Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


27-09-05
SUPER-SCARY MONSTER SHOW - FEATURING LITTLE GLOOMY #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Landry Quinn Walker
Artist: Eric Jones

Slave Labor Graphics

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς (και "ειδικούς") που ασχολούνται με τη βιομηχανία των comics, είναι η έλλειψη πολλών all-ages comics. Τα περισσότερα από τα mainstream superhero books, που κάποτε είχαν ως target group τα πιτσιρίκια από 6-15 ετών, δεν απευθύνονται πλέον ούτε σε παιδιά, ούτε σε teenagers αλλά στοχεύουν σε άτομα 20-50 ετών, κυρίως -αν όχι αποκλειστικά- άντρες. Σε αυτούς δηλαδή που αποτελούσαν το κοινό των υπερηρωικών comics τις προηγούμενες δεκαετίες, οι οποίοι πλέον... μεγάλωσαν.

Οι απονενοημένες απόπειρες των μεγάλων εταιριών να δημιουργήσουν comics για μικρότερες ηλικίες συνήθως αποτυγχάνουν παταγωδώς, γιατί δεν έχει βρεθεί κανείς να εξηγήσει σε αυτούς που στοχεύουν στο να φτιάξουν κάτι για μικρά παιδιά, πως το γεγονός ότι είναι ανήλικοι δεν τους καθιστά και ηλίθιους.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως πράγματι δεν υπάρχουν πολλά all-ages comics και πως περιπτώσεις σαν το BONE του Jeff Smith είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Παρ' όλα αυτά, αν ψάξει κανείς μπορεί να βρει ορισμένα καλά comics που θα αποτελούσαν καλή περίπτωση για ένα μικρό παιδί και που παράλληλα δεν θα ντρεπόταν να τα διαβάσει και ένας ενήλικος (και δεν είναι όλα manga). Το SUPER-SCARY MONSTER SHOW είναι ένα από αυτά.

Στην κεντρική ιστορία του πρώτου τεύχους της νέας σειράς της Slave Labor, βλέπουμε την πρωταγωνίστρια μας, Little Gloomy, να δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη από έναν μικρό εξωγήινο, ο οποίος την απειλεί -όπως και ολόκληρο τον πλανήτη Γη- με ολοκληρωτικό αφανισμό και προσπαθεί να την τρομάξει παραθέτοντας τις δυνατότητες της φυλής του. Δεν έχει υπολογίσει όμως πως η μικρή μας ηρωίδα ζει σε ένα σπίτι γεμάτο τέρατα, φαντάσματα, βρικόλακες και πολλά άλλα τρομακτικά πλάσματα. "Stupid alien..."

Στην επόμενη ιστορία, πρωταγωνιστής είναι ο μικρός Frank, μια mini version του τέρατος του Frankenstein. Πολλοί από εμάς, όταν ήμασταν μικροί βλέπαμε τις διαφημίσεις στα περιοδικά που υπόσχονταν ένα αθλητικό γυμνασμένο σώμα και φανταζόμασταν πόσο ωραία θα ήταν αν αυτό γινόταν πραγματικότητα. Το γεγονός ότι ο Frank είναι ένα τέρας δεν σημαίνει τίποτε, γιατί και αυτός "ψήνεται" από μια τέτοια διαφήμιση. Μόνο που τα αποτελέσματα εδώ είναι λίγο... περίεργα.

Στην τρίτη ιστορία πρωταγωνιστεί και πάλι η Little Gloomy, αυτή τη φορά μαζί με τον Carl Cthulu. Οι γονείς του Cthulu έρχονται για επίσκεψη από τον πλανήτη που μένουν και ο πιτσιρικάς έχει φρικάρει. Ο λόγος; Ο Cthulu τους έχει πει πως έχει καταλάβει τον πλανήτη Γη και πως όλοι οι γήινοι είναι, ουσιαστικά, υπηρέτες του, κάτι που βέβαια δεν ισχύει. Ευτυχώς, για αυτόν, it all works out in the end.

Χαριτωμένα σενάρια, με έξυπνους διαλόγους από τον συγγραφέα Landry Quinn Walker που, όπως είναι το ζητούμενα σε τέτοια comics, απευθύνονται και σε παιδιά αλλά και σε ενήλικους (κυρίως βέβαια στους πρώτους) και εξαιρετικό artwork από τον Eric Jones, που είναι ταυτόχρονα cute και freaky σε τέλειες αναλογίες.

Συνολικά, ένα εκπληκτικό comic, που αξίζει να διαβαστεί από όλους τους λάτρεις των καλών ιστοριών - ανεξαρτήτως ηλικίας!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi