Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-06-08
FAIRY CUBE Vol. 1 (of 3)

της Μυρτώς Τσελέντη

Writer/Artist: Kaori Yuki

Translation: Gemma Collinge

English Adaptation: Kristina Blachere

Editor: Joel Enos

Viz Media


Όταν ανοίγεις ένα manga της Kaori Yuki, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα περιλαμβάνει κάποια στάνταρ πράγματα: περίπλοκη υπόθεση, πολλούς χαρακτήρες, μυστήριο, απαγορευμένο έρωτα και πανέμορφο σχέδιο.

Το FAIRY CUBE δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Ο Ian βλέπει νεράιδες και εξαιτίας αυτού όλοι τον θεωρούν ψεύτη. (Hey, it could have been worse). Επίσης, βλέπει και ένα σκιώδες πλάσμα, ονόματι Tokage, να τον ακολουθεί, και είναι σίγουρος ότι οι προθέσεις του κάθε άλλο παρά καλές είναι. Αλλά, αν εξαιρέσεις το weirdness της προηγούμενης κατάστασης, όλα έβαιναν σχετικά φυσιολογικά στην ζωή του, μέχρι που άρχισαν να γίνονται μυστηριώδεις φόνοι στην περιοχή του. Τα πτώματα ξεπετιούνται από παντού, με την πλάτη ξεσκισμένη και το αίμα απλωμένο στο έδαφος σαν φτερά νεράιδων. Ο Ian βρίσκει μια μέρα ένα από αυτά τα πτώματα και έναν μυστηριώδη άντρα από πάνω του. Ω ναι, τον ακολουθεί στο μαγαζί του και μετά από διάφορα σκηνικά (που αν τα αναφέρω θα ξημερώσουμε, άσε που είναι καλύτερα να αφήνουμε και κανένα στοιχείο για έκπληξη), καταλήγει με ένα fairy cube στο χέρι. Όχι για πολύ, όμως, καθώς το εν λόγω κυβάκι θα επιτρέψει στον Tokage να πάρει το σώμα του Ian και να σουτάρει τον προκάτοχό του στον κόσμο των πνευμάτων. Και εδώ ξεκινά η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου... συγνώμη, παρασύρθηκα, η οδύσσεια του Ian να πάρει πίσω το σώμα του, να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τους φόνους, να προστατέψει αυτούς που αγαπά και πολλά άλλα, που είμαι σίγουρη ότι θα αποκαλυφθούν στην συνέχεια.

Μπερδευτήκατε ή όχι ακόμα; Προσθέστε, λοιπόν, στο μίξερ: πατέρα με ψυχολογικά προβλήματα, παιδικό έρωτα, νεραϊδούλες με έντονη προσωπικότητα, μυστήριο παντού, μαγεία και υπερφυσικά όντα, μάχες μεταξύ Seelie και Unseelie court, γενικό πανικό από πρόσωπα και καταστάσεις, και θα έχετε -περίπου- μια εικόνα για το τι -περίπου- γίνεται σε αυτόν τον πρώτο τόμο.

Στην πραγματικότητα, ακούγεται πιο μπερδεμένο από ότι είναι. Η Kaori Yuki είναι μεγάλη μαστόρισσα στη δημιουργία περίπλοκων manga, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το δημοφιλές και πολύ αγαπημένο ANGEL SANCTUARY. Ο αναγνώστης, μετά τις πρώτες σελίδες, έχει μπει στο ρυθμό της ιστορίας και την παρακολουθεί πολύ άνετα. Πρόκειται για ένα σφιχτό, συναρπαστικό σενάριο, στο οποίο η συγγραφέας αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την αγάπη της για την Αγγλία, τη δυτική μυθολογία και τις δοξασίες περί ξωτικών, νεραϊδών και άλλων πλασμάτων.

Όπως και στο ANGEL SANCTUARY, η Yuki παίρνει, με έντεχνο τρόπο, στοιχεία από μια θρησκευτική μυθολογία και χωρίς να τη μεταλλάσσει ή να της φερθεί ασεβώς και προσβλητικά, προσθέτει στοιχεία που εμβαθύνουν και εμπλουτίζουν το σενάριο. Κατορθώνει να δημιουργήσει μια σκοτεινή ιστορία φαντασίας και έρωτα (και πολλών ακόμη στοιχείων), που αναπτύσσεται με εξαιρετικούς και γρήγορους ρυθμούς και συναγωνίζεται, άνετα, διάσημα και δημοφιλή δυτικά μυθιστορήματα αυτού του τύπου.

Το σχέδιο, όπως και στις υπόλοιπες δουλειές της Yuki, είναι ιδιαίτερα λεπτομερές, εκφραστικό, πολύ ζωντανό, ανά σημεία βαρυφορτωμένο και αισθητικά υπέροχο (αν και από κουβέντες με φίλους, ξέρω ότι μερικούς τους δυσκολεύει στην ανάγνωση). Μερικά καρέ, όμως, παρουσιάζουν σχεδιαστικές ασυνέπειες, οι οποίες, προφανώς, οφείλονται στο μεγάλο αριθμό βοηθών που έχει η Yuki στην δούλεψή της.

Αν είστε θαυμαστής της κέλτικης μυθολογίας, της γκόθικ φαντασίας, των BOOKS OF MAGIC του Neil Gaiman, του Brian Froud, ταινιών όπως το LABYRINTH, του RPG CHANGELING και των συναφών, νομίζω ότι αυτό το manga απευθύνεται σε εσάς (και ότι ο editor θα τρέχει για τον κουβά).

(Editor's Note: Όταν εγώ διάβαζα -και εξυμνούσα- το BOOKS OF MAGIC, εσύ πάλευες να τελειώσεις την πρώτη δημοτικού, μικρούλα. Απλά, δεν ενθουσιάζομαι με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ περιλαμβάνει ξωτικά, μαγείες, νεράϊδες και δράκους...)

Το FAIRY CUBE είναι, επίσης, μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ένα shojo manga διαφορετικό από τα κλασικά σχολικά ρομάντζα, πιο σκοτεινό και πιο σφιχτοδεμένο, ή για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση του τι εστί Kaori Yuki, χωρίς να μπουν σε μια διαδικασία αγοράς άπειρων τόμων.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi