Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


16-08-05
JLA: CLASSIFIED #10

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Warren Ellis

Artist: Butch Guice

Colorist: David Baron

Letterer: Phil Balsman

Editor: Mike Carlin

DC Comics

Πλήρης αλλαγή ύφους για τη σειρά, καθώς μετά το νοσταλγικό και χιουμοριστικό "I Can't Believe It's Not The Justice League" των Giffen/DeMatteis/Maguire περνάμε στο υπερβολικά σοβαρό και 100% μοντέρνο "New Maps Of Hell" από τη συγγραφική πένα του Warren Ellis και τα μολύβια και μελάνια του Jackson Guice.

Αυτή ακριβώς η αλλαγή ύφους είναι που κάνει σειρές σαν το JUSTICE LEAGUE: CLASSIFIED "προβληματικές". Κάθε storyline δεν είναι για όλους και αυτοί που λάτρεψαν το "I Can't Believe..." είναι πιθανότατα οι πρώτοι που θα αντιπαθήσουν το καινούργιο storyline, καθώς αντιπροσωπεύει όλα αυτά τα στοιχεία που συνέβαλλαν στη δολοφονία της "Bwa-ha-ha" Justice League του Keith Giffen. Οι ήρωες, όπως τους αντιλαμβάνεται ο Warren Ellis, είναι σοβαροί, πάντα σκέφτονται το χειρότερο και αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με μια αφάνταστα κυνική διάθεση, χωρίς φυσικά να ξεχνούν να χρησιμοποιούν cool ατάκες που δείχνουν πόσο έξυπνοι είναι. Ακόμη και το χιούμορ τους είναι ποζεράδικο - "look at me, I'm making a witty remark".

Σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο, έχω τρομακτικές διαφωνίες με τον τρόπο γραψίματος που ακολουθεί ο Warren Ellis. It was fun for a while, αλλά πλέον έχει αρχίσει να μοιάζει με το τραγούδι που ήταν υπέροχο όταν το ήξερες εσύ και πέντε-έξι άνθρωποι ακόμη, αλλά τώρα που παίζει ακόμη και σε διαφημίσεις σερβιέτας, δεν μπορείς να ανεχθείς την ύπαρξη του.

Πρακτικά όμως, και κρίνοντας από αυτό μόνο το τεύχος, πρέπει να ομολογήσω πως ήταν τουλάχιστον ενδιαφέρον. Το plot με τις αυτοκτονίες των εργαζόμενων στη Lexcorp μοιάζει να έχει προοπτικές (αν και ελέω decompression, δεν έχουμε δει και πολλά), ενώ παρ' όλο που ο Ellis πέφτει στις γνωστές παγίδες στον τρόπο που χειρίζεται τον Batman ("I'm Batman - I'll piss on your graves"), η προσέγγιση του στον Superman (Clark Kent, actually) είναι κυριολεκτικά άψογη.

Προσθέτοντας σε όλα αυτά, τα κάμποσα hints και subplots που δίνουν κίνητρο για να διαβάσει κανείς το επόμενο τεύχος, καθώς και το -όπως πάντα- εκπληκτικό σκίτσο του Jackson Guice (ορίστε κύριοι Land και Cassaday - υπάρχει τρόπος να κάνεις ρεαλιστικό σκίτσο και να μη μοιάζουν οι χαρακτήρες σαν να έχουν υποστεί το "Mr. Freeze treatment") και αφαιρώντας, φυσικά, μισό βαθμό για το ενοχλητικό decompression, καταλήγουμε στη βαθμολογία που είναι...

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi