Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


09-08-05
GODLAND #1

του Γιάννη Αγαπίου

Writer: Joe Casey

Artist: Tom Scioli

Colorist: Bill Crabtree

Letterer: Rob Stein

Designer: Richard Starkings

Image comics

Ο Joe Casey (WILDCATS, INTIMATES, ADVENTURES OF SUPERMAN, G.I.JOE, AVENGERS: EARTHS MIGHTIEST HEROES) είναι κατά τη γνώμη μου ένας από τους καλύτερους συγγραφείς στο χώρο αυτήν την εποχή.

Παρόλο όμως που η δουλειά του είναι εξαιρετική τα comics του σχεδόν ποτέ δεν πουλάνε αρκετά. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί το στυλ γραψίματος του είναι τέτοιο που έχει πολλές απαιτήσεις από τον αναγνώστη, που για να κατανοήσει απόλυτα τι γίνεται στην ιστορία και να αφομοιώσει όλα τα στοιχεία του σεναρίου, πολλές φορές πρέπει να κάνει υπομονή 2-3 τεύχη τα οποία μπορεί να χρειαστεί να διαβάσει από 2-3 φορές. Βέβαια, το payback είναι συνήθως μεγάλο, όμως ο μέσος αναγνώστης προτιμά πιο straightforward ιστορίες. Η σχέση των comics του Casey με τον αναγνώστη είναι αμφίδρομη - ζητάνε πολλά αλλά και δίνουν πολλά σε αντάλλαγμα για το χρόνο που τους αφιέρωσες.

Ο σχεδιαστής Tom Scioli άφησε καλές εντυπώσεις με το Kirby-clone styled σχέδιο του στο comic adaptation του FREEDOM FORCE. Γενικά το retro σχέδιο εδώ ταιριάζει στο όλο feeling της σειράς και η επιλογή του Scioli κρίνεται ως πετυχημένη.

Το GODLAND είναι η ιστορία του αστροναύτη Adam Archer, μοναδικού επιζώντα της πρώτης επανδρωμένης πτήσης στον πλανήτη Αρη. Η εμπειρία του αυτή παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, όμως τον προίκισε με απίστευτες δυνάμεις. Η ιστορία εξελίσσεται σε δύο χρονικές περιόδους, μία στο παρόν που ο Archer έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο όπλο των ΗΠΑ και μία στο παρελθόν όπου βλέπουμε πως ακριβώς εξελίχθηκε η μοιραία πτήση στον Αρη.

Το "concept" αυτής της καινούργιας σειράς είναι να δημιουργήσει στον αναγνώστη την αίσθηση των Jack Kirby comics του τέλους της δεκαετίας του '60 και των αρχών του '70. Δηλαδή, κοσμική, διαστημική περιπέτεια γεμάτη φαντασία και δράση με, πολλές φορές, υπερβολικούς χαρακτήρες. Το comic εξελίσσεται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, σε αντίθεση με τη decompressed τάση της εποχής.

Γενικά πρόκειται για ένα ικανοποιητικό πρώτο τεύχος που κάνει τον αναγνώστη να θέλει και άλλο. Βέβαια, επειδή πρόκειται για comic του Casey, το συγκεκριμένο τεύχος θέλει τουλάχιστον δύο αναγνώσεις. Πάντως η σειρά δείχνει να έχει πολλές προοπτικές να γίνει hit και να εξελιχθεί σε ιδανικό "substitute" για αυτούς που νοσταλγούν τις μεγαλειώδεις περιπέτειες του silver age από τον Jack "the King" Kirby.

Προτείνεται στους οπαδούς των πρώτων 103 περιπετειών των Fantastic Four, του 2001: A SPACE ODYSSEY, του FOURTH WORLD SAGA και όλων των cosmic space opera comics.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi