Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-01-05
CONCRETE: THE HUMAN DILEMMA #1 (OF 6)

του ΣΕΑ

Writer/Artist: Paul Chadwick

Letterer: Bill Spicer

Editor: Diana Schutz

Dark Horse

Ναι, το ομολογώ! Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω τεύχος του CONCRETE! Η πρώτη (και σίγουρα όχι η τελευταία) φορά που πέφτει στα χέρια μου κάποια ιστορία από τον Paul Chadwick! Πώς έγινε αυτό; Ακόμα το ψάχνω!

Από το intro σίγουρα καταλάβατε πως το συγκεκριμένο, θα είναι ένα θετικό review. Και πώς είναι δυνατόν άλλωστε, να γράψει κάποιος κάτι κακό για αυτόν τον συμπαθέστατο πετράνθρωπο; Πάρτε λοιπόν ένα ποτήρι κονιάκ, αράξτε στην μπαμπού πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι (or something like that), και βυθιστείτε στους ήχους του CONCRETE...

Δεν πρόκειται για ένα action based comic. Ούτε για ένα χιουμοριστικό, ή ακόμα αυτόβιογραφικοειδές τεύχος. Το όλο concept του συγκεκριμένου χαρακτήρα είναι ο ίδιος ο ’νθρωπος. Η ζωή, η κοινωνία, η καθημερινότητα. Αλλά όχι με την κοινότυπη άποψη/κριτική που συναντάται σε εφημερίδες και comics του στυλ MY MONKEY'S NAME IS JENNIFER (thank God, I hated this one!). Ο Concrete είναι το αποτέλεσμα μίας ατυχής απαγωγής από εξωγήινους, που τον καταδίκασαν για πάντα σε ένα πέτρινο κουφάρι, αποκλείοντάς του κάθε οδό αισθήσεων. Θα μπορούσα να θεωρήσω πως ο Chadwick «έκλεψε» το όλο concept της σειράς από την προσωπική οδύνη του Thing στα FANTASTIC FOUR των Lee/Kirby. Ακόμα κι έτσι όμως, η απλή, αλλά συγχρόνως βαθιά σκεφτόμενη γραφή του έδωσαν στον wannabe αυτόν χαρακτήρα, μία περισσότερο ανθρωποκεντρική οπτική, ένα περισσότερο to the ground άγγιγμα.

Μην τρομάζετε. Σας εγγυώμαι πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το βαρεθείτε. Η εξέλιξη της ιστορίας είναι -όσο κι αν σας ακούγεται υπερβολικό- αβίαστα γρήγορη, χωρίς όμως να βιάζεται. Ο κατάλληλος χρόνος, τα κατάλληλα καρέ στο αντίστοιχο άρτιο στήσιμο. Και φυσικά, το σχέδιο. Είναι αρκετά σπάνιο να βρεις ένα προσωπικό comic κάποιου Χ δημιουργού, και να μην υστερεί σε κάποιον τομέα. Και κυρίως στο σχέδιο! Τις περισσότερες φορές ξεπερνάς τέτοια «κολλήματα», μια και ο κάθε δημιουργός φροντίζει να δώσει όσα στοιχεία θεωρεί απαραίτητα στο «γραφιστικό» μέρος (και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία συνήθως). Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο σχεδιαστής Paul Chadwick, όχι μόνο υποστηρίζει το σενάριο του συγγραφέα Paul Chadwick, αλλά και το ωθεί αρκετά βήματα πιο κοντά στην τελική τελειότητα του CONCRETE ως σύνολο.

Ευχάριστο επίσης το τρισέλιδο από το «ημερολόγιο» του χαρακτήρα, καθώς και κάποιες σελίδες από παλαιότερη δουλειά του Chadwick στο UNICORN ISLE BETRAYED.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi