Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


09-08-05
JSA: CLASSIFIED #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Geoff Johns

Penciller: Amanda Conner

Inker: Jimmy Palmiotti

Colorist: Paul Mounts

Letterer: Rob Leigh

Editor: Stephen Wacker

DC Comics

Ποιά είναι τελικά η Power Girl;

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όλοι πίστευαν πως είναι ξαδέρφη του Superman από τον πλανήτη Krypton... Μέχρι που τελικά η αστάθεια και η μεταβαλλόμενη φύση των δυνάμεων της -σε συνδυασμό με κάποια ακόμη στοιχεία- αποκάλυψαν πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Αργότερα, ήταν πεπεισμένη πως είναι η εγγονή του μυθικού Βασιλιά της Ατλαντίδας, Arion, κάτι που την έφερε -για λίγο- "πολύ κοντά" στον Aquaman... Μέχρι που και αυτό αποδείχθηκε ψέμα, καθώς η Kara (Karen, Power Girl, whatever...) δεν είχε τελικά καμία συγγένεια με τον Arion ή οποιονδήποτε άλλον Atlantean.

Ποιά είναι τελικά η Power Girl;

Μια ηρωίδα χωρίς παρελθόν, χωρίς ιστορία, χωρίς origin και χωρίς ξεκάθαρες διασυνδέσεις με κανέναν πέρα από τα μέλη της ομάδας JSA που την "περιμάζεψαν" και της έδωσαν μια οικογένεια (as it is) και ένα σκοπό στη ζωή της.

Κατά μία έννοια, η Power Girl είναι ο Wolverine με βυζιά (oops, scratch that! Το origin του Wolverine "αποκαλύφθηκε" πρόσφατα).

Anyway, το σίγουρο είναι πως η Power Girl είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ηρωίδες του DC Universe (along with Black Canary - Wonder Woman is a fuckin' bore) και αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα στα χέρια του Geoff Johns με το storyline "Power Trip" (absolutely perfect title, by the way) που ξεκινάει στο πρώτο τεύχος της νέας σειράς, JSA: CLASSIFIED και θα ολοκληρωθεί σε πέντε μέρη.

Ο Johns, όπως φαίνεται από αυτό το πρώτο μέρος, θα προσπαθήσει να απαντήσει, once and for all, σε όλα τα αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν στο origin και την ιστορία της Power Girl - πιθανότατα με αρκετό retconning in the process. Όλα αυτά, προφανώς, στο πλαίσιο του γενικότερου επαναπροσδιορισμού του DC Universe εν όψει CRISIS, στο οποίο έχω την αίσθηση πως η Kara (Karen, Power Girl, whatever...) θα έχει πολύ πιο σημαντική και προβεβλημένη παρουσία.

Στην προσπάθεια του στο συγκεκριμένο storyline, ο Johns έχει την τύχη να συνεργάζεται με μια από τις καλύτερες pencillers που κυκλοφορούν στην πιάτσα αυτή τη στιγμή, η οποία ελπίζω κάποια στιγμή να έχει την αναγνώριση που της αξίζει. Για την Amanda Conner ο λόγος, η οποία αν και γυναίκα, έχει καταφέρει να κάνει όνομα ως "babe artist" (στην περίπτωση της το babe artist έχει διπλή σημασία - she's pretty hot, you know), αλλά στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα από "καποιον που σχεδιάζει ωραίες γκόμενες". Με άψογη αίσθηση του pacing, ευρηματικά layouts, εξαιρετικά facial expressions και τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε superhero art και cartoony style, η Conner είναι μια ολοκληρωμένη καλλιτέχνις που, συνήθως σε συνεργασία με τον master inker, Jimmy (I'm also her husband) Palmiotti, δημιουργεί comics τα οποία, κυριολεκτικά, χαίρεσαι να τα βλέπεις.

Το τεύχος κλείνει με ένα high point/cliffhanger, το οποίο όμως δεν θα σας αποκαλύψω, καθώς κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε ανεπανόρθωτα την ανάγνωση της ιστορίας.

Just go out and buy it. You won't be sorry.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi