Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


19-10-04
BRAT PACK

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer/Artist: Rick Veitch

Letterer: Gary Fields

Introduction: Neil Gaiman

King Hell Press

Το θέμα των sidekicks αποτελεί συχνά πυκνά συζήτηση στους κύκλους μας. Κι αν σηκώνετε ψηλά τα χέρια, μην μπορώντας να καταλήξετε στο ποιο είναι το όφελος για ένα παντοδύναμο ήρωα να σέρνει μαζί του ένα ανήλικο και να έχει επιπλέον και την ευθύνη του, ο Rick Veitch έχει τις απαντήσεις.

Το Brat Pack βρίθει κυνισμού και καταστάσεων τις οποίες όλοι μας έχουμε σκεφτεί ότι θα πρέπει να εκτυλίσσονται όταν πέφτει η «αυλαία» του comics code: Οι ήρωες χάνουν τον ηθικό μανδύα με τον οποίο μας παρουσιάζονται και τους βλέπουμε όπως φοβόμαστε (ή ελπίζουμε, οι πιο χαιρέκακοι) ότι είναι πραγματικά.

Έχουμε λοιπόν τον Midnight Mink, μία gay camp εκδοχή του Batman, τον Judge Jury, φασίστα, εξαρτημένο από τα στεροϊδή και σεξουαλικά ανίκανο, τον King Rad (a twisted Bruce Wayne) και τη Moon Mistress (βλέπε Wonder Woman) , που μισεί τόσο τους άντρες ώστε υπάρχει μία στιγμή που διαβάζοντας το comic οι άρρενες αναγνώστες θα πιάσετε με τρόμο τα απόκρυφά σας προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι «βρίσκονται ακόμα εκεί». Κορύφωση της ειρωνικής διάθεσης του Veitch, η αποκάλυψη ότι οι ήρωες γνωρίζουν την ύπαρξη comics και merchandise με πρωταγωνιστές τους ίδιους και φροντίζουν να παίρνουν τα ποσοστάκια τους! Όταν λοιπόν οι sidekicks των «ηρώων» σκοτώνονται, η αντικατάστασή τους είναι απαραίτητη ώστε να μην πέσουν οι πωλήσεις!

Στην αφήγηση του Veitch ξεχωρίζουν δύο τεχνικές που αν και δεν είναι πρωτότυπες βρίσκουν εδώ την ιδανική εφαρμογή τους. Από τη μία η θέση της κοινής γνώμης αποτυπώνεται μέσω μίας ραδιοφωνικής εκπομπής με τους διάλογους να διατρέχουν τα panels και από την άλλη οι 4 ιστορίες που εξελίσσονται σε ένα μεγάλο κεφάλαιο του βιβλίου και χωρίζουν τα σαλόνια του comic σε ισάριθμες ενότητες. Δηλαδή η ιστορία του Midnight Mink στο πρώτο μισό της αριστερής σελίδας, της Moon Mistress στο δεύτερο μισό της αριστερής, κ.ο.κ.

Στο ίδιο κλίμα σαθρότητας κινείται όμως και το black & white σχέδιο του Veitch: Μελάνια που μοιάζουν νοτισμένα από την υγρασία, ιδιόρρυθμες φωτοσκιάσεις και όλη η παλέτα του γκρι σε πλήρη χρήση να επιτείνει την παρακμή των χαρακτήρων.
Το Brat Pack είναι λοιπόν ένα comic που αντιμετωπίζει δεικτικά τις συμβάσεις και τα κατά συνθήκη ψεύδη των υπερηρωικών comics, είναι όμως και το έργο ενός οργισμένου καλλιτέχνη που ενώ κάποτε διακήρυττε ότι η DC «έχει χτιστεί πάνω στην αναίσχυντη εκμετάλλευση των δημιουργικών ανθρώπων» έφτασε σήμερα στο σημείο να δημιουργεί αδιάφορα comics όπως εκείνα που κατακεραυνώνει στην παρούσα δημιουργία (βλέπε το run του στο Aquaman).

Εδώ όμως δεν παρουσιάζεται ο δημιουργός αλλά το έργο του. Κι αυτό το έργο που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 και επανακυκλοφόρησε πρόσφατα είναι ένα comic που δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή. Τόσο εκείνων που λατρεύουν τους υπερήρωες, όσο και εκείνων που αρκεί το άκουσμα της λέξης «spandex» για να βγάλουν αφρούς από το στόμα τους.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi