Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-10-05
INFINITE CRISIS #1

του ΣΕΑ

Writer: Geoff Johns

Penciller: Phil Jimenez

Inker: Andy Lanning

Colorist: Jeremy Cox & Guy Major

Letterer: Nick J. Napolitano

Editor: Eddie Berganza

DC Comics

INFINITE CRISIS #1. Ένας ολόκληρος χρόνος αναμονής, επιτέλους τελείωσε.

INFINITE CRISIS #1. Το οικοδόμημα μιας αυτοκρατορίας που μέρα με τη μέρα κομματιαζόταν χωρίς ίχνος ελέους, είναι πλέον μία άμορφη μάζα από σκόνη, συντρίμμια και κατακερματισμένες συνειδήσεις.

Το ερώτημα που είχα πριν πιάσω στα χέρια μου το συγκεκριμένο comic ήταν "πώς θα μπορέσουν να συνταιριάξουν όλα αυτά τα mini storylines σε ένα μόλις 7 τευχών limited series;" Πώς, άραγε, ένα και μόνο 32σέλιδο comic όπως το INFINITE CRISIS #1 θα καταφέρει να μεταδώσει στον αναγνώστη του έναν χείμαρρο δροσιάς και ικανοποίησης ύστερα από τόσους μήνες αγωνίας; Έρχομαι λοιπόν εδώ, τώρα, σαν ένας διψασμένος για τελειότητα fanboy για να επικυρώσω αυτό το οποίο φανταζόμασταν αλλά είχαμε τις άπειρες αμφιβολίες για την πραγματοποίησή του: την απόλυτη επιτυχία της αρχής του Τέλους.

Το τεύχος ξεκινά και αναδύεται μέσα από τα συντρίμμια μιας βεβηλωμένης πραγματικότητας. Η αψίδα του Θριάμβου έχει καταπλακώσει τον σαθρό ρεαλισμό του DC universe δημιουργώντας γύρω της μία βάναυση ηχώ από χιλιάδες κραυγές απελπισίας. Σε έναν τέλειο κόσμο σίγουρα αμέσως μετά την καταστροφή θα ερχόταν ο από μηχανής superhero icon για να δώσει τη λύση, και να αναστηλώσει την αναγνωστική αίσθηση της ολοκλήρωσης. Όμως στο universe της DC δεν έχει μείνει πλέον κανένας υπερασπιστής, κανένας δικηγόρος της αυτοτέλειας. Μόνο θύματα, μάρτυρες της ίδιας τους της ανυπόστατης μοίρας, σε ένα σύμπαν που έπαψε να νουθετεί την αυτοδικαίωση.

Ας ξεχάσουμε όμως όλα τα γεγονότα της καταδίκης ενός κόσμου που ψυχοραγεί. Ας αφήσουμε στην άκρη τους μάρτυρες, τους θήτες και τα θύματα, villains και heroes που πνίγονται μέσα στο αίμα των πράξεών τους. Τότε, η αφυδατωμένη ιστορία του INFINITE CRISIS #1 θα γυρίσει σελίδα, για να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα και μόνο βλέμμα, μία ατάκα που θα καλύψει κάθε κενό ευημερίας με ένα ακόμη μεγαλύτερο.

Τα λόγια του Batman ξεπερνούν τα όρια μίας φανταστικής ιστορίας, σπάνε το φράγμα των panels και προσγειώνονται με πρωτοφανή βία κατάμεστα στην καρδιά της αμερικάνικης βιομηχανίας ονειρικού ψεύδους.

-Let's face it Superman, the last time you really inspired anyone, was when you were dead.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi