Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-12-04
WIZARD #159

του ΣΕΑ

Publisher: Gareb Shamus

Vice President/ Editor-in-Chief: Pat McCallum

Editor: Brian Cunningham

Creative Editor: Steve Blackwell

Art Director: Arlene So

Wizard Entertainment

WIZARD # 159, τεύχος με cover date Ιανουάριος 2005, και το κλασσικό πλέον αφιέρωμα στα καλύτερα του περασμένου έτους. Η ανακοίνωση των βραβείων του Wizard για το 2004 δεν αποτελεί κάτι το αξιοπερίεργο. Αναμενόμενα (όπως και κάθε χρονιά άλλωστε), με ένα καθαρά mainstream βερνίκι.

Ας περάσουμε όμως στην ύλη, αυτή καθεαυτή. Αν έχετε να αγοράσετε το συγκεκριμένο magazine κανένα χρόνο (ή και μήνα σε ορισμένα σημεία), θα το βρείτε αρκετά ανανεωμένο και φρεσκότατο, πάντοτε όμως με το all time classic WIZARD στήσιμο και χιούμορ. Στήλη γραμμάτων, νέα, rumors, «κατινιές» από τον χώρο των comics και comic related, συνεντεύξεις (μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη των Silvestri & Waid σε αυτό το τεύχος), άρθρα παντός είδους και φυσικά, το ημί-ενημερωμένο checklist.

Σίγουρα με μια απλή ματιά είναι ξεκάθαρο το γεγονός της «πριμοδότησης» συγκεκριμένων μεγάλων εταιριών οι οποίες προφανώς σκάνε κάτι παραπάνω για την διαφήμιση των τίτλων τους, όμως αυτό δε μας ενοχλεί πλέον. Όχι επειδή «το έχουμε συνηθίσει», αλλά πολύ απλά οι συγκεκριμένες εταιρείες αποτελούν το core του mainstream comic. Το WIZARD άλλωστε, ποτέ δεν αρνήθηκε πως είναι η "Marie Claire" της ένατης τέχνης. Για τα πιο «ψαγμένα» comics υπάρχουν άλλωστε άλλα περιοδικά, όπως το COMICS JOURNAL.

Η ώρα περνά ευχάριστα ξεφυλλίζοντάς το, και παρ' όλο το overflow πληροφοριών κυρίως μέσω internet που παρατηρείται στις μέρες μας, το WIZARD θα έχει πάντα κάτι να πει.

Σημείωση: Προσέξτε στο #159 την κατηγορία των βραβείων υπό τον τίτλο "Credibility Crisis", που αφορά τα καλύτερα "What the...?" moments of the year, ή αλλιώς τις μεγαλύτερες «πατάτες» του 2004.

Παρά τα αναμφισβήτητα μειονεκτήματα του σε επίπεδο γραφής, τα δυνατά σημεία του Wizard όπως το fun (και fan) ύφος του, το πολύ καλό layout και τα εξαιρετικά production values με οδηγούν στο να βάλω την υψηλότερη βαθμολογία στο #159.

Eίναι πραγματικά αυτό ακριβώς που διαφημίζεται ότι είναι: A Star Magazine!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi