Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


04-07-08
ETERNALS #1

του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

Writers: Charles & Daniel Knauf

Artist: Daniel Acuna

Letterer: Todd Klein

Editor: Mark Paniccia

Marvel Comics


Μετά από καμπόσους μήνες στο Comicdom.gr και κάτι περισσότερο από 50 reviews σε αρκετές κατηγορίες comics, ήρθε η ώρα για το πιο mainstream comic ever, στη μέχρι τώρα πορεία μου. Το πρώτο μου review για τη Marvel! (Ούτε καν για κάποιο imprint της.)

Όχι ότι πέθαινα για αυτό, αλλά γιατί να μην έχω ένα μεγαλύτερο παλμαρέ στην πενιχρή μου προσφορά στο άτεγκτο οικοδόμημα του Comicdom; (Σε αυτό το σημείο περιμένω editor's note, με την ένσταση του ever-loving editor για το "πενιχρή".) (Editor's Note: Ε, τί; Με φώναξε κανείς;)

Εδώ, κοτζαμάν (μία από τις 13 λέξεις που πάντα ήθελα να δω δημοσιευμένη σε κείμενό μου πριν πεθάνω) Άρης Κώτσης έγραψε για το INVINCIBLE IRON MAN #1, να μη γράψω κι εγώ το κατιτίς μου για την επιστροφή του ETERNALS;

Για την ιστορία της εν λόγω σειράς, δεν πρόκειται να πω και πολλά. Μόνο το ότι οι Eternals είναι παιδιά του Jack Kirby και αποτελούν μια ομάδα υπερανθρώπων, οι οποίοι δημιουργήθηκαν, μετά από πειράματα από την εξωγήινη φυλή των Celestials. Αντίπαλο δέος τους, αποτελούν οι Deviants, ένα από τα πρώτα και φριχτά παραμορφωμένα, πειράματα των εξωγήινων.

Μετά το πρώτο run του ETERNALS, το 1976, οι ήρωες εμφανίστηκαν ως guest stars σε κάποια από τα comics της Marvel, μέχρι το 2006, όταν το mini series των Neil Gaiman και John Romita Jr. τους επανέφερε στο προσκήνιο. Η σημερινή σειρά αποτελεί τη συνέχεια εκείνου του mini series.

Δε χρειάζεται να πω περισσότερα, καθώς για αυτό φροντίζει η μονοσέλιδη εισαγωγή του ETERNALS #1. Από τη μία, βέβαια, αυτή είναι αρκετά σύντομη και λιτή, ωστόσο, είναι περιεκτική και φέρνει τους αναγνώστες up-to-date. Επιπλέον, καθιστά περιττά τα flashbacks και μια ακόμη παρουσίαση των πρωταγωνιστών, τεχνικές που θα καταλάμβαναν ολόκληρο το πρώτο issue, χωρίς να προχωρήσουν το storyline. Από την άλλη, όμως, η συγκεκριμένη μικρή εισαγωγή χρησιμεύει περισσότερο στο να θυμίσει στους παλιότερους αναγνώστες τι συνέβη, παρά να εισάγει στην ιστορία τους νέους.

Η δομή, πάντως, του πρώτου issue δε ξεφεύγει από τις συνηθισμένες φόρμες και τις εκμεταλλεύεται για να συμπτύξει όλες τις νέες πληροφορίες στις λίγες σελίδες του. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Θυμίζουμε λίγα από τα παλιά, ερχόμαστε up-to-date και ενημερώνουμε για τις εξελίξεις κατά την απουσία του τίτλου, παρεμβάλλουμε ένα ερωτικό καυγαδάκι, που, όμως, έχει σημασία για την ιστορία, εισάγουμε ένα νέο χαρακτήρα και καταλήγουμε σε μια ανολοκλήρωτη μάχη. Δεν αποτυγχάνει ποτέ!

Οι βασικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας παραμένουν οι ίδιοι. Ο Makkari επικοινωνεί με το αγουροξυπνημένο Celestial, η Sersi ανησυχεί για αυτόν, ο Ikaris και η Thena ψάχνουν για τους υπόλοιπους Eternals, προκειμένου να συγκεντρώσουν μια δύναμη, η οποία μπορεί να αντισταθεί στην Horde που καταφθάνει στη γη και ο Druig εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να συγκεντρώσει το στρατό των Eternals που θα του χαρίσει την παγκόσμια κυριαρχία.

Επιπλέον, γνωρίζουμε και τον Legba, έναν Eternal, ο οποίος, καθώς έχει ξεχάσει την καταγωγή και το καθήκον του, έχει γίνει ένας ξεπεσμένος και αλκοολικός παπάς, που φροντίζει να δείξει από πρώτο χέρι την αμαρτία στις άβγαλτες κορασίδες. Μακράν μία από τις καλύτερες εισαγωγές νέων πρωταγωνιστών!

Σε σύγκριση με το προηγούμενο mini series, η γραφή των Charles και Daniel Knauf είναι σίγουρα πιο απλοϊκή από αυτή του Gaiman. Βέβαια, είναι σχετικά νωρίς για να καταλήξει κανείς σε ασφαλή συμπεράσματα και μόνο ο χρόνος και τα επόμενα τεύχη θα δείξουν. Στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων, πάντως, και στο ρυθμό που ακολουθούν τα δύο αδέρφια, δε βλέπουμε μεγάλες διαφορές, σε σχέση με τον Gaiman.

Το σχέδιο του Daniel Acuna, από την άλλη, είναι αρκετά διαφορετικό από του Romita Jr.. H τεχνοτροπία, ειδικά όταν βλέπουμε το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, απέχει πολύ και η χρήση νέων μεθόδων στο coloring το καθιστά ίσως πιο ρεαλιστικό, ωστόσο, του στερεί τις λεπτομέρειες. Όπως και να 'χει, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και με γέμισε, ως οπτική απόλαυση.

Το βασικό σημείο που με απογοήτευσε ήταν το τέλος. Περίμενα κάτι περισσότερο από μια προσωρινή νίκη των Eternals και την αναγγελία για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν στο δεύτερο issue. Συνολικά, πάντως, το νέο run του ETERNALS ξεκινά καλά, αν και οι ελπίδες μου για μια νέα σειρά, ανάλογη των προηγουμένων, χρειάζονται κάτι πιο εντυπωσιακό για να αναπτερωθούν.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi