Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-01-05
LEGION OF SUPER-HEROES #1

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Mark Waid

Artist: Barry Kitson

Inker: Mick Gray (pgs 21-30)

Colorist: Chris Blythe

Letterer: Phil Balsman

Editor: Stephen Wacker

DC Comics

Αυτή τη φορά η προσπάθεια της DC να ξαναφέρει στο προσκήνιο τους Legionnaires, έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει. Ο λόγος γι αυτό συνοψίζεται σε μία φράση: New-reader friendly.

Προσπάθησα επανειλημμένα στο παρελθόν να έρθω σε επαφή με τον κόσμο των Legion of Superheroes, χωρίς επιτυχία όμως. Η αιτία; Εκατοντάδες χαρακτήρες. Πολλοί από αυτούς ενδιαφέροντες, παρέμεναν όμως εκατοντάδες. Η ιστορία των X-Men που τρομάζει τους νέους αναγνώστες με τον όγκο της και τα δεκάδες μέλη, φαντάζει μπροστά στο Legion, ότι και ο Harry Potter μπροστά στον ’ρχοντα των Δαχτυλιδιών. Μετά λύπης μου, κάποια στιγμή το αποφάσισα: Αυτό το κομμάτι του DC Universe δεν θα το αγγίξω ποτέ, παρά μόνο αν με κλείσουν σε ένα κελί για μερικούς μήνες και δεν έχω να διαβάζω τίποτα άλλο, παρά μόνο τα άπαντα των Legionnaires!

Κι εκεί που είχα αρχίσει να το παίρνω απόφαση (εγώ και μερικές εκατοντάδες ακόμα αναγνώστες), έρχεται η προσπάθεια των Waid και Kitson να μου υπενθυμίσει πως όλα είναι θέμα καλών βάσεων (όπως στο σχολείο).

Ο Waid ξέρει τι γράφει. Ξέρει τη δυσκολία που εμπεριέχει ο μύθος των Legionnaires και κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να διευκολύνει τον νέο αναγνώστη. Βέβαια το credit γι αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να πηγαίνει και στον editor Stephen Wacker. Όμως ο Waid κάνει και κάτι ακόμα: Σου περνάει από το πρώτο κιόλας τεύχος αρκετές πληροφορίες ώστε να σε μπάσει στο κλίμα του μύθου και να σε εξοικειώσει με τους χαρακτήρες, κάνοντας πιο θελκτική την ιστορία και ταυτόχρονα δημιουργώντας ένα εξαιρετικό πρώτο τεύχος!

Η συγγραφική μαεστρία του ξεδιπλώνεται σε κάθε σελίδα, σε κάθε panel, σε κάθε ατάκα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Εν προκειμένω, ο σκοπός αναδεικνύει τα μέσα. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον άνθρωπο που με κάθε καινούριο τεύχος του που διαβάζω, πείθομαι ολοένα και περισσότερο ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο συγγραφέα υπερηρωικής μυθοπλασίας, κάτοχο ιδιαίτερων τεχνικών και παράλληλα σπουδαίων (αν όχι πάντοτε πρωτότυπων) ιδεών.

Το εκπληκτικό σενάριο του Waid σε συνάρτηση με το μοναδικό σχέδιο του Kitson, αποδεικνύουν ότι η συνεργασία τους στο EMPIRE δεν ήταν απλώς μία ευτυχής συγκυρία. Οι δυο τους αποτελούν ένα από τα πλέον πετυχημένα writer-artist teams στο χώρο και πραγματικά χαίρομαι για το γεγονός ότι ο ένας βρήκε στο πρόσωπο του άλλου έναν τόσο καλό συνεργάτη.

Ο μόνος λόγος που βάζω τέσσερα και όχι πέντε αστεράκια σε αυτό το τεύχος, είναι γιατί κρατάω μία επιφύλαξη ως πως το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi