρόβλημα να πάρω στα σοβαρά κάποιον, του οποίου το όνομα μου θυμίζει... "baguette" (inside joke, move on people)!

Έπειτα, ας περάσουμε στη σύνθεση της ομάδας: τριτοκλασάτοι εκ των δευτεροκλασάτων και μερικοί χύμα ό,τι να 'ναι. Μοναδικές πιθανές εξαιρέσεις, η Blindfold και η Dust. Κατά τα άλλα, ο Rockslide στο ρόλο του Thing, με πολύ λιγότερο εγκέφαλο και περισσότερο άχρηστο attitude, ο Wolfcub generic μαλακάκος, "πιο Wolverine και από τον Wolverine" -θα ήθελε- και έπειτα ο νεοεμφανιζόμενος Tattoo (or something *yawn* τι να κάνει ο Zodiac;), τυχαίο Mutant κωλόπαιδο, και ο έχων παρουσία μόνο στο cover (προς το παρόν) Graymalkin.

Ας πάμε μετά στον Cyclops, ο οποίος έχει πλέον γίνει "Agent Smith meets Nick Fury (David Hasselhof version)" και διαλύει, με τα optic blasts του, τζάμια, σε δημόσιο χώρο, προκειμένου να νουθετήσει τον Rockslide. Μάζεψέ τη, θα σκοντάψουμε. Ο στόχος: η τελευταία γενιά X-Men, η τελευταία γραμμή άμυνας... yadda-yadda... Προφανώς, κάποιος δεν έχει ενημερωθεί για την κυκλοφορία του GEN X, το οποίο θα έχει τους αξιόλογους "τελευταίους X-Men" κ.λπ. κ.λπ. Για να δούμε, τώρα, τους πρώτους villains της σειράς. Α, ναι, λογικότατο, το Hellfire Club: the "old" New Mutants version, featuring... (dun-dun-dun-dun duuuuun) Donald Pierce!


The New (Mutants) Hellfire Club!

Νιώθετε την παλινδρόμηση στον οισοφάγο ή ακόμα; Ε, πάρτε και μια δόση trash προπαγάνδας, όπου η Αφγανή (πλην, American-trained) X-Man αντιμετωπίζει Taliban, μέχρι να έρθει να τη βάλει ο Cyclops σε μια νέα ομάδα και -εξυπακούεται- αυτή ακολουθεί αβίαστα τον fearless (American) leader!

Τέσσερις δόσεις trash και μια δόση απόλυτης μετριότητας, μας δίνουν όχι παραπάνω από ένα...

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi