Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


18-10-05
TOMB RAIDER: THE GREATEST TREASURE OF ALL

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Dan Jurgens

Artist: Joe Jusko

Letterer: Troy Peteri

Editor: Scott Tucker

Image Comics (Top Cow)

Ούτε που θυμάμαι πότε είχα αγοράσει το ολιγοσέλιδο preview αυτού του one-shot. Λογικά, πρέπει να ήταν γύρω στο 2001, χωρίς όμως να αποκλείω την πιθανότητα να ήταν ακόμη νωρίτερα. Τότε είχα εντυπωσιαστεί με τις λίγες finished pages και τα -ελαφρώς περισσότερα- sketches του Joe Jusko που είχα δει. Τώρα που πήρα στα χέρια μου το comic ολοκληρωμένο, είμαι απλά άφωνος!

Μια σημαντική διευκρίνηση: Δεν έχω απολύτως καμία επαφή με το universe της Lara Croft. Δεν έχω διαβάσει ποτέ ούτε ένα τεύχος από τη σειρά της Top Cow (ακόμη και το Free Comic Book Day Edition, νομίζω πως απλώς το είχα ξεφυλλίσει), δεν έχω παίξει ποτέ μου το video game TOMB RAIDER και δεν έχω δει καν κάποια από τις κινηματογραφικές ταινίες που έχουν βγει με την Angelina Jolie (την οποία, παρεμπιπτόντως, θεωρώ υπερτιμημένη ως γκόμενα και -επιεικώς- άθλια ηθοποιό).

Παρά τη δεδομένη ασχετοσύνη μου για τον κόσμο του TOMB RAIDER -και την παντελή έλλειψη διάθεσης να αλλάξει η σχέση μου με αυτό στο μέλλον- κυριολεκτικά λάτρεψα το THE GREATEST TREASURE OF ALL. Και υπάρχει ένας βασικός λόγος για αυτό: ο Joe Jusko! For my money, ο καλύτερος painter που έχει δουλέψει ποτέ στα αμερικάνικα comics. Πριν από δύο βδομάδες, στο review που είχα κάνει για το VAMPIRELLA: REVELATIONS #0 είχα πει πως θα μπορούσα να αγοράσω οποιοδήποτε comic, μόνο και μόνο για ένα εξώφυλλο του Jusko. Σε περίπτωση δε, που κάνει και το interior art, τότε απλά... ζητωκραυγάζω και ευγνωμονώ τον editor που τον προσέλαβε. Ακόμη όμως και για μένα που είμαι fan του Joe, το συγκεκριμένο comic ήταν πραγματική αποκάλυψη. Μιλάμε απλά για την καλύτερη δουλειά που έχει κάνει ποτέ ο σπουδαίος αυτός painter.

Δίνοντας μαθήματα ρεαλιστικού artwork που όμως δεν παγώνει τις σελίδες και δεν αποτελεί τροχοπέδη για το storytelling, ο Jusko δημιουργεί έναν απόλυτα "πραγματικό" κόσμο μέσα σε 37 πανέμορφες σελίδες και αμέσως μετά, δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να θαυμάσουν αναλυτικά τη μέθοδο με την οποία εργάζεται μέσα από αντιπαραβολή φωτογραφιών, sketches, μολυβιών και finished paintings. Simply marvelous.

Για την ιστορία δεν έχω να πω πολλά. Το σενάριο του Dan Jurgens είναι αρκετά καλογραμμένο -όπως μας έχει συνηθίσει ο βετεράνος συγγραφέας- και βασίζεται κυρίως σε ένα έξυπνο gag-λογοπαίγνιο. Δεν είναι Shakespeare, αλλά αποτελεί θαυμάσιο "συνοδευτικό" για το ονειρεμένο artwork του Jusko, που είναι και ο πραγματικός πρωταγωνιστής του comic.

Πολύ σπάνια θα προτείνω κάποιο comic αποκλειστικά για το artwork του. Αυτή είναι αναμφισβήτητα μια από αυτές τις σπάνιες φορές. Μη στερήσετε από τον εαυτό σας την ευκαιρία να θαυμάσει το -πιθανότατα- ομορφότερο comic του 2005.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi