Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


11-06-08
SCREAM QUEEN #1 (of 5)

του Κώστα Λαμπρόπουλου

Writer: Brendan Hay

Artist: Nate Watson

Colorist: Andrew Dalhouse

Letterer: Marshall Dillon

Editor: Mark Waid

Boom! Studios


*Advance review. Μην το αναζητήσετε ακόμα στο comic shop της γειτονιάς σας!


Εδώ και πάρα πολλή ώρα, κάθομαι μπροστά στην οθόνη, έχω προμηθευτεί καφέ, τσιγάρα (το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία - μια κοινωνική προσφορά του Comicdom.gr) κάτι για τη λιγούρα... Γενικά, όλα τα απαραίτητα σύνεργα για την συγγραφή ενός review (Εντάξει, όχι όλα. Αυτή τη φορά αποφάσισα ότι δεν θα χρειαστώ το K-Y), αλλά πραγματικά, δεν έχω καμία, μα καμία όρεξη να γράψω.

Αυτό το είδος "writer's block" με έχει επισκεφθεί πολύ λίγες φορές στη μέχρι τώρα πορεία μου ως reviewer και αυτό, σας διαβεβαιώ, δεν είναι καθόλου τυχαίο, ούτε με πιάνει μια στο τόσο, στο πλαίσιο γενικότερης βαρεμάρας. Οφείλεται αποκλειστικά στο αντικείμενο του review και ενώ, γενικά, δεν έχω πρόβλημα να γράψω για κάτι που δεν μου αρέσει, είναι μερικά comics για τα οποία, αν είχα το ελεύθερο, θα έγραφα απλά "SUCKS! Big time! Stay away!"

Ένα από αυτά είναι και το SCREAM QUEEN #1, το οποίο όπου να 'ναι θα έρθει στα ράφια των καταστημάτων. Την πρώτη φορά που το διάβασα, κατηγόρησα τον εαυτό μου, φαντάστηκα ότι δεν ήμουν σε καλή φάση για να διαβάσω comics, λίγο η κούραση, λίγο η νύστα, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου... τέλος πάντων, τα χασμουρητά μου θα πρέπει να οφείλονταν σε εξωτερικούς παράγοντες, επομένως, πριν ξεκινήσω να γράφω, θα έπρεπε να το ξαναδιαβάσω. Επανέλαβα το πείραμα τρεις φορές, μα τα αποτελέσματα ήταν κάθε φορά ίδια, εκτός από την τελευταία, που παραλίγο να πάθω εξάρθρωση κάτω γνάθου από τα χασμουρητά. Αν μου ζητούσε κάποιος να περιγράψω το comic με δυο λόγια, θα του έλεγα να ανοίξει ένα λεξικό στο λήμμα "κλισέ" και μετά να κάνει υπνωτισμό, ώστε να ξεχάσει το γεγονός ότι μπορεί να ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει γι' αυτό.

Η ίδια η Boom! περιγράφει το συγκεκριμένο τίτλο με τη φράση "American Pie meets Friday the 13th", κάτι που, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον, μεταφράζεται ως συνδυασμός χιούμορ και gore, αστεία με αίμα, σε μια b-movie αισθητική. Η πραγματικότητα, βέβαια, απέχει όσο το να γραφτεί ένα dwarf στην ομάδα μπάσκετ του Palanthas, με πιο χτυπητό, ίσως, το γεγονός ότι το χιούμορ λάμπει δια της απουσίας του, ενώ οι όποιες προσπάθειες για κάποιο αστείο είναι τόσο βεβιασμένες, που ούτε καν ένα χαμόγελο δεν προκαλούν.

Η συνταγή που ακολουθήθηκε είναι η πλέον κλασική: Πάρε ένα τυχαίο σχολείο στην Αμερική, βάλε μέσα όλους τους κλασικούς χαρακτήρες που εμφανίζονται σε teen movies (τον αρχηγό της ομάδας ποδοσφαίρου, την κακιασμένη -πλην όμορφη- γκόμενα, την καλόψυχη και πανέμορφη πρωταγωνίστρια, που δεν της έχουν έρθει όλα εύκολα στη ζωή) πέτα και ένα μάτσο κομπάρσους μέσα και είσαι σχεδόν έτοιμος. Επειδή, όμως, θέλεις να φτιάξεις "σπλατεριά", θα πρέπει, ασφαλώς, να έχεις και έναν τύπο με έφεση στο ξεκοίλιασμα, κάποιον που θα μετατρέψει το φοβερό σκηνικό που έφτιαξες σε λουτρό αίματος, αλλά δεν θες να είναι ο τυπικός νέος με τα ψυχολογικά προβλήματα - αυτό το κάνουν όλοι. Αντίθετα, εσύ θα βάλεις ένα καθυστερημένο γομάρι, με παθολογική εξάρτηση από τον πατέρα του. (Τον πατέρα του; Ώπα, αυτόν τώρα τι να τον κάνουμε; Δεν τον κάνουμε επιστάτη του εμπορικού κέντρου; Γαμώ τις ιδέες!) Αλλά όταν ο πατέρας πεθάνει, ο γιος θα ξεχυθεί και θα αρχίσει να σπέρνει το θάνατο. Το υβρίδιο "Jason Voorhees και Sloth" θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον, σε κάποιο εναλλακτικό σύμπαν, όπου οι συγγραφείς θα είχαν πρωτότυπες ιδέες, ή έστω πρωτότυπες προσεγγίσεις σε κλασικές ιδέες - πάντως εδώ δεν είναι!

Αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να κρατηθώ από το να σας κάνω spoilers, αλλά θα σεβαστώ αυτούς που -για κάποιο λόγο, ανεξήγητο σε μένα- θα θελήσουν να το αγοράσουν και δεν θα αποκαλύψω άλλα στοιχεία του "ευφυούς σεναρίου", το οποίο μάλλον γράφτηκε σε χαρτοπετσέτα. Δεν έχει νόημα να πω κάτι και για το σχέδιο, το οποίο με απογοήτευσε, ενώ θα μπορούσε -πάλι, σε κάποιο εναλλακτικό σύμπαν- να σώσει τον τίτλο, να κάνει το comic λίγο πιο υποφερτό. Πραγματικά, ακόμη και να έχετε αφίσα Jason πάνω από το κρεβάτι σας, δε νομίζω να το αντέξετε...

Συνοψίζοντας: SUCKS! Big time! Stay away!


Ευχαριστούμε την Boom! Studios που μας παραχώρησε το τεύχος σε ηλεκτρονική μορφή.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi