Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


28-07-08
WOLVERINE #66

του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

Writer: Mark Millar

Penciller: Steve McNiven

Inker: Dexter Vine

Colorist: Morry Jay Hollowell

Letterer: Cory Petit

Editors: Axel Alonso & Jo Barber

Marvel Comics


Βρισκόμαστε κάπου 50 χρόνια στο μέλλον. Ο Logan, γνωστός κάποτε και ως Wolverine, είναι πια παντρεμένος, με παιδιά και μια φάρμα. Πριν από 50 χρόνια, συνέβη κάτι τραγικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον αφανισμό των superheroes και την επικράτηση των villains. Την ίδια εποχή, ο Logan ορκίστηκε να κρύψει το κολάν του και να μην εμπλακεί ποτέ ξανά σε μάχη. Πλέον, η Αμερική κυβερνάται από τους villains, οι οποίοι έχουν μοιράσει τα εδάφη μεταξύ τους και ταλαιπωρούν τον αθώο κοσμάκη.

Το παραπάνω αποτελεί την περίληψη για τα όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του storyline "Old Man Logan", το οποίο ξεκινά από το WOLVERINE #66 και σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία μεταξύ των Mark Millar και Steve McNiven, μετά το CIVIL WAR. Το συγκεκριμένο storyline είναι μια post apocalyptic ιστορία, με τον fan favorite κοντοπίθαρο στο επίκεντρό της.

Ποιά είναι, όμως, τα βασικά της στοιχεία; Το πρώτο είναι ο κόσμος στον οποίο εξελίσσεται. Μια ερημοποιημένη Αμερική, με φτωχούς κατοίκους, φάρμες στη μέση του πουθενά και γραφικούς gang lords. Το μόνο που λείπει για ένα απόλυτο MAD MAX reunion, είναι η Tina Turner! Στη θέση της Tina, όμως, ο κ. Millar μας επιφυλάσσει κάτι καλύτερο - τα στραβοχυμένα (μετά από δύο γενιές αιμομιξίας) εγγόνια του Hulk! Στο ρόλο του Mel Gibson, από την άλλη, βλέπουμε τον παππού Logan, ο οποίος προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να αποφύγει μάχες και άλλες τέτοιου είδους συγκινήσεις, ωστόσο, δεν τον αφήνουν να αγιάσει.

Σύμφωνα, πάντως, με τους δημιουργούς, αυτή θα είναι η καλύτερη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Wolverine, so far. Αυτός είναι και ο λόγος που οι της Marvel αποφάσισαν να την εντάξουν στο κανονικό run της σειράς και όχι να κυκλοφορήσουν ένα mini series οχτώ τευχών. Η συγκεκριμένη πρακτική με βρίσκει αντίθετο, αφού, τουλάχιστον κρίνοντας από το πρώτο τεύχος, η παρούσα ιστορία δεν έχει θέση στο continuity της σειράς. Και στο κάτω-κάτω, αν το "Old Man Logan" πληροί τις προϋποθέσεις να αποτελέσει μέρος της μηνιαίας σειράς, τότε γιατί δεν τις πληρούσε και στο παρελθόν, λόγου χάρη, και το "Enemy Of The State";

Όπως και να 'χει, είμαι σίγουρος ότι το OLD MAN LOGAN θα τα πάει καλά. Στο κάτω-κάτω, μπορεί να περηφανεύεται ότι τα credits του περιέχουν το δίδυμο που είναι υπεύθυνο για το πιο επιτυχημένο comic του 2007 (CIVIL WAR). Και η δουλειά των Millar και McNiven δεν είναι και τόσο κακή, αν ξεπεράσεις τα α-λα MAD MAX σκηνικά, που ξεχύνονται από τις σελίδες του. Τόσο στον τομέα της γραφής, όσο και σε αυτόν του σχεδίου, υπάρχουν αρκετά θετικά και fan favorite στοιχεία. Για το λόγο αυτό, αλλά και για να φανώ επιεικής μέχρι να δω πού το πάει, δε θα είμαι εξαιρετικά αυστηρός στη βαθμολογία μου.

Προσωπικά, πάντως, πήρα το WOLVERINE #66 περισσότερο από περιέργεια (αν μη τι άλλο, είναι σίγουρα ικανό να σου τραβήξει την περιέργεια) και δεν είχα πολλές απαιτήσεις από αυτό. Αμφιβάλλω αν θα συνεχίσω τη σειρά, ωστόσο, η περιέργειά μου συνεχίζεται, κυρίως για το τι ήταν αυτό που έφερε την κατάσταση στο σημείο που τη βλέπουμε στο "Old Man Logan". Ξέρετε, τί έγινε πριν από 50 χρόνια, ποιός σκότωσε τους superheroes και γιατί ο Logan τα παράτησε με τέτοια αποφασιστικότητα;

Α, ναι, και τι απέγινε η Tina Turner και δεν τη βλέπουμε στη σειρά;





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi