Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


13-09-05
ANT #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writers: Mario Gully, Marc Hammond

Artist: Mario Gully

Colorist: Stefanni Rennee

Letterer: Dino

Editor: Michael Patrick Sullivan

Image Comics

Ήξερα πως το πρώτο ANT limited series, που είχε κυκλοφορήσει πριν από ενάμιση χρόνο από την Arcana, είχε προκαλέσει αρκετό θόρυβο και κάμποσες συζητήσεις σε ξένα message boards, αλλά παρ' όλα αυτά, δεν μου είχε κινήσει αρκετά το ενδιαφέρον για να το ψάξω. Όταν όμως είδα στο PREVIEWS το πρώτο τεύχος της καινούργιας σειράς από την Image, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε και το COMICDOM, καθώς πολύ συχνά αγοράζω πράγματα που ξέρω πως πιθανότατα δεν θα μου αρέσουν, μόνο και μόνο για "review purposes".

Δυστυχώς, το ANT #1 είναι μια ακόμη κακή αγορά που θα "χρεώσω" στο COMICDOM. Ένα απλοϊκό, αφελές -σχεδόν παιδαριώδες- σενάριο, ένα "ανύπαρκτο" concept και artwork που μοιάζει με Todd McFarlane... χωρίς το ταλέντο!

Η Hannah Washington (now, that's a stupid name for you) είναι μια νεαρή γυναίκα που δεν θυμάται σχεδόν τίποτε από το παρελθόν της, πέρα από ένα ατύχημα (όταν ήταν μικρή τη χτύπησε αυτοκίνητο καθώς διέσχιζε απρόσεκτα το δρόμο), και κάτι... μυρμήγκια. Χωρίς να ξέρει γιατί, περπατάει άσκοπα στους δρόμους της Νέας Υόρκης και ασυναίσθητα κατευθύνεται σε ένα comic book convention, όπου ο πορτιέρης την περνάει για "booth girl" και την στέλνει να βάλει το κοστούμι της (να ένα πολύ ωραίο κλισέ: οι μοναδικές εμφανίσιμες κοπέλες που μπορεί να βρεθούν σε ένα comic convention είναι αυτές που πληρώνονται για αυτό - ελπίζω να μην περιμένει ο Gully να ανεβάσει το female readership του τίτλου του όταν κάνει τέτοιες εξυπνάδες). Κατά τη διάρκεια του convention, η ηρωίδα μας παρευρίσκεται σε μια ομιλία κάποιου Steven Richards, ο οποίος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο που μιλάει για την συνεργασία του με την υπερηρωίδα Ant (κάποιος να με σταματήσει - δεν αντέχω άλλο να εξιστορώ βλακείες).

Ξαφνικά, χαμός! Εμφανίζονται κάτι villains τρίτης διαλογής που αρχίζουν να τα κάνουν λαμπόγυαλο και αμέσως μετά βλέπουμε την Ant (you know, the title character) να προσπαθεί να τους σταματήσει. Κάπου εκεί μαθαίνουμε πως η Hannah Washington και η Ant είναι το ίδιο πρόσωπο (no shit!), αλλά και πως η ίδια δεν είναι σίγουρη για τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει ταυτότητες (or something like that). Στο τέλος εμφανίζεται και ένας ελαφρώς πιο απειλητικός villain, με το όνομα Arachnid (how cliche can you get?), ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά και το cliff-hanger για το επόμενο τεύχος.

Αυτό όμως το cliff-hanger αφορά μόνο όσους έχουν την παραμικρή πρόθεση να αγοράσουν και το δεύτερο τεύχος αυτής της ερασιτεχνικού -και είμαι επιεικής- επιπέδου σειράς. Δίχως υπερβολή, ακόμη και στις "εποχές της μεγάλης δόξας" των early 90's, με τα δεκάδες YOUNGBLOOD, BRIGADE, BLOODSTRIKE, STORMWATCH, PROPHET etc., η Image δεν είχε παράγει κάτι τόσο "second class" όσο το ANT. Είναι πραγματικά κρίμα μια εταιρία που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να πετάξει από πάνω της τη "ρετσινιά" που της είχαν κολλήσει τα προηγούμενα χρόνια, εκδίδοντας πολλούς ποιοτικούς τίτλους και επιδεικνύοντας μια αξιοζήλευτη διάθεση για diversity, να βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό της.

Ακόμη και αν η τάση να βάζουμε οποιασδήποτε μορφής ταμπέλες στις εταιρίες είναι κατά βάση λάθος, πρέπει να ομολογήσω πως είναι δύσκολο για το μέσο αναγνώστη να σκεφτεί σοβαρά να δοκιμάσει το WALKING DEAD, το SMALL GODS και το GIRLS, όταν η ίδια εταιρία προωθεί comics σαν το ANT. Και από αυτήν την άποψη, το κακό που μπορεί να κάνει ένα comic σαν αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από το κλασικό "ακόμη ένα σκουπίδι στα ράφια".

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi