Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-12-04
IDENTITY CRISIS #7

του ΣΕΑ

Writer: Brad Meltzer

Penciller: Rags Morales

Inker: Michael Bair

Colorist: Alex Sinclair

Letterer: Kenny Lopez

Editor: Mike Carlin

DC Comics

And the killer is...

(WARNING: This review contains maximum security SPOILERS. Proceed at your own risk!)
-
-
-
-
-
-
-
... Jean Loring! Ναι, σωστά ακούσατε, η πρώην σύζυγος του Atom σκότωσε την Sue Dibny. "Κατά λάθος". Όπως και τον πατέρα του Robin. By accident. Ο σκοπός; Να φοβίσει, να ταράξει λίγο τα ήσυχα νερά του γκέτο των υπερηρώων της DC για να φέρει πίσω στην προσωπική της ζωή τον πρώην άντρα της, Atom.

Who benefits? Ήταν το βασικό ερώτημα-κλειδί της όλης υπόθεσης. To οποίο όμως τελικά ήταν μάλλον παγίδα και απόπειρα αποπροσανατολισμού. Το πραγματικό ερώτημα ήταν «ποιος μπορούσε να το κάνει». Και τελικά, όπως ήταν απόλυτα λογικό, μόνο κάποιος υπεράνω κάθε υποψίας θα μπορούσε να τα καταφέρει. Ή πολύ απλά, μόνο κάποιος αρκετά σχιζοφρενής θα το τολμούσε.

Το θέμα όμως τελικά, δεν είναι το «ποιος» αλλά το «Και μετά;»

Ας μη γελιόμαστε. Το IDENTITY CRISIS ξέθαψε πολλά περισσότερα «πτώματα» απ' ότι έπρεπε. Και δε μιλάω μόνο για την αποκάλυψη του mind wipe του Batman. Τα σημάδια αυτού του 7 issue mini series είναι πολύ βαθύτερα. Ένα Identity Crisis που οδηγεί στην απόλυτη λήθη, το απόλυτο συναισθηματικό τέλμα. Οι τελευταίες σελίδες του τεύχους είναι double sized. Ή μάλλον double sensed. Ένας θάνατος που φαινομενικά βοήθησε τις ανθρώπινες σχέσεις φέρνοντας «αναγκαστικά» πιο κοντά φίλους και συγγενείς, με το σπουδαιότερο όμως τίμημα: την εμπιστοσύνη. Δε θα ξεχάσω την σκηνή της οπτικής επαφής του Flash με τον Bruce. Τα λόγια του Ollie να τον καθησυχάζουν, μαζί και τον αναγνώστη, πως ο Batman όπως κι ο Clark αντιλαμβάνονται μόνο ότι θέλουν ή τους συμφέρει να ακούσουν. Όμως ο Bruce γνωρίζει. Ή μάλλον υποψιάζεται. Κι αυτό τον κάνει αδύναμο. Τον απομυθοποιεί.

Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Και σε αυτό το συγκλονιστικό φινάλε, οι εικόνες γράφουν ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια! Ειλικρινά, δεν περίμενα ένα τόσο μεγαλειώδες κλείσιμο σε μία ακόμα (όπως φαινόταν στην αρχή) καλογραμμένη ντετεκτιβική ιστορία.

Το IDENTITY CRISIS είναι ουσιαστικά το τελευταίο κεφάλαιο της κλασσικής υπερηρωικής αυταπάτης: Τίποτα δεν είναι τέλειο, τίποτα δεν είναι άφθαρτο.

"Ralph and Sue Dibny.
Husband and wife."

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi