Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


27-06-08
TRINITY #1-2

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writers: Kurt Busiek, Fabian Nicieza

Artists: Mark Bagley, Scott McDaniel, Art Thibert, Tom Derenick

Colorists: Pete Pantazis, Allen Passalaqua

Letterer: Pat Brosseau

Editor: Mike Carlin

DC Comics


Το TRINITY συστήνεται στους fans των superhero comics της DC, διαθέτοντας εντυπωσιακές προδιαγραφές και έχοντας ως στόχο να προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο, σε όσους δηλώνουν κουρασμένοι πλέον από τις εβδομαδιαίες σειρές. Σίγουρα, οφείλει να αποδείξει πολλά, ειδικά όταν ο προκάτοχος του είναι το απογοητευτικό, καλλιτεχνικά και εμπορικά, COUNTDOWN, οπότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι δημιουργοί της σειράς, είναι να διαχωρίσουν άμεσα τη θέση τους. Με οποιονδήποτε τρόπο...

Τέλος, λοιπόν, οι second-string χαρακτήρες - εδώ πρωταγωνιστούν τα τρία icons της DC! Superman, Batman και Wonder Woman, σε νέες περιπέτειες, επιμελημένες από δυο big name δημιουργούς, τους Kurt Busiek και Mark Bagley, που "παραδοσιακά" ανήκουν στο οπλοστάσιο της Marvel. Επειδή, όμως, κανείς δεν πάει στο πόλεμο της καταξίωσης μόνος του, χρειαστήκαν και τη βοήθεια μερικών φίλων, τα ονόματα των οποίων μπορείτε να διαβάσετε στα credits. Από αυτούς, κρατήστε μόνο το όνομα του Fabian Nicieza, ο οποίος συνεργάζεται με τον mastermind Busiek στις back-up ιστορίες, με το σχέδιο να το αναλαμβάνει κάθε φορά διαφορετικός καλλιτέχνης.

Δεν είναι του παρόντος, αλλά νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την αντιπάθεια μου απέναντι στον Nicieza (μιλάω για τη δουλειά του, φυσικά, και όχι για τον ίδιο - δεν μου έχει κάνει τίποτα ο άνθρωπος!), τον οποίο θεωρώ υπεύθυνο για κάποια από τα all-time worst X-MEN που έχω διαβάσει. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, όποτε βλέπω το όνομα του, αυτομάτως στραβομουτσουνιάζω! Εκτόνωση τέλος, ευχαριστώ που με ανεχτήκατε.

Με τέτοιες προδιαγραφές, λοιπόν, προσδοκούσα ένα αξιοπρεπές superhero comic, παραδοσιακό στον τρόπο αφήγησης του, χωρίς ιδιαίτερες κορώνες. Ενδεχομένως, λίγο χαμηλών τόνων, ίσως και βαρετό, στη χειρότερη των περιπτώσεων. Μακάρι να μην είχα καταφέρει να πέσω τόσο μέσα σε αυτή μου την πρόβλεψη - είναι εκνευριστικό μερικές φορές, χάνεται η αίσθηση του απρόβλεπτου.

Πρώτον, η συνύπαρξη των τριών αυτών χαρακτήρων, σε μια σειρά αυτής της μορφής, δεν καταφέρνει να συγκινήσει. Ο Superman και o Batman είναι δυο από τους πιο over-exposed χαρακτήρες της DC, συντηρώντας ένα πλήθος τίτλων και παρεμφερών σειρών, ενώ και οι δυο συμπρωταγωνιστούν στο δικό τους team-up τίτλο. H Wonder Woman είναι σχεδόν εξίσου iconic, αλλά λιγότερο exposed, διατηρώντας το δικό της τίτλο, με το, σχετικά πρόσφατο, αμφιλεγόμενο reboot του. Αυτονόητο είναι, λοιπόν, πως όσα πρόκειται να συμβούν στις σελίδες του TRINITY, δεν πρόκειται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους χαρακτήρες, με την αίσθηση του suspense να χάνεται αυτομάτως. Άσχημο να είναι κανείς σίγουρος πως όλα όσα συμβούν σε ένα comic, πιθανότατα, αν όχι σίγουρα, δε θα σημαίνουν και πολλά.

Ίσως το TRINITY θα μπορούσε να είναι ένα fun comic, εφάμιλλο, τουλάχιστον, του BRAVE AND THE BOLD, αλλά, δυστυχώς, δεν αγγίζει τα ίδια επίπεδα με το "ξαδερφάκι" του. Μέρος της αποτυχίας αυτής, οφείλεται στην αμήχανη προσέγγιση του Kurt Busiek, όσον αφορά στο characterization των χαρακτήρων. Κάποιοι ίσως να τους θεωρήσουν και out of character, αν και είναι πλέον αμφίβολο αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος μέσα σε αυτό το καφενείο που λέγεται DC, που να μπορεί να πει ξεκάθαρα πώς ακριβώς πρέπει να παρουσιάζεται η προσωπικότητα ενός χαρακτήρα. Τέτοιες καταστάσεις είναι ευμετάβλητες, πλέον, με το σκοπό να αγιάζει τα μέσα, και να αναγκάζει τους συγγραφείς να αγνοούν τα πιθανά conflicts μεταξύ τίτλων και τις σχιζοειδείς προσωπικότητες που προκαλούν αυτά.

Όσο για το plot του που δένει τους χαρακτήρες, αυτό δεν είναι και τόσο τραγικό. Μια φυλακισμένη κοσμική οντότητα με μπόλικη οργή, όνειρα που προειδοποιούν τους χαρακτήρες μας, συνωμοσίες της Morgana Le Fey με στόχο την δημιουργία μιας αντίστοιχης τριάδας, ενώ στην πορεία δίνουν το παρόν και άλλοι spandex guys από το πλούσιο φάσμα της DC. Δεν είναι και άσχημα όλα αυτά, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι νιώθω πλέον κουρασμένος από σενάρια επικής κλίμακας, που υπόσχονται πολλά περισσότερα από όσα πραγματοποιούν. Κάτι πιο ταπεινό, κάτι πιο low key, βρε παιδί μου. Πρέπει όλα να είναι τόσο μεγαλεπήβολα; Hardly entertaining anymore...

Ο Mark Bagley μπορεί να μην είναι και ο πιο εντυπωσιακός σχεδιαστής, αλλά μάλλον το ζητούμενο εδώ είναι περισσότερο η τήρηση των deadlines, παρά η ποιότητα. Η θητεία του στο ULTIMATE SPIDER-MAN πιστοποιεί ότι μπορεί να διατηρήσει ένα σφιχτό schedule και για αυτό επιλέχθηκε ως ο βασικός artist του εγχειρήματος - τους artists των back-up ιστοριών, το κοινό απλά θα τους προσπεράσει. Αν δηλώνετε φίλοι της γραμμής του Bagley, τότε θα μείνετε ικανοποιημένοι από τα όσα δείτε εδώ. Αν ανήκετε στην παράταξη που δεν τον συμπαθεί, μάλλον δεν θα αλλάξετε άποψη από τη δουλειά του στο TRINITY.

Δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από το ξεκίνημα του νέου εβδομαδιαίου series της DC. Το βρήκα αρκετά προβλέψιμο, όχι τόσο ψυχαγωγικό όσο θα το ήθελα και σίγουρα δεν περιμένω και πολλά πλέον από αυτό. Μήπως, όμως, το καταδικάζω πρόωρα; Κύριοι Busiek, Nicieza, Bagley και Carlin, σας προκαλώ να με βγάλετε ψεύτη!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi