Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-11-05
METADOCS #0

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writers: Joe Dunn, Rod Espinosa

Artist: Rod Espinosa

Editors: Chris Aguilar, Wes Hartman

Antarctic Press

Αρχικά, μια εξομολόγηση: Είμαι φανατικός οπαδός της αμερικανικής δραματικής σειράς ER. Έχω δει όλα τα επεισόδια πάρα πολλές φορές (OK, that's a lie, δεν έχω δει ακόμη την περσινή σεζόν - but I will!) και θεωρώ πως είναι μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, με θαυμάσιο characterization, υπέροχες ερμηνείες και πανέξυπνα σενάρια. Παρ' όλο που έχω πολλά επεισόδια σε video και DVD, καθημερινά κάθομαι μέχρι τα ξημερώματα μπροστά στην τηλεόραση συντονισμένος στον Alpha, για να παρακολουθήσω τα -"αρχαία"- επεισόδια που προβάλλει. It's an addiction, I tell you! (Μπορεί να σχετίζεται και με το ότι όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω γιατρός.)

Anyway, ο λόγος που αποφάσισα να δοκιμάσω τη νέα σειρά της Antarctic Press, METADOCS, είναι ακριβώς το γεγονός ότι την προωθούν ως "ER για υπερήρωες". Μετά την ανάγνωση του πρώτου αυτού τεύχους, έχω να πω πως είναι... ακριβώς αυτό!

Πρωταγωνιστές του comic είναι οι γιατροί και νοσοκόμοι που εργάζονται στο Metamedical Center της Ultracity, μιας φουτουριστικής πόλης γεμάτης από υπερήρωες, supervillains, τέρατα με υπερδυνάμεις και σε γενικές γραμμές, όλα όσα περιμένει να δει κανείς σε ένα superhero-infested location.

Η ιστορία ξεκινά με τον νεαρό Dr. Reyos βρίσκεται καθ' οδόν προς το Νοσοκομείο για την πρώτη του μέρα στην καινούργια του δουλειά. Στη διαδρομή, πέφτει πάνω σε μια συμπλοκή υπερανθρώπων, από την οποία υπάρχουν σοβαρά τραυματίες. Σύντομα, καταφτάνουν στο χώρο της μάχης οι κινητές ιατρικές μονάδες του Νοσοκομείου, στο οποίο μεταφέρονται οι τραυματίες για περαιτέρω περίθαλψη και θεραπεία.

Στις σελίδες που ακολουθούν, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αρκετούς από τους γιατρούς που εργάζονται στο Νοσοκομείο και να παρακολουθήσουμε μερικά από τα ευτράπελα που συμβαίνουν -σε καθημερινή βάση, φαντάζομαι- στους χώρους του. Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, ο συγγραφέας Joe Dunn σκιαγραφεί το προφίλ των εργαζόμενων στο Metamedical Center, δίνοντας μας λίγα, αλλά σημαντικά στοιχεία για τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες τους.

Το θαυμάσιο σκίτσο του Rod Espinosa, συνδυασμός manga και υπερηρωικού, αλλά και με προφανείς ευρωπαϊκές επιρροές, δημιουργεί έναν απόλυτα ζωντανό κόσμο, με εξαιρετικά backgrounds και ιδιαίτερα χαρακτηριστικές φιγούρες.

Στα επόμενα τεύχη είμαι βέβαιος πως θα δούμε πολλά περισσότερα για το interplay και τις σχέσεις μεταξύ των γιατρών (κάτι που δειλά-δειλά ξεκίνησε από αυτό το τεύχος), ενώ θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα συνεχιστεί το "ER writing style", με πολλούς τεχνικούς όρους και μια απόλυτα hands-on προσέγγιση στα ιατρικά θέματα (όσοι παρακολουθούν ER καταλαβαίνουν απόλυτα τι εννοώ - στη θεωρία ξέρουμε πιθανώς περισσότερα από φοιτητές Ιατρικής).

Τα πράγματα είναι απλά. Αν είστε fans του ER, επιβάλλεται να διαβάσετε το METADOCS. Αν πάλι έχετε απλά βαρεθεί τις κλασικές υπερηρωικές ιστορίες και πάντα είχατε την απορία "μα, ποιός κάνει καλά όλους αυτούς τους τραυματίες superheroes και villains;", ανήκετε και πάλι στο potential κοινό του METADOCS. Σε περίπτωση, βέβαια, που όλα αυτά σας αφήνουν παγερά αδιάφορους, τότε αυτό το comic δεν είναι για σας.

Αλλά είμαι βέβαιος πως το είχατε καταλάβει ήδη από τη βαρετή εισαγωγή μου.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi