Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


16-05-08
HYPERKINETIC #1 (of 4)

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Howard M. Shum

Artist: Matteo Scalera

Colorist: Oscar Celestini

Image Comics


*Advance review. Μην το αναζητήσετε ακόμα στο comic shop της γειτονιάς σας!


Το κυριότερο, ίσως, χαρακτηριστικό της σημερινής Image, είναι η ανοιχτόμυαλη προσέγγιση της, όσον αφορά το είδος στο οποίο ανήκουν τα comics που εκδίδει. Κάτω από το λογότυπο της εταιρίας, συνυπάρχουν κλασικά superhero comics (INVINCIBLE), comics τρόμου (WALKING DEAD), fantasy (MICE TEMPLAR), crime (TWO GUNS), χιούμορ (PVP), ενώ έχει γίνει άνοιγμα ακόμη και προς το -για πολλούς κατακριτέο- παρακλάδι τον αυτοβιογραφικών comics (WONDERLOST).

Φανταστείτε, μέχρι και το SPAWN συνεχίζει να εκδίδεται από την ίδια εταιρία, ακόμη και τώρα που έχει χάσει το 93% -τουλάχιστον- των αναγνωστών του. (Αν όντως το διάβαζε ποτέ κανείς. I know I did, but hey, I was young!). Αχ, περασμένα μεγαλεία...

Πράγματι, η Image μοιάζει να μην "κολλάει" πουθενά, δίνοντας ευκαιρίες σε "μεγάλους" και "μικρούς" δημιουργούς να συστήσουν το έργο τους στο κοινό. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως δεν ακολουθεί και πολύ αυστηρή πολιτική κατά τη διαδικασία της επιλογής, όσον αφορά στην ποιότητα των comics που εγκρίνει. Αποτέλεσμα, η Image να θεωρείται πλέον η εταιρία που "βγάζει τα πάντα", ένας χαρακτηρισμός που, μάλλον, δεν αποδίδεται με κολακευτική διάθεση.

Σε αυτό των κατάλογο των "πάντων", έρχεται να προστεθεί το πόνημα των Howard M. Shum και Matteo Scalera, ένα sci-fi, adventure, humor comic. Πολλά καρπούζια, δυο μόνο μασχάλες και εδώ είναι που αρχίζουν τα προβλήματα.

Οι Alicia, Shirley, Milla και Katiya, είναι τα μέλη της Hyperkinetic, μιας δια-γαλαξιακής ομάδας bounty hunters, κομπλέ με το δικό τους διαστημόπλοιο, καθώς και το wise-cracking robot τους, που ακούει στο όνομα Tejigi 2057. Η τελευταία υπόθεση τους πάει από το κακό στο χειρότερο, όταν, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, "προσγειώνονται άκομψα" (ευγενικός τρόπος για να πει κανείς ότι γκρεμοτσακίστηκαν), σε έναν όχι και τόσο ακίνδυνο πλανήτη. Δεν το βάζουν κάτω, όμως, και συνεχίζουν χωρίς να κωλυσιεργούν. Go girls!

Τα θετικό στοιχεία του comic περιορίζονται στο σχέδιο του Matteo Scalera. Η άποψη και η γραμμή του, καρτουνίστικες, οι γωνίες του έντονες και ο συνδυασμός με τα χρώματα του Oscar Celestini, βοηθάει στη δημιουργία ενός "ζωντανού" comic. Κρίμα που το σενάριο που καλείται να υποστηρίξει, από πλευράς πλοκής, είναι σχετικά αδιάφορο: wormholes, επικίνδυνα alien critters, κ.λπ. Αν, τουλάχιστον, υπήρχαν και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, η κατάσταση θα βελτιωνόταν κάπως, αλλά δυστυχώς, ατυχήσαμε και εδώ. Η προσωπικότητα του κάθε μέλους του team, μπορεί άνετα να χωρέσει μέσα σε μια πρόταση, η οποία, μάλιστα, δεν είναι ανάγκη να είναι και πολύ μεγάλη.

Άντε, ας πούμε πως τα συγχωρώ αυτά, καθώς πρόκειται για το πρώτο μόλις τεύχος, οπότε ίσως να επιβάλλεται να χαμηλώσω λίγο τον πήχη των απαιτήσεων μου. Αλλά, δυστυχώς, την καλοπροαίρετη διάθεση μου, έρχεται να τη χαλάσει ο συγγραφέας με το χιούμορ του - αν και μάλλον χρησιμοποιώ αυτόν το όρο καταχρηστικά! Ο Howard M. Shum δείχνει μια έντονη προτίμηση στη σκατολογική άποψη περί λεκτικών αστείων, μια άποψη που, εμένα προσωπικά, με αφήνει, τις περισσότερες φορές, παγερά αδιάφορα, καθώς την θεωρώ τουλάχιστον κακόγουστη. Τώρα αν βρίσκετε αστείο το ότι η μία πρωταγωνίστρια κατούρησε στο μπουκάλι του σαμπουάν της άλλης, τότε πάω πάσο. Γούστα είναι αυτά...

Αν παρά το review μου, θέλετε να διαβάσετε το HYPERKINETIC, ρίξτε μια ματιά στο website του συγγραφέα και πράξτε αναλόγως. Μπορείτε να το προλάβετε, μιας και είναι solicited στο PREVIEWS αυτού του μήνα. Ο μοναδικός λόγος, όμως, που θα μπορούσα να σας το προτείνω, θα ήταν για να έχετε τα πάντα από τον αδικοχαμένο Mike Wieringo, που είναι υπεύθυνος για το variant εξώφυλλο.


Ευχαριστούμε την Image Comics που μας παραχώρησε το τεύχος σε ηλεκτρονική μορφή.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi