Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


09-08-05
RED SONJA #1

του ΣΕΑ

Writers: Michael Avon Oeming, Mike Carey

Artist: Mel Rubi

Letterer: Richard Starkings - Comicraft

Colorists: Caesar Rodriguez, Richard Isanove

Editorial Consultant: Luke Lieberman

Dynamite Entertainment

Ξεπερνώντας το βαθμό δυσκολίας της αρχικής επιλογής του καλύτερου εξωφύλλου (κάτι σαν παιδί σε παγωτατζίδικο), η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε το RED SONJA #1 είναι ενός πολυτελούς comic. Και εξηγούμαι: ένα απλό ξεφύλλισμα θα σας φέρει στο μυαλό εκείνους τους πανάκριβους illustrated καταλόγους ρούχων, με την καλή ποιότητα χαρτιού και τα έντονα χρώματα. Και σε αυτό φυσικά βοηθάει το ζεστό, βαθύ και έντονο -όσο χρειάζεται- coloring με τα μαύρα backgrounds και το έντονο μελάνι, καθώς και το αρκετά προσεγμένο στήσιμο των σελίδων.

Ας περάσουμε όμως στα πιο οργανικά στοιχεία του τεύχους. Σεναριακά, το RED SONJA μπορεί να μη μοιάζει και τόσο με το πρώτο ομότιτλό του από την Marvel, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Τουλάχιστον όχι για μένα, έναν αναγνώστη ο οποίος ποτέ δε δήλωσε fan των epic hero comics. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους εσάς οι οποίοι έχετε αφιερώσει ώρες ολόκληρες στην ανάγνωση και την ανάλυση του heroic fantasy world, αλλά πιστεύω πως αν και το RED SONJA (σε αυτό το πρώτο εισαγωγικό τεύχος τουλάχιστον) δεν χαρακτηρίζεται από ένα"ψαγμένο" ιστορικό background αξίζει τα λεφτά του.

Αυτό που πριν από λίγο καιρό είχε πει ο Σακαρίδης διαβάζοντας το #0, πως δηλαδή το RED SONJA είναι "λίγο απ' όλα" αποδεικνύεται ορθό. Όχι όμως απαραίτητα κακό. Στα χέρια μου κρατάω ένα comic καθαρά ψυχαγωγικό, το οποίο είναι απίστευτα eye-catching και διαβάζεται με τρομερή άνεση. (Σε αυτό φταίει βέβαια και ο περιορισμένος όγκος διαλόγων). Ενδιαφέρουσα ιστορία, με σωστούς χρόνους εξέλιξης των καρέ, που ίσως να ήθελε ένα μεγαλύτερο "κόλλημα" σε ορισμένες φάσεις αλλά υποθέτω πως οι συγγραφείς δεν ήθελαν να αναλωθούν σε άχρηστες λεπτομέρειες. (Δε μιλάμε για comic του Tolkien άλλωστε!)

Σχεδιαστικά ο Mel Rubi δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Το μεστό και τρομερά ευδιάκριτα ανάγλυφο μελάνι του βοηθάει το ήδη άρτιο σχέδιό του, ενώ αντίθετα με πολλούς συναδέλφους του, δείχνει να μη φοβάται τα πολυπληθή backgrounds και τα προοπτικά, όπου αυτά είναι απαραίτητα.

Σε γενικές γραμμές έχουμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο τεύχος, τόσο καλό που θα με ωθήσει, για πρώτη φορά στη ζωή μου, να γραφτώ συνδρομητής σε ένα comic επικής φαντασίας!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi