Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


30-08-05
HERO@LARGE #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Erick Hogan

Artist: Jeremy Treece

Colorist: Jeremy Treece

Letterer: Jeremy Treece

Editor: Chris Stone

Speakeasy Comics

Ο Alpha Major είναι ο δημοφιλέστερος υπερήρωας της Megalotropolis. Υπερασπιστής του δικαίου, προστάτης των αδυνάτων, μέλος της Justice Five, της μεγαλύτερης ομάδας υπερηρώων και απόλυτο "selling point" για παντός είδους merchandise.


........

Διόρθωση: Ο Alpha Major ΗΤΑΝ o δημοφιλέστερος υπερήρωας της Megalotropolis. Υπερασπιστής του δικαίου, etc, etc...

Γιατί πλέον, ο Alpha Major είναι ένας "has-been". Ένας ήρωας με παλαιομοδίτικα aesthetics που η εποχή του, τον έχει προσπεράσει. Ένας ήρωας που ο manager του τον απολύει γιατί δεν μπορεί πλέον να του κλείσει κανένα deal καθώς δεν είναι πλέον relevant για τους πιτσιρικάδες και έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι marketable property. Ένας ήρωας που η ομάδα του -της οποίας είναι (ήταν) αρχηγός- τον διώχνει για να τον αντικαταστήσει ("Justice Five" - there must always be five, you know), με έναν νεαρό superhero rapper (???).

Ο ήρωας μας δεν αντέχει τον ξεπεσμό. Αποφασίζει να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με όση αξιοπρέπεια του έχει μείνει και να κρεμάσει τα tights του.

Μέχρι που θα πέσει πάνω σε μια νεαρή μητέρα η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα οικογενειακής βίας από τον lowlife σύζυγο της και θα την σώσει, συνειδητοποιώντας παράλληλα (μετά και από αρκετό "σπρώξιμο" από τον πιτσιρικά γιο της κακοποιημένης μητέρας) πως δεν έχουν χαθεί όλα για αυτόν. Πως υπάρχει ακόμη ανάγκη για να περιπολεί στους δρόμους (ή στους ουρανούς) της Megalotropolis ο Alpha Major.

And the story begins...

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές (για την ακρίβεια, αυτό είναι στο σύνολο του) το plot του πρώτου τεύχους της νέας σειράς της Speakeasy Comics, HERO@LARGE. Μιας σειράς που έχει όλα τα θετικά στοιχεία ενός καλού superhero parody (funny dialogue, pop culture satire), χωρίς όμως -τουλάχιστον ως τώρα- να συγκεντρώνει πολλά από αυτά που συχνά καταντούν αρνητικά (multiple inside jokes - freaky superpowers).

Το γράψιμο του Erick Hogan είναι πολύ στρωτό, με σταθερό pacing, έξυπνες ατάκες και αρκετές προοπτικές για τα επόμενα τεύχη. Αν και είναι κάπως decompressed, αυτό δεν ενοχλεί ιδιαίτερα καθώς το συγκεκριμένο τεύχος λειτουργεί περισσότερο ως intro για τους χαρακτήρες, τους οποίους βλέπουμε για πρώτη φορά (ενώ όταν είναι decompressed ένα "big event comic" σαν το HOUSE OF M, κάπου βαριέσαι).

Για μένα όμως, το highlight του τεύχους είναι το εξαιρετικό σκίτσο του ανθρώπου-ορχήστρα, Jeremy Treece, ο οποίος έχει επίσης αναλάβει το coloring (άψογη χρήση των γήινων τόνων) και το lettering (αξιοπρεπέστατο). Η γραμμή του Treece θυμίζει ανά στιγμές συνδυασμό Johnen Vasquez και Jim Mahfood, ενώ το storytelling sense που επιδεικνύει σε αυτό το πρώτο τεύχος (ομολογώ πως δεν έχω άλλο δείγμα δουλειάς του για να συγκρίνω) είναι απίστευτα ακριβές.

Σε γενικές γραμμές, ένα πάρα πολύ καλό superhero parody comic, που αφήνει υποσχέσεις πως μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi