Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


28-12-04
DOC FRANKENSTEIN #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writers: The Wachowski Brothers (title character created by Geoff Darrow)

Artist: Steve Scroce

Colorist: Jason Keith

Letterer: Comicraft

Editor: Spencer Lamm

Burlyman Entertainment

Οι δημοφιλείς δημιουργοί της υπέρ-επιτυχημένης τριλογίας του MATRIX επιστρέφουν στην πρώτη μεγάλη αγάπη τους, τα comics. Οι Larry και Andy Wachowski δημιούργησαν τη δική τους εκδοτική εταιρία, την Burlyman Entertainment, μέσα από την οποία θα προσπαθήσουν -όπως λένε οι ίδιοι στο εισαγωγικό τους σημείωμα- να εκδίδουν comics τόσο καλά, όσο αυτά που λάτρεψαν όταν ήταν παιδιά.

Η αγάπη των αδερφών Wachowski για τα comics είναι διάχυτη τόσο στο προαναφερθέν intro, αλλά και στο ίδιο το comic. To DOC FRANKENSTEIN #1 κυριολεκτικά ξεχειλίζει από "mindless" comic book fun και χτυπάει κόκκινο από πλευράς entertainment value. Το σχέδιο του Scroce, μοντέρνο αλλά παράλληλα και με μια ωμή δύναμη που θυμίζει περασμένες δεκαετίες, είναι ίσως ο καταλληλότερος δίαυλος για την προώθηση του action-packed σεναρίου που έγραψαν οι ιδιοφυείς δημιουργοί (ναι, ούτε εμένα μου άρεσαν τα sequels του MATRIX - αυτό όμως δεν μπορεί να μειώσει το επίπεδο της ευφυίας των Wachowski). Πραγματικά υπέροχο το εμπνευσμένο από DOC SAVAGE εξώφυλλο.

To μοναδικό πρόβλημα στο DOC FRANKENSTEIN #1 είναι το φαινομενικά αδύναμο concept του (δημιουργία του Geoff Darrow): Το Τέρας του Frankenstein έχει επιζήσει (δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει αυτή η λέξη, αλλά "you get the point") στους αιώνες που πέρασαν από την ημέρα της δημιουργίας του και αφού πέρασε από διάφορα στάδια (υπήρξε μέχρι και bounty hunter στο Far West) έχει καταλήξει να είναι κάτι σαν κυβερνητικός πράκτορας με ειδικότητα στις «δύσκολες» αποστολές (στις πρώτες σελίδες του comic σκοτώνει ένα Godzilla-sized τέρας που προσπαθούσε να καταστρέψει τον Λευκό Οίκο). Επίσης μαθαίνουμε ότι είναι παντρεμένος με μια υπέροχη γυναίκα που τον λατρεύει, παρά την ελαφρώς αλλόκοτη εμφάνιση του (μπορεί να έχει άλλα «χαρίσματα»).

Δεν είναι ένα κακό concept σε γενικές γραμμές, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ο πρωταγωνιστής να είναι το συγκεκριμένο Τέρας και όχι ένας οποιοσδήποτε highlander-like ήρωας. Η αναγκαιότητα της χρήσης του Τέρατος δεν καθίσταται προφανής σε αυτό το πρώτο τεύχος, κάτι που ειλικρινά ελπίζω να συμβεί στα επόμενα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα φτηνό τρικ και τίποτε περισσότερο.

Γενικά το DOC FRANKENSTEIN #1 είναι ένα απόλυτα ικανοποιητικό ξεκίνημα και αφήνει αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον. Παρά το «ομιχλώδες» concept, η αξία του ως entertainment piece είναι τόσο μεγάλη που κάνει την (διμηνιαία) αγορά του σχεδόν υποχρεωτική.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi