Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


26-10-04
JIM STARLIN'S COSMIC GUARD #1, 2

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer/Artist: Jim Starlin

Colorist: June Chung

Letterer: Rich Wenzke

Editor: Kevin McCarthy

Dynamite Entertainment

Ομολογώ ότι έχω αρκετά χρόνια να διαβάσω κάτι από τον Jim Starlin που να με εντυπωσιάσει. Οι κατά καιρούς συγγραφικές του προσπάθειες στη Marvel (Infinity Trilogy, Marvel Universe: The End, Silver Surfer) ήταν στην καλύτερη των περιπτώσεων απελπιστικά άνισες ενώ και τα μολύβια του, στα -όχι και πολλά- comics που σχεδίασε τα τελευταία 15 χρόνια, μοιάζουν αδύναμα μπροστά στα αριστουργήματα που μας είχε προσφέρει στα 70's.

To Cosmic Guard δεν είναι σε καμία περίπτωση αριστούργημα. Είναι όμως ένα καθ' όλα αξιοπρεπές comic με στρωτό και κατανοητό σενάριο (παρά το cosmic στοιχείο που είναι διάχυτο) και ικανοποιητικό ως καλό σχέδιο χωρίς ακρότητες και καλλιτεχνικές ακροβασίες.

Η ιστορία αρχίζει με τον δωδεκάχρονο ορφανό, Ray Torres, o οποίος αποφασίζει να δώσει τέρμα στη άχαρη και δίχως -ορατό- μέλλον ζωή του πέφτοντας από την ταράτσα του ορφανοτροφείου που διαμένει.

Ενόσω βλέπουμε το δίλημμα του μικρού Ray, σε μια άλλη γωνιά του σύμπαντος, ο Dark Paladin συνειδητοποιεί ότι έχει αποτύχει ως προστάτης του space sector που έχει υπό την επίβλεψη του και μετά από μια συζήτηση με τον πιστό σύμβουλο του αποφασίζει πως η μόνη λύση είναι να περάσει το legacy στον επόμενο Cosmic Guard του sector.

Εκείνη την ώρα ο Ray λιποθυμά στην ταράτσα όπου τον βρίσκουν δύο άντρες από ένα άλλο ορφανοτροφείο οι οποίοι τον παίρνουν μαζί τους.

Για όσους έχουν διαβάσει περισσότερα από δέκα comics στη ζωή τους είναι προφανές ότι ο «εκλεκτός» Cosmic Guard είναι ο Ray τον οποίο ο Dark Paladin επισκέπτεται στον ύπνο του και προσπαθεί να τον πείσει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Ray όμως έχει άλλα προβλήματα καθώς το καινούργιο ορφανοτροφείο μοιάζει να κρύβει πολλά και περίεργα.

Σε γενικές γραμμές το Cosmic Guard διαβάζεται πολύ ευχάριστα, καθώς οι διάλογοι είναι σχετικά έξυπνοι και ρεαλιστικοί ενώ το pacing είναι αρκετά γρήγορο. Το δεύτερο τεύχος τελειώνει με ένα πολύ καλά εκτελεσμένο cliffhanger που αφήνει σε αγωνία τον αναγνώστη όχι τόσο για το αν ο πρωταγωνιστής θα ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται (αυτό είναι δεδομένο) αλλά για τον τρόπο που θα συμβεί αυτό.

Όσοι δεν έχετε διαβάσει ποτέ comic του Jim Starlin, είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσετε από εδώ πριν προχωρήσετε στα πιο βαριά projects του (Captain Marvel, Warlock, Metamorphosis Odyssey, Dreadstar). Όσοι πάλι είστε «παλιοί φίλοι» του γέρο-Jim, δοκιμάστε το Cosmic Guard. Είμαι βέβαιος πως δεν θα απογοητευτείτε.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi