Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


30-06-08
SNAPSHOT REVIEWS

Various Reviewers

Μικρα, σύντομα reviews, για comics τα οποία δεν "δικαιολογούν" ολοκληρωμένη κριτική.

Βασικά, ένας απλός τρόπος για να είμαστε όλοι up-to-date σε τίτλους και storylines που "τρέχουν".

Αυτή την εβδομάδα, έγραψαν οι: Αριστείδης Κώτσης, Ηλίας Μεταξάς, Θωμάς Παπαδημητρόπουλος, Δημήτρης Σακαρίδης και Γιώργος Χατζηκωστής.

Προσοχή! Τα περισσότερα Snapshots δεν είναι εντελώς "spoiler-free".

Various Publishers

 

ABE SAPIEN: THE DROWNING #1-5

Writer: Mike Mignola

Artist: Jason Shawn Alexander

Dark Horse

Αυτό το mini series, απλά δεν υπάρχει - ή δεν θα έπρεπε, τουλάχιστον. Ωραίο το ατμοσφαιρικό, "άγριο" σχέδιο του Jason Shawn Alexander, η ιστορία, όμως, είναι μια προβλέψιμη Hellboy fairytale, χωρίς τον ίδιο charming star, αλλά με τον Abe Sapien να τον αντικαθιστά. Ανύπαρκτο ενδιαφέρον, πλήξη και λίγο μπερδεμένο plot - ή απλά αδιάφορο. Καταραμένα αποφάγια! (5.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

AMAZING SPIDER-MAN #562

Writer: Bob Gale

Artist: Mike McKone

Marvel Comics

Λοιπόν, τελικά, το "Brand New Day" δεν είναι και τόσο άσχημο! Δεν πρωτοτυπεί και βάζω το χέρι μου σε ηφαίστειο ότι, μακροπρόθεσμα, δεν θα προσφέρει τίποτα. Όμως, αναπαράγει ευχάριστα παλαιότερες συνταγές, σε ένα κλίμα που δεν θυμίζει πλέον tribute, προσφέροντας ένα ευχάριστο reading distraction σε αυτόν τον old timer fan. Σε αυτό το τεύχος, με τους πολλούς (μα πολλούς) διαλόγους, ο Spidey τρέχει πίσω από τον εαυτό του. Ποιός κρύβεται πίσω από τη γνώριμη και αξιαγάπητη μάσκα; Διαβάστε για να μάθετε! (6.5)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

AMERICAN SPLENDOR #2

Writer: Harvey Pekar

Artists: Various

DC Comics (Vertigo)

Μπορέι να οφέιλεται στο ότι μεγαλώνω, ή ότι έχω διαβάσει περισσότερα comics του Harvey Pekar, αλλά σίγουρα νιώθω ότι τα "καταλαβαίνω" καλύτερα και ότι ανακαλύπτω κάτι περισσότερο μέσα στις μικρές καθημερινές ιστορίες του. Θα προβληματιζόμουν πολύ για το κατά πόσο οι μικρές, πανέξυπνες λεπτομέρειες, που υπάρχουν στα comics του, και αποκαλύπτουν τόσα πολλά, είναι αποτέλεσμα της δικής του ευφυΐας, ή των καλλιτεχνών που επιλέγει, αλλά φρόντισε, μάλλον, ο ίδιος ο Pekar να προβλέψει την απορία μου και να δώσει την απάντηση μέσα από μια από τις ιστορίες του... Απίστευτο δεν είναι; (8.5)
Αριστείδης Κώτσης

 

AMERICAN SPLENDOR #3

Writer: Harvey Pekar

Artists: Various

DC Comics (Vertigo)

Ο γερό-δάσκαλος Harvey Pekar συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα για το πώς μπορεί κανείς να μετατρέψει απλές, καθημερινές στιγμές, σε συναρπαστικές ιστορίες. Μπορεί συχνά να φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποιο βαθύτερο "νόημα" πίσω από όσα εξιστορεί ο Pekar στα comics του, αλλά προσωπικά, πιστεύω πως όλοι μπορούμε να βρούμε πράγματα που μας κάνουν να ταυτιστούμε με τον πρωταγωνιστή ή/και τους γύρω του. Εξάλλου, ποιος είπε πως όλες οι ιστορίες πρέπει να έχουν heavy drama ή surprise endinds. Επιπλέον, οι σελίδες της ανθολογίας AMERICAN SPLENDOR έχουν και ένα ακόμη σημαντικό incentive για τον αναγνώστη: πολλοί και απίστευτα ικανοί και ταλαντούχοι δημιουργοί, από -σχεδόν- όλα τα φάσματα του μέσου. Αγοράστε το και είμαι βέβαιος πως θα μείνετε ικανοποιημένοι, έστω και μόνο από το visual κομμάτι. (9.0)
Δημήτρης Σακαρίδης

 

BATMAN CONFIDENTIAL #18

Writer: Fabian Nicieza

Artist: Kevin Maguire

DC Comics

Δεύτερο μέρος του storyline "The Bat And The Cat", με την άτυχη κλασική Batgirl (Barbara Gordon, allright!), να αναγκάζεται να μπει τσίτσιδη σε ένα sex club, προκειμένου να πάρει πίσω το σημειωματάριο του πατέρα της, το οποίο έκλεψε η Catwoman. Χμμμ...Δεν σχολιάζω το πόσο out of superhero context είναι αυτό το plot point, επειδή απλά προτιμώ να εξυμνήσω το -ως συνήθως- εξαίρετο σχέδιο του Kevin Maguire. Ο απόλυτος master των εκφράσεων του προσώπου (και όχι μόνο), παραδίδει μαθήματα, για ακόμη μια φορά. Μα, που είχε χαθεί ετούτος; (6.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

BOOSTER GOLD #9

Writers: Geoff Johns, Jeff Katz

Artist: Dan Jurgens

DC Comics

Ξέρω πως μερικοί θα πάθουν σοκ προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από το GIANT-SIZE ASTONISHING X-MEN #1. Κλασικό καλό superhero comic, όπου οι δημιουργοί ξέρουν τη δουλειά τους. Και δεν έχουμε άσκοπες, martyr-like, θυσίες πρωταγωνιστών. Ο Booster Gold και ο Blue Beetle (Ted Kord) ενώνουν την παλιά τους ομάδα, Justice League International, μάχονται εναντίον του Maxwell Lord και των OMAC's και μας δείχνουν γιατί η συγκεκριμένη περίοδος έχει αγαπηθεί από τόσους ανθρώπους. Ένα μεγάλο μπράβο στους Geoff Johns και Jeff Katz, που επιτέλους γράφουν μια άψογη Dr. Light. (7.5)
Ηλίας Μεταξάς

 

B.P.R.D.: 1946 #1-5

Writers: Mike Mignola, Joshua Dysart

Artist: Paul Azaceta

Dark Horse

Μεταφορά στο παρελθόν του B.P.R.D. και στο Βερολίνο, λίγο μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι super-powered πράκτορες απουσιάζουν, μένει μόνο ο Professor Bruttenholm, μερικοί φαντάροι και ένα υποψιασμένο κοριτσάκι, ντυμένο στα λευκά, που σίγουρα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τί έχουν να αντιμετωπίσουν; Ότι απέμεινε από ένα project του Hitler, με σκοπό την δημιουργία ενός στρατού από vampires. Ναι, είναι τόσο b-movie σκηνικό όσο -πιθανόν- να φαντάζεστε, προσφέροντας το αντίστοιχο fun. Άξιοι! (7.5)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

CAPTAIN BRITAIN AND MI13 #1

Writer: Paul Cornell

Artist: Leonard Kirk

Marvel Comics

Σαφώς από τους καλύτερους τίτλους που βγήκαν (και θα βγουν) από το SECRET INVASION. Έχει ένα γενναίο μερίδιο από Skrulls, και μάλιστα, ένας από αυτούς δουλεύει για την MI13 και μοιάζει στον John Lennon. (Συμπέρασμα: Το invasion δε συμβαίνει μόνο στις ΗΠΑ.) Ο Pete Wisdom, με τη βοήθεια του Skrull "John Lennon", ανακαλύπτουν πως ο πρόεδρος της MI13 είναι skrull και τον σκοτώνουν. Μετά βλέπουμε ένα κύμα από Super Skrulls, οι οποίοι επιδεικνύουν δυνάμεις των Ghost Rider, Morbius, Lord Hawk, Iceman, Namor, Silver Surfer, Iron Man, Thor, Wasp, Doc Spectrum, και του Hyperion (whew!). Βέβαια, μου φαίνεται παράξενο να μπορούν να μιμηθούν τις δυνάμεις του Silver Surfer και του Doc Spectrum, λόγω της πηγής των δυνάμεων αυτών, but anyway... (8.0)
Ηλίας Μεταξάς

 

DUOSTAR RACERS #1

Writer: T.P. Louise

Artist: Ashley Wood

IDW Publishing

Ακόμη δεν έχω αποφασίσει ποιος είναι ο true fanboy. Αυτός που θα ακολουθήσει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη, οτιδήποτε κι αν κάνει, ή αυτός που θα γίνει ο πιο αυστηρός κριτής του, όταν παρουσιαστεί η ανάγκη; Στο DUOSTAR RACERS #1, πάντως, ο Wood με ψιλοαπογοήτευσε, καθώς το σχέδιό του μοιάζει να εξελίχθηκε πάνω σε χαρτί τουαλέτας, έτσι για να ξεμπερδεύουμε. Ασαφείς γραμμές, μαύρα σκοτάδια και πανικός σε κάθε panel (ΟΚ, αυτά πάντα υπήρχαν, αλλά νομίζω πως το παράκανε), δε σου επιτρέπουν να καταλάβεις και πολλά. Και, μεταξύ μας, ούτε το storytelling βοηθά... (3.0)
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

FABLES #73

Writer: Bill Willingham

Artist: Mark Buckingham

DC Comics (Vertigo)

Ο Willingham κράτησε την υπόσχεσή του και μας δείχνει την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στους Fables και τις δυνάμεις του Adversary. Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια εξέλιξη δε θα μπορούσε να περάσει μόνο ως μια δήλωση της Cinderella (βλ. issues #71-72) και το πρώτο μέρος από τα τρία του "War And Pieces" μας πληροφορεί για τα μέτωπα που έχουν ανοίξει οι εξόριστοι Fables, μέσα από τα μάτια του Boy Blue που είναι ο αγγελιοφόρος και ταξιδεύει σε κάθε μέρος της επιχείρησης, η οποία δεν καταλήγει και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. There will be heck to pay. Heck, I tell you! (7.5)
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

GIANT-SIZE ASTONISHING X-MEN #1

Writer: Joss Whedon

Artist: John Cassaday

Marvel Comics

Το ξέρω πως έχουμε ήδη κάνει δύο reviews για αυτό, αλλά ήθελα να πω κι εγώ την άποψη μου (και αφού ο Editor με άφησε...) Μετά, λοιπόν, από τόση αναμονή και 24 καλά τεύχη, το παρόν κλείσιμο δεν με ικανοποίησε. Πομπώδες μέσα στη βουβαμάρα του και εκτός από κάποια panels που άξιζαν (White Queen-Kitty Pryde και μετέπειτα η αντίδραση της πρώτης), δεν έχει να πει και πολλά. Πραγματικά, μετά από τόσες καθυστερήσεις και τέτοιο hype, το βρήκα απλά... "λίγο". (4.0)
Ηλίας Μεταξάς

 

HACK/SLASH #12

Writers: Mark Kidwell & Tim Seeley

Artists: Tim Seeley & Emily Stone

Devil's Due Publishing

Κλείνοντας ακριβώς ένα χρόνο ως μηνιαία σειρά, το HACK/SLASH ξεχειλίζει από guest stars! Πρώτα απ' όλα, το συγκεκριμένο issue αποτελεί crossover με το BUMP, δημιούργημα του Mark Kidwell, το οποίο έχει να κάνει με ξύλινες κούκλες-τέρατα. Εκτός αυτού, όλα τα λεφτά είναι το δισέλιδο, στο οποίο η Cassie βλέπει έναν εφιάλτη. Σε αυτόν συμμετέχουν και οι Milk & Cheese του Evan Dorkin (DORK) και, φυσικά, κυνηγούν την πρωταγωνίστρια. (6.5)
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

INCREDIBLE HERCULES #117

Writers: Greg Pak & Fred Van Lente

Artist: Rafa Sandoval

Marvel Comics

Όποιος παραπονιέται πως δεν υπάρχουν πλέον comics που να προσφέρουν καθαρό fun, δεν έχει ψάξει πολύ και, προφανώς, δεν έχει διαβάσει το συγκεκριμένο τίτλο. Στην αρχή μου φάνηκε παράξενη η αλλαγή από το Hulk στο Herc, αλλά τελικά αποδίδει και μου αρέσει γενικά ο χειρισμός της Ελληνικής Μυθολογίας, αλλά και της Μυθολογίας του Marvel Universe, εν γένει. Με πρόσκληση της Αθηνάς δημιουργείται η λεγόμενη "God Squad", μια ομάδα από θεϊκά όντα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν τους Skrulls. Και αν τα πράσινα μάτια της Αθηνάς μας κάνουν να αμφιβάλουμε για τα μοτίβα της, θέλω να πιστεύω πως οι Skrulls δε θα μπορούσαν να φτάσουν τόσο ψηλά. Στα plus και η επανεμφάνιση της Snowbird. Ένα καλογραμμένο και διασκεδαστικό comic. (7.5)
Ηλίας Μεταξάς

 

LEGION OF SUPER-HEROES #42

Writer: Jim Shooter

Artist: Francis Manapul

DC Comics

Χαίρομαι που υπάρχουν συγγραφείς όπως ο Jim Shooter, γιατί με κάνουν να συνειδητοποιώ πως η απέχθεια μου για τα -περισσότερα- current superhero comics, δεν έχει να κάνει με το ότι εγώ έχω "ξεπεράσει" το genre, αλλά με το ότι αυτοί που εργάζονται σε αυτό, δεν απευθύνονται σε αναγνώστες σαν εμένα. Πιάνοντας στα χέρια μου popular spandex books, όπως το FINAL CRISIS, ή πολυδιαφημισμένα "ποιοτικά" superhero comics (SEVEN SOLDIERS, CAPTAIN AMERICA του Brubaker, ASTONISHING X-MEN), αισθάνομαι πως είμαι πολύ μεγάλος για να διαβάζω υπερήρωες. Ευτυχώς, που υπάρχουν comics όπως το LEGION (well, actually, ευτυχώς που υπάρχει το ίδιο το LEGION, γιατί δεν είμαι βέβαιος πως υπάρχουν άλλα...), που με κάνουν να ανακαλύπτω ξανά το παιδί/έφηβο που κρύβεται μέσα μου. Θαυμάσιες ιστορίες, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, όμορφο ιnteraction, αλλά και εκπληκτικό artwork από τον εξαιρετικό Francis Manapul. (8.5)
Δημήτρης Σακαρίδης

 

MIGHTY AVENGERS #14

Writer: Brian Michael Bendis

Artist: Khoi Pham

Marvel Comics

Δεν συμβαίνει κάτι τρομερό στο συγκεκριμένο τεύχος, αλλά τουλάχιστον είναι καλογραμμένο και καλοσχεδιασμένο. Φεύγουμε, επιτέλους, από το Savage Land και ανακαλύπτουμε την πρώτη συνάντηση του Sentry με τους Skrulls, που χρονολογείται πριν την εξαφάνιση του και την "διαγραφή" του από τη συλλογική μνήμη του πλανήτη. Αυτό με εκνεύριζε πάντα στο back-story του χαρακτήρα, ο οποίος, γενικά, μου είναι αδιάφορος. Για να μην αναφέρω και πως το 90% των εμφανίσεων της γυναίκας του είναι στο κρεβάτι - πραγματικά, ποιός κοιμάται τόσο πολύ; Φαντάζομαι πως άνετα θα μπορούσε να την αντικαταστήσει μια Skrull. Δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να είναι ξαπλωμένη όλη μέρα. Αρκετά καλό τεύχος, πάντως. (6.5)
Ηλίας Μεταξάς

 

NARCOPOLIS #3

Writer: Jamie Delano

Artist: Jeremy Rock

Colorist: Greg Waller

Avatar Press

Το αλά Warren Ellis saga του Delano ξεκίνησε καλά, αλλά συνεχίζει όσο πιο αδιάφορα θα μπορούσε. Ο αιρετικός πρωταγωνιστής, ο οποίος αμφέβαλλε για τη σκοπιμότητα του τρόπου ζωής που επέβαλλε η Narcopolis, είναι πλέον μπάτσος και ερευνά το σύστημα από μέσα. Στο τεύχος #3, ανακαλύπτει, μαζί με τους αναγνώστες, ότι υπάρχουν και μεταφυσικά φαινόμενα, εκτός από την απολυταρχική διοίκηση, και όλοι μαζί πίνουν, στην κυριολεξία, το αίμα του κοσμάκη. Ευτυχώς, το επόμενο issue είναι το τελευταίο... (3.0)
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

NEW AVENGERS #41

Writer: Brian Michael Bendis

Artist: Billy Tan

Marvel Comics

Μετά από, σχεδόν, πέντε χρόνια, ο Bendis θυμήθηκε τι ακριβώς συνέβαινε στη Savage Land, πίιιιισω στο NEW AVENGERS #6. Ναι, και εγώ το είχα ξεχάσει! Όμως, έχουμε μερικά καλά character moments, αναμεσα στη Shanna, τον Ka-Zar και τον Spider-Man. Αρκετά καλογραμμένοι Shanna και Ka-Zar, στο flashback. (7.0)
Ηλίας Μεταξάς

 

SECRET INVASION #3 (of 8)

Writer: Brian Michael Bendis

Artist: Lenil Francis Yu

Marvel Comics

Δυσάρεστη εμπειρία να διαβάζεις ένα superhero slugfest, με ορισμένα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με κάποια -ενδεχομένως σημαντικά- στοιχειά, που εμπλουτίζουν το σενάριο, να βρίσκουν τις απαντήσεις τους σε monthly τίτλους (ονομαστικά, στους δυο AVENGERS titles). Ένα καταραμένο απλοϊκό comic είναι, γιατί το περιπλέκετε περισσότερο από όσο χρειάζεται; Μήπως αυτή η πολιτική της εταιρίας είναι, το λιγότερο, κακοπροαίρετη; Αγοραστέ 20 τίτλους και 15 tie-ins, για να απολαύσετε (και να κατανοήσετε) ένα event! Να ήταν, έστω, στοιχειωδώς ψυχαγωγικό, κομμάτια να γίνει... (4.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

SECRET INVASION - FANTASTIC FOUR #1 (of 3)

Writer: Roberto Aguirre-Sacasa

Artist: Barry Kitson

Marvel Comics

Πως γίνεται ένα limited series το οποίο, ουσιαστικά, γεμίζει τα κενά ενός event, να είναι ίσως και καλύτερο από το main story; Το παρόν comic μας βοηθά να καταλάβουμε τι συνέβη στους FF από την εμφάνιση τους στο SECRET INVASION #1 και έχει μια αποκάλυψη, για την οποία θα χαρούν όσοι είναι φαν των Τεσσάρων. Η Sue, ενώ είναι σε μια ομιλία εκτός ΝΥ, επιστρέφει στο δωμάτιο της και εκπλήσσεται που ο Reed αποφάσισε να της κάνει έκπληξη. Δυστυχώς, αυτός ο Reed αποκαλύπτεται γρήγορα σαν ένας Skrull imposter και νικά την Sue ειρωνευόμενος για το πόσο εύκολα κέρδισε το πιο δυνατό μέλος τους. Εντωμεταξύ, η Skrull Sue μεταφέρει ένα μέρος του Baxter Building στην Negative Zone, με τον Johnny, τον Ben, και τα παιδιά μέσα. Ακολουθούν τρελές αποκαλύψεις, που σχετίζονται -naturally- και με την πρώην σύζυγο του Johnny, Lyja, η οποία ήταν Skrull και είχε πάρει τη θέση της Alicia Masters. Η συνέχεια επί της οθόνης. (8.0)
Ηλίας Μεταξάς

 

TANK GIRL: VISIONS OF BOOGA #2

Writer: Alan C. Martin

Artist: Rufus Dayglo

Ο Alan Martin φαίνεται πως έχει επαναφέρει για τα καλά στο προσκήνιο την αγαπημένη του, Tank Girl! Ένα ακόμη mini series, σε σχέδιο αποκλειστικά του Rufus Dayglo (TANK GIRL: THE GIFTING, SNAKED), αυτή τη φορά. Μια μεγάλη ιστορία σε συνέχειες, όπου η Tank Girl και οι υπόλοιποι τα βάζουν με τη μαφία, και μικρότερες αυτοτελείς, οι οποίες, συνολικά, δεν έχουν να προσφέρουν και τίποτα περισσότερο, σε σχέση με το προηγούμενο THE GIFTING, παρά μόνο χαβαλέ και διασκέδαση. (6.5)
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

TEEN TITANS #59

Writer: Sean McKeever

Artist: Eddy Barrows

DC Comics

Προτελευταίο κεφάλαιο για το "Terror Titans" arc και για να πω την αλήθεια, ευτυχώς! Είναι μόνο δική μου αίσθηση, ή τα storylines του Sean McKeever μοιάζουν να τραβάνε περισσότερο από όσο θα έπρεπε; Πάντως, παραμένει συνολικά καλή δουλειά, αλλά πλέον αδημονώ να πάμε παρακάτω. Οι τρεις Titans που παραμένουν, αποφασίζουν να φέρουν την μάχη στον Clock King. Από την άλλη, οι δυο φυλακισμένοι Titans και η Ravager, δεν φαίνονται να είναι στα καλύτερα τους. Πραγματικά, πάντως, μου είναι δύσκολο να πιστέψω στην αγριότητα των Terror Titans, ενώ τα κουστούμια τους είναι τόσο γελοία! Μου αρέσει η συμμετοχή του Blue Beetle στην ομάδα, αλλά ελπίζω το επόμενο τεύχος να μη σημαίνει και το τέλος της παρουσίας της Rose. (7.0)
Ηλίας Μεταξάς

 

THE TWELVE #5

Writer: J. Michael Straczynski

Artist: Chris Weston

Marvel Comics

Μάρτυς μου ο Xavi Hernandez (Θεός, άσχετοι!), αλλά ειλικρινά δεν περίμενα πως θα φτάσω στο σημείο να πω καλή κουβέντα για comic του JMS. Παραδόξως, το THE TWELVE είναι εξαιρετικά καλογραμμένο, χωρίς γελοίους συναισθηματισμούς και παρανοϊκά twists (at least so far) και λίγο πριν τα μισά, έχει καταφέρει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μου για την εξέλιξη της ιστορίας και τη μοίρα των -έξοχα διαμορφωμένων- πρωταγωνιστών. Μοναδικός μου φόβος, πως βρισκόμαστε -όπως προανέφερα- περίπου στα μισά και ακόμη μοιάζει να είμαστε στο set-up. Θα ήμουν πανευτυχής αν η ιστορία προχωρούσε λίγο πιο γρήγορα. (Εκτός κι αν υπάρχει ήδη σχέδιο για sequel, οπότε πάω πάσο.) (7.0)
Δημήτρης Σακαρίδης

 

TITANS #2

Writer: Judd Winick

Artist: Joe Benitez

DC Comics

Δεύτερο τεύχος για τη νέα αυτή σειρά και το κυνήγι όσων ήταν Titans συνεχίζεται. Θα μπορέσουν οι Nightwing, Beast Boy, Raven, Cyborg, Starfire, Red Arrow, και Donna Troy να καταφέρουν να νικήσουν τον Trigon ο οποίος φαίνεται να έχει επιστρέψει ή μήπως όχι; Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εμφάνιση της Argent, ενός χαρακτήρα που είχε αναπτυχθεί στην προηγούμενη σειρά. Γενικά, είναι ένα αρκετά καλογραμμένο comic, αλλά υπήρξε μια απρόσμενη αλλαγή στο art department. Ο Ian Churchill έφυγε (κλαψ - καλά, τί σκέφτονται εκεί στη DC;) και ο νέος artist είναι ο Joe Benitez. Για την ώρα, δεν φαίνεται καθόλου κακός και νομίζω πως όσο γνωρίζει τους χαρακτήρες, τόσο καλύτερο θα γίνεται το σχέδιο του. (6.0)
Ηλίας Μεταξάς

 

TITANS #3

Writer: Judd Winick

Artist: Joe Benitez

DC Comics

Καλά, αυτός ο Joe Benitez την παλεύει; Προκλητικά κακό σχέδιο, υπερβολικό -με την κακή έννοια- στον υπερθετικό βαθμό, καθώς απευθύνεται σε λυσσασμένα, αγάμητα fanboys, που χαίρονται με χάρτινα βυζιά. Grow the fuck up! Σχεδόν αποσπά την προσοχή από το αδιάφορο σενάριο του Winick, που δεν έχει καταφέρει να πιάσει το παλμό του team, ενώ το όλο concept κραυγάζει "πρέπει να είναι limited series, όχι ongoing!". Σχεδόν, είπαμε... (2.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

TRANSHUMAN #2

Writer: Jonathan Hickman

Artist: JM Ringuet

Image Comics

Δύο φόβους είχα για το δεύτερο issue του TRANSHUMAN και βγήκαν και οι δύο αληθινοί. Ο πρώτος ήταν ότι θα αργήσει, όπως και το πρώτο (και αρκετά από τα projects του Hickman, τελευταία), και, όντως, έτσι έγινε. Ο δεύτερος ήταν ότι το storyline θα συνεχίσει να εξελίσσεται ως ντοκιμαντέρ, το οποίο σημαίνει στατικότητα, αργοί ρυθμοί και μακροσκελείς μονόλογοι. Και το #2, όμως, έχει τα θετικά του. Για να δούμε πού το πάει... (5.0)
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

ULTIMATE ORIGINS #1

Writer: Brian Michael Bendis

Artist: Butch Guice

Marvel Comics

Αν σας έκαιγε το origin του Ultimate Universe, αυτό το limited series υπόσχεται απαντήσεις. Εστιάζει το ενδιαφέρον (φυσικά) στον Wolverine, όπως και στον revamped Nick -τώρα-που-μοιάζω-στον-Samuel-Jackson-θεωρούμε-cool-ξανά- Fury. Ξεκίνημα με μέτριο ενδιαφέρον, ενώ η εξέλιξη θα απασχολήσει μόνο όσους (τελευταίους) ενδιαφέρονται ακόμη για το Ultimate Universe, που έχει αρχίσει να κουτσαίνει. Α, και το σχέδιο του Butch Guice, είναι πάντα καλοδεχούμενο. (5.0)
Γιώργος Χατζηκωστής

 

UNCANNY X-MEN #498

Writer: Ed Brubaker

Artist: Mike Choi

Marvel Comics

Οι X-Men ως παιδιά των λουλουδιών! Groovy!!! (Ενώ ο Colossus, ο Wolverine και ο Nightcrawler είναι ακόμη στη Ρωσία.) Ωραίο το San Francisco (τώρα που θα μετακομίσουν οι X-Men εκεί μπορούμε να έχουμε ένα crossover με το Charmed; Ενδιαφέρον δεν ακούγεται;), αν και δε μου φαίνονται και ιδιαίτερα "Αϊνστάιν" οι κάτοικοι του. Πάντως, το όλο concept είναι ενδιαφέρον και το τεύχος είναι γενικά καλό. Looking forward to #500! Παρόλο που μερικοί γκρινιάζουν για τους X-Men του Brubaker, εμένα μ' αρέσουν ακόμα, παρ' όλο που, μερικές φορές, αισθάνομαι πως τα storylines τραβάνε λίγο παραπάνω (Shi'ar, κανείς;). Για τον Mike Choi, τί μπορώ να πω; Ο άνθρωπος είναι απλά εκπληκτικός! Αναρωτιέμαι αν έχουμε δει ποτέ πιο ωραίους μεταλλαγμένους... (6.5)
Ηλίας Μεταξάς

 

WOLVERINE FIRST CLASS #3

Writer: Fred Van Lente

Artist: Salva Espin

Marvel Comics

Οι τελευταίοι Ιππότες του Wundagore! Και ο Wolverine με την Kitty Pryde είναι κι αυτοί εκεί - γραμμένοι όπως πρέπει να είναι! (Hell, yeah!) Πως βρέθηκαν εκεί; Πίστευαν πως ο High Evolutionary θα τους βοηθούσε να ξεπεράσει ο Logan τις κρίσεις που περνάει και βγαίνει το κτήνος από μέσα του, αλλά ανακαλύπτουν πως ίσως πρέπει να περάσουν πρώτα από τον Man-Beast. Είμαι βέβαιος πως η τελευταία σελίδα θα σας κάνει να γελάσετε. (8.0)
Ηλίας Μεταξάς

 

X-MEN: DIVIDED WE STAND #2 (of 2)

Writers: Various

Artists: Various

Marvel Comics

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της ανθολογίας, που μας ενημερώνει για το που βρίσκονται διάφοροι χαρακτήρες που δεν παρουσιάζονται σε άλλους X-titles. Παρ' όλο που το πρώτο ήταν περισσότερο ένα NEW X-MEN τεύχος, το δεύτερο επικεντρώνει και σε άλλους χαρακτήρες. Ο Beast αποχαιρετά το X-Mansion - καλή ιστορία, αν και χιλιοειπωμένη, θα έλεγα. Πολύ καλό το σχέδιο του Scot Eaton. Στη συνέχεια, έχουμε μια ιστορία με τον Havok, ακριβώς από το σημείο που τέλειωσε το X-MEN: EMPEROR VULCAN. Πραγματικά, πιστεύω πως όλη αυτή η ιστορία θα έπρεπε να έχει τελειώσει από το UNCANNY. Ο Duane Swierczynski μας δείχνει τι έχει απογίνει ο Forge μετά από το φιάσκο με τον Cable και τον Bishop και ο C.B. Cebulski μας κάνει την "έκπληξη" με την Illyana Rasputin και το τι κάνει μετά από την εμφάνιση της στο NEW X-MEN. Το σχέδιο του David Yardin είναι απλά υπέροχο. Στην τελευταία ιστορία, (και πάλι από τον Cebulski), έχουμε μια μίνι επιστροφή στο καστ του "New X-Men". Πολύ καλά γραμμένες η Surge και η Moonstar, ενώ το σχέδιο ήταν "χαζευτικά" όμορφο. Ο Cebulski μας δείχνει πως αν υπάρχουν καλές ιδέες και καλό σχέδιο, μπορούμε να έχουμε καλές ιστορίες, χωρίς αυτές να σχετίζονται με κάποιο mega-event. Συνολικά, πάντως, το DIVIDED WE STAND μου άφησε μια χλιαρή αίσθηση και για αυτό φταίει, μαλλον, το πολύ "continuity cleanup". (6.5)
Ηλίας Μεταξάς

 

YOUNG LIARS #3

Writer/Artist: David Lapham

DC Comics (Vertigo)

Τα καλά στοιχεία που διέγνωσα στα προηγούμενα δυο τεύχη, εξακολουθούν να υπάρχουν (βία, σεξ, ναρκωτικά, απόπειρες αυτοκτονίας, σχεδόν ασταμάτητοι επίδοξοι δολοφόνοι) και να υπόσχονται ακόμη καλύτερες στιγμές. Προβληματίζομαι λίγο για το αν θα ήταν καλύτερο ασπρόμαυρο, παρ' όλο που τα χρώματα ταιριάζουν αρκετά στο ύφος του comic. Ευελπιστώ πως το YOUNG LIARS, μαζί με το HOUSE OF MYSTERY, θα δώσουν μια πολύ δυνατή, νέα πνοή στη Vertigo. (7.5)
Αριστείδης Κώτσης





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi