Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-12-04
CAPTAIN AMERICA #1

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Ed Brubaker

Artist: Steve Epting

Colorist: Frank D'Armata

Letterer: Randy Gentile

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics

Προτού ξεκινήσω θα ήθελα να κάνω μία ρητορική ερώτηση στον αναγνώστη αυτού του review: Ποιος ο λόγος για ένα επιπλέον #1 του Captain America; Το πράγμα έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο. Μέσα στην τελευταία δεκαετία η Marvel έχει μηδενίσει το κοντέρ 4(!) φορές, έχει βάλει τον ήρωα στο Marvel Knights line, τον έχει βγάλει από αυτό, έχει κάνει την ασυγχώρητη κίνηση να τον αφήσει στο έλεος του Rob Liefeld... και τώρα φτου κι απ' την αρχή! (ευτυχώς χωρίς τον φαιδρό Rob).

Η ιστορία βρίσκει τον Captain America λίγο μετά τη διάλυση των Avengers. Κι αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για να τον φέρει σε ένα προσωπικό αδιέξοδο. Προσθέστε σε αυτό και το γεγονός ότι η τρομοκρατία έχει κυριεύσει τη χώρα του, ότι ο Red Skull δραπέτευσε κι ότι πάνω που άρχισε να ερωτεύεται τη Scarlet Witch, αυτή έγινε η γνωστή wacko που μακέλεψε τους Earth Mightiest Heroes...

Προσθέστε λοιπόν όλα αυτά και θα έχετε έναν πραγματικά οργισμένο άνθρωπο, έτοιμο να τινάξει ότι απέμεινε στον αέρα. Ακούγεται ενδιαφέρον; Ε, λοιπόν είναι!
Το CAPTAIN AMERICA #1 αποτελεί μία από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις όπου παρά την παρουσία όλων των προβλέψιμων στοιχείων στο plot, δεν μπορείς με τίποτα να χαρακτηρίσεις το σύνολο ή έστω μέρος αυτού, ως cliche.

Ναι, έχουμε πάλι τον Red Skull και το Cosmic Cube. Έχουμε ξανά τη Sharon Carter και την love-to-hate-you σχέση της με τον Cap. Έχουμε αρχετυπικούς τρομοκράτες (από εκείνους με την κουκούλα που επιβουλεύονται το αμερικάνικο όνειρο). Έχουμε τους κακούς ξεπεσμένους Ρώσους έτοιμους να ξεπουλήσουν τα πάντα. Και παρόλα αυτά, έχουμε ένα πολύ καλό comic!

To credit γι αυτό πηγαίνει τόσο στο συμπαγές γράψιμο του Ed Brubaker (CATWOMAN, GOTHAM CENTRAL, SLEEPER), όσο και στη σχεδιαστική δεινότητα του Steve Epting, την ικανότητά του να φτιάχνει εκπληκτικά backgrounds και να πετυχαίνει εξίσου θεαματικά αποτελέσματα τόσο στις σκηνές δράσης (η «σιωπηλή» σεκάνς στο τρένο θα σας θυμίσει την ταινία Spider-Man 2), όσο και στους διαλόγους, με transition που παραπέμπει στους κλασικούς του είδους. Από την εποχή που σχεδίαζε τους Avengers, η τεχνική του Epting έχει κυριολεκτικά απογειωθεί! (και να σκεφτεί κανείς ότι ποτέ η δουλειά του δεν υπήρξε έστω μέτρια).

Οι ενστάσεις που είχα πριν την ανάγνωση του comic, καθώς και κατά τη διάρκειά της κάμφθηκαν μόλις την ολοκλήρωσα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που διάβασα μία ιστορία του Captain America και στο τέλος της ανυπομονούσα για το δεύτερο τεύχος. Βέβαια, δεν διστάζω να πω ότι επιφυλάσσομαι για τη συνέχεια. Όμως αυτό είναι ένα review για το CAPTAIN AMERICA #1 κι όχι μία πρόβλεψη για το πως θα συνεχίσει ο τίτλος. And that was a hell of a promising start!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi