Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-12-04
SUPERMAN/BATMAN #14

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Jeph Loeb

Penciler: Carlos Pacheco

Inker: Jesus Merino

Colorist: Laura Martin

Letterer: Richard Starkings

DC Comics

Ο Jeph Loeb έχει αρχίσει να χάνει το touch του. Πραγματικά, δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Το BATMAN: HUSH storyline είχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα αλλά ξεφούσκωσε στο τελευταίο τεύχος. Τα limited series που έκανε τα τελευταία 3 χρόνια με τον Tim Sale (DAREDEVIL: YELLOW, SPIDER-MAN: BLUE, HULK: GREY, CATWOMAN: WHEN IN ROME) κυμαίνονται από αδιάφορα έως απαράδεκτα. Το SUPERGIRL FROM KRYPTON storyline ξεκίνησε εκπληκτικά, συνέχισε μέτρια και έκλεισε με τον πλέον γελοίο τρόπο.

The guy's burned out!

Αν είχα διαβάσει το SUPERMAN/BATMAN #14 όταν ήμουν 16-17 ετών, και έχοντας πολύ πιο ελαστικά κριτήρια και σαφώς πιο αδύναμο αναγνωστικό υπόβαθρο, είμαι σίγουρος πως θα είχα εντυπωσιαστεί. Τώρα, είναι απλά ένα ακόμα alternate future story όπου ερχόμαστε αντιμέτωποι με την «κακή» ή «ανήθικη» πλευρά των ηρώων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Loeb είναι αποφασισμένος να μας βασανίσει άλλη μία φορά με την κλασική μελέτη «τι θα συνέβαινε αν οι υπερήρωες αποφάσιζαν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη τους και να γίνουν αφεντικά του κόσμου». Το γνωστό σε όλους «Superhero As A Fascist Oppressor» storyline.

To εντελώς απίστευτο είναι πως ένα παρόμοιο σενάριο -που επίσης στερείται ουσίας και νοήματος- παίζει και στα τελευταία τεύχη του Teen Titans, αν και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα εκεί είναι σαφώς ανώτερο.

Πέρα από το τετριμμένο του plot, το SUPERMAN/BATMAN #14 υποφέρει επίσης από άκαμπτους διαλόγους, «ελαφρύ» characterization, δύστροπη captionized αφήγηση και κάμποσα κιλά decompression formula.

To μοναδικό πράγμα στο συγκεκριμένο comic που είναι πραγματικά αξιόλογο είναι το σχέδιο του Carlos Pacheco, που για άλλη μια φορά εντυπωσιάζει με τις καθαρές γραμμές του, τους επιβλητικούς του costumed characters και το αλάνθαστο ένστικτο του σε design και σύνθεση.

Θα συνεχίσω να αγοράζω το SUPERMAN/BATMAN, καθώς το σχέδιο του Pacheco είναι αρκετό για να με πείσει να αγοράσω οτιδήποτε. Δεν είμαι όμως και τόσο σίγουρος πως θα διαβάσω άμεσα τα επόμενα τεύχη.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi