Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


30-08-05
GRIMJACK: KILLER INSTINCT #6 (of 6)

του Γιάννη Κουρουμπακάλη

Co-Creator - Writer: John Ostrander

Co-Creator - Artist: Timothy Truman

Colors: Lovern Kindzierski

Inking assistant: Steve Becker

Letterer: John Workman

IDW Publishing

Οι δύο original δημιουργοί του GRIMJACK, John Ostrander και Timothy Truman, επιστρέφουν δυνατά με το KILLER INSTINCT.

Το αρχικό run του GRIMJACK διήρκεσε από το '84 έως το '91, όταν και εκδόθηκαν συνολικά 81 τεύχη από τη First Comics καθώς και ένα graphic novel με τίτλο DEMON KNIGHT. Επίσης, ο John Gaunt (με το street name GrimJack) και διάφορες εκδοχές του έχουν κάνει εμφανίσεις στο NEW MUTANTS της Marvel, στη δεύτερη σειρά του Roger Zelazny, AMBER (κλασικά καταπληκτικά βιβλία, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα -ειδικά την πρώτη σειρά -σε οποιοδήποτε λάτρη της φανταστικής λογοτεχνίας) και σε μια περιπέτεια SHADOWRUN (δημοφιλές Cyberpunk RPG).

Το σύμπαν του GRIMJACK είναι ένα κλασσικό Cyberpunk περιβάλλον, αλλά με πολλά στοιχεία φαντασίας (μυθικά τέρατα και μια δόση μαγείας) το οποίο μοιάζει πολύ με το σύμπαν του SHADOWRUN. Επίσης, στο GRIMJACK συναντάμε την ιδέα των παράλληλων διαστάσεων κάτι το οποίο κυριαρχεί στο AMBER. Προσωπικά είμαι εντυπωσιασμένος από την πολύ καλή δουλειά των Ostrander - Truman στο δέσιμο και στην παρουσίαση του φανταστικού κόσμου που έχουν συλλάβει. Η δουλειά που κάνουν και οι δύο -οπτικά και σεναριακά- είναι μοναδική. Ο τρόπος με τον οποίο σου δίνουν το όραμα τους δεν μπλέκεται ποτέ στην ροή της ιστορίας...

...η οποία είναι καταπληκτική. Συνεχίζοντας την ανάπτυξη του GrimJack σαν χαρακτήρα και ταξιδεύοντάς μας στο μοναδικό τοπίο της Cynosure (η πόλη-κέντρο των διαστάσεων - σας θυμίζει κάτι;) οι Ostrander - Truman γράφουν μια φοβερή ιστορία η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία: δράση, ακραία συναισθήματα, μυστήριο, μυστικισμό, βαρβαρότητα και ιδιαίτερη τροπή. Μην σας ξεγελάει η εμφάνισή του γιατί δεν πρόκειται για ένα ανεγκέφαλο slash em-up, αλλά για ένα πάρα πολύ δουλεμένο comic από δύο δημιουργούς που το αγαπούν και με φανατικό κοινό.

Η ιστορία δένει με το σχέδιο, το σχέδιο είναι η ιστορία, πείτε το όπως θέλετε...το ένα συμπληρώνει το άλλο και το όραμα του ενός δημιουργού αντικατοπτρίζεται άριστα στην τέχνη του άλλου.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα σε οπαδούς: των φουτουριστικών comic, της δράσης, της βαρβαρότητας και της διαφθοράς της κοινωνίας, της φαντασίας, του Cyberpunk, των RPG και του AMBER. Συνιστάται γενικά σε όσους θέλουν να διαβάσουν καλά comics με υψηλό entertainment value. Και αυτό ισχυει όχι μόνο για το Killer Instinct, αλλά και για όλα τα GRIMJACK.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi