Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


17-07-08
CONAN THE CIMMERIAN #0

του Αριστείδη Κώτση

Writer: Timothy Truman

Artist: Tomas Giorello

Colorist: Jose Villarrubia

Editor: Philip R. Simon

Dark Horse


Μπορεί να είμαστε λίγοι, αλλά σίγουρα δεν είμαι μόνος μου στην κατηγορία ανθρώπων που θα μπορούσε να ονομάζεται "άνθρωποι που καταλαβαίνουν τον χρόνο να περνά, αναφερόμενοι στα comics".

Μου είναι απίστευτα δύσκολο να θυμηθώ σε ποια φάση ήταν η ζωή μου το Νοέμβρη του 2003, αλλά αν με ρωτήσετε για το τι έκανα τον καιρό που αγόρασα το CONAN #0 της Dark Horse, θα μπορούσα να ανακαλέσω που το βρήκα, ότι, αν και το είχα σκεφτεί, δεν το είχα παραγγείλει, αλλά το πήρα από το ράφι, τι είχα κάνει εκείνη τη μέρα, ή τη μέρα που το διάβασα, καθώς και το review που είχα διαβάσει για το τεύχος, στο έντυπο COMICDOM.

Με το να θυμάμαι όλα αυτά, συνειδητοποιώ πόσο διαφορετικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο περίμενα εκείνο το τεύχος μηδέν σε σχέση με το νέο. Το 2003, λοιπόν, η αγωνία για τον καινούριο τίτλο CONAN είχε χτυπήσει κόκκινο, μια που ο CONAN επανεμφανιζόταν μετά από μια μακρά περίοδο απουσίας από τα comics, τη στιγμή που η μετακόμιση του στη Dark Horse υποσχόταν μια πιο φρέσκια αντιμετώπιση από αυτή που είχε στη Marvel και ειδικά εφόσον εγγύηση για την ποιότητα του comic αποτελούσε ο σπουδαίος Kurt Busiek (ASTRO CITY).

Από τότε, βέβαια, πέρασε πολύς καιρός. Το CONAN έγινε ένας από τους καλύτερους τίτλους που μπορούσε κάποιος να βρει στα ράφια των comic shops, ο Kurt Busiek έφυγε από τον τίτλο, καθώς έκλεισε αποκλειστικό συμβόλαιο στη DC, και τη θέση του πήρε ο Tim Truman (GRIMJACK), το ενδιαφέρον τον αναγνωστών μειώθηκε με την πάροδο του χρόνου, οι πωλήσεις μειώθηκαν επίσης, και o τίτλος έκλεισε τον κύκλο του στο τεύχος #50, όχι οριστικά, αλλά για να κάνει ένα μικρό διάλειμμα λίγων μηνών και να ξεκινήσει με το νέο τίτλο, CONAN THE CIMMERIAN.

Η αιτιολόγηση της Dark Horse για το ότι το νέο ξεκίνημα δεν έγινε απλά και μόνο για λόγους πωλήσεων, αλλά και επειδή σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή στην καριέρα του Conan, που, από περιπλανώμενος ληστής, γίνεται μισθοφόρος, δεν πείθει κανέναν. Από την άλλη, όσο και αν δε μου αρέσει αυτό, το τρικ φαίνεται να κάνει τη δουλειά του, με το ενδιαφέρον του κόσμου να αυξάνεται για αυτό το νέο ξεκίνημα.

Η σύντομη ιστορία είναι μια διασκευή στο ποίημα του Robert E. Howard με τίτλο "Cimmeria", ενώ, παράλληλα, παρακολουθούμε τον Conan, που, γυρίζοντας στην πατρίδα του, συναντά μια ομάδα "άτυχων" Vanir.

Το artwork του "νέου" Tomas Giorello δε με κατέπληξε, αν και σίγουρα μπορεί κάποιος να βρει ορισμένα πολύ καλά στοιχεία. Σε γενικές γραμμές, δείχνει να προσπαθεί να κρατήσει το στυλ του απερχόμενου Cary Nord (του οποίου ποτέ δεν ήμουν πολύ μεγάλος fan), καταφέρνοντας κάτι σχεδόν εξίσου καλό με το ξεκίνημα του Nord στον τίτλο. Ιδιαίτερα σημαντικό, πάντως, είναι το coloring του εξαιρετικού Jose Villarrubia, που βοηθά πολύ το artwork και προσδίδει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Όλα αυτά για κάτι λιγότερο από ένα δολάριο, είναι μια αρκετά καλή πρόταση, αλλά το πραγματικό κριτήριο θα έπρεπε να είναι τι θα συμβεί από το επόμενο (πρώτο) τεύχος. Και λέω "θα έπρεπε", γιατί δεν βρίσκω τι το διαφορετικό θα έπρεπε να περιμένουμε, σε σχέση με τα τελευταία τεύχη του CONAN.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi