Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


23-08-05
HERO SQUARED #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writers: Keith Giffen, J.M. DeMatteis

Artist: Joe Abraham

Colorist: Matt Nelson

Letterer: Ed Dukeshire

Boom! Studios

Η άποψη μου για το HERO SQUARED δεν άλλαξε με αυτό το πρώτο τεύχος, σε σχέση με αυτή που είχα διαμορφώσει μετά την ανάγνωση του X-TRA SIZED SPECIAL, πριν από λίγους μήνες.

Έχω την εντύπωση πως είναι λίγο "forced". Τα αστεία μοιάζουν βεβιασμένα και τραβηγμένα από τα μαλλιά, ενώ δεν υπάρχει πουθενά η φυσικότητα που μας έχει συνηθίσει το αγαπημένο συγγραφικό δίδυμο των Giffen/DeMatteis. Υπήρξαν μάλιστα και μια-δυο περιπτώσεις όπου έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται "χμμμ, αυτήν την ατάκα θα έπρεπε να την είχαν γράψει κάπως αλλιώς" ή "αυτό το αστείο το είχα δει να έρχεται πριν από τέσσερα panels".

Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει πρώτη φορά. Πολύ συχνά, όταν διαβάζω comics σκέφτομαι τέτοια πράγματα και νομίζω πως μετά από μια "αναγνωστική καριέρα" αρκετών χιλιάδων τευχών, είναι απόλυτα φυσικό. Το πρόβλημα είναι πως δεν μου είχε συμβεί ποτέ με comic του Keith Giffen!

Ο Milo είναι ένας νεαρός εκκολαπτόμενος σκηνοθέτης (think "φοιτητής") που περνάει τις μέρες του είτε παρέα με την κοπέλα του (επίσης σκηνοθέτης) είτε παίζοντας Playstation (μπορεί να είναι και X-Box - θα σας γελάσω) και βλέποντας τηλεόραση. Η ζωή του μοιάζει να μην έχει κανένα απολύτως νόημα και σκοπό, μέχρι που θα συμβεί κάτι που θα την αλλάξει ριζικά.

Ο Milo είναι επίσης ο Captain Valor, υπερασπιστής του καλού και του δικαίου, με υπεράνθρωπες δυνάμεις και ένα φανταχτερό υπερηρωικό κοστούμι.

Μόνο που ο δεύτερος Milo δεν έχει καμία σχέση με τον πρώτο. Ή μάλλον, έχει... Τέλος πάντων, ο δεύτερος Milo είναι από μια άλλη διάσταση/πραγματικότητα, όπου υπάρχουν υπερήρωες (και supervillains) και η οποία, στα μάτια του πρώτου Milo, φαντάζει ως κάτι βγαλμένο από comics (για την ακρίβεια είναι...).

Το premise του comic δεν είναι κακό. Στην πραγματικότητα είναι αρκετά ενδιαφέρον, ενώ και το plot περιέχει ουκ ολίγα έξυπνα στοιχεία και αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα με ελκυστικές πιθανές απαντήσεις. Το πρόβλημα βρίσκεται στους διαλόγους και κυρίως στα jokes, τα οποία πολλές φορές δυσκολεύονται να προκαλέσουν έστω και ένα απλό χαμόγελο στον αναγνώστη (τουλάχιστον σε ΑΥΤΟΝ τον αναγνώστη), πόσο μάλλον τα γέλια μέχρι δακρύων που μας έχει συνηθίσει το συγκεκριμένο συγγραφικό δίδυμο.

Το σκίτσο του Joe Abraham χωρίς να είναι κακό, δεν έχει το κάτι παραπάνω που θα το έκανε να ξεχωρίζει από το "σωρό". Από πλευράς αφήγησης πάντως είναι σχεδόν άψογο, αλλά αυτό μάλλον ήταν αναμενόμενο με δεδομένο τον τρόπο που συνεργάζεται ο Keith Giffen με τους pencillers του και τα λεπτομερέστατα layouts που τους δίνει.

Σε γενικές γραμμές ένα συμπαθητικό comic, που όμως λόγω των υψηλών προσδοκιών, καταλήγει να είναι απογοητευτικό.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi