Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


26-04-05
OFFICIAL HANDBOOK OF THE MARVEL UNIVERSE: X-MEN: AGE OF APOCALYPSE 2005

του ΣΕΑ

Writer: Mike Raicht

Cover Artists: Mark Broks& Justin Ponsor

Art Reconstruction: Pond Scum

Select Coloring: Chris Sotomayor

Editor: Jennifer Grunwald

Marvel Comics


Καλώς ήρθατε σε ένα ακόμη Marvel Official Handbook, ένας ακόμα οδηγός στους αγαπημένους σας χαρακτήρες από την Marvel Comics! Και πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός για το παράλληλο σύμπαν του Age Of Apocalypse (AoA) για το "relaunch" του στα πλαίσια του 10th Anniversary του.

Επίσης, το πρώτο -και τελευταίο- handbook που αγοράζει ο γράφοντας, μια και ποτέ δε με ενδιέφεραν τέτοιου είδους πονήματα. Ο λόγος που το αγόρασα ήταν καθαρά συλλεκτικός, μια και έχω οτιδήποτε έχει σχέση με ένα συναισθηματικής αξίας crossover σαν αυτό. Αλλά και η περιέργειά μου (God Damn it!)

Αλλά ας μπούμε κατευθείαν στο ζουμί. Ξεπερνώντας την έλλειψη original artwork παρά μόνο στα εξώφυλλα μια και οι εικόνες είναι παρμένες από τα ίδια τα AoA comics, περνάμε χωρίς πολλά-πολλά στο τί κρατάω στα χέρια μου:
Στα χέρια μου λοιπόν κρατάω, τον ορισμό της προχειρότητας! Και θα σας εξηγήσω γιατί:

Τί είναι ένα handbook; Ένα handbook είναι ένα τεύχος που κάνει μία περίπου αναλυτική περιγραφή των ηρώων που συμμετείχαν σε αυτό το γεγονός-ομάδα-concept που αναφέρει ο τίτλος του, -στην προκειμένη περίπτωση το Age of Apocalypse Universe του 2005-, αφιερώνοντας από μία έως 4 περίπου σελίδες για τον κάθε χαρακτήρα.

Έχουμε λοιπόν ένα σύντομο βιογραφικό και μία περίληψη του τί θέση είχε ο καθένας τους στην ιστορία, ένα σταθερό caption με στοιχεία των δυνάμεών του και των physical χαρακτηριστικών του, και, ένα γενικό, επίσης στάνταρ για όλους εισαγωγικό με κάποια γενικά στοιχεία όπως όνομα, ομάδα και τα λοιπά...

Ας πιάσουμε λοιπόν αυτό το τελευταίο: έχουμε τις εξής «κατηγορίες»: REAL NAME, KNOWN ALIASES, IDENTITY (για το οποίο δεν βρίσκω το νόημα), OCCUPATION (θα μπορούσαν να έβρισκαν μία καλύτερη λέξη! ʼκου "occupation"! Τί θα μπορούσε να ήταν ο Nightcrawler ή ο Mr Sinister σε ένα παράλληλο universe δηλαδή εκτός από καλός ή κακός; Κηπουρός; Βυρσοδέψης; Ή μήπως εκγυμναστής στρειδιών;;), CITIZENSHIP (για το οποίο ποιος χέστηκε με τα συγχωρήσεως), PLACE OF BIRTH, MARITAL STATUS (διαζευγμένος με 5 παιδιά, τί με νοιάζει εμένα που θέλω να διαβάσω ένα superhero action comic τώρα...), KNOWN RELATIVES, GROUP AFFILIATION και EDUCATION! Καλά, για το "education" δεν το συζητώ, ξέρετε πόσο έπεσε στα μάτια μου η Storm που έχει βγάλει μόνο το Λύκειο, σε σχέση με τον κολεγιόπαιδα Sunfire; ʼσε που έμαθα πως η Namora είναι εντελώς αναλφάβητη! Wow!

Το θέμα είναι βέβαια, πως αυτά τα στάνταρ στοιχεία, πρέπει να συμπληρώνονται σε κάθε περίπτωση! Οπότε έχουμε και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες, όπως το ότι η Jean Grey είναι single! Τρέξτε προλάβετε!

Αλλά αρκετά σταθήκαμε σε αυτό το σημείο, η ουσία του όλου πράγματος, αυτό που ο αναγνώστης -υποθέτω- θα κάνει με το που αγοράσει ένα handbook, είναι να «ελέγξει» ποιους και πόσους χαρακτήρες περιλαμβάνει. Είναι όλοι μέσα; Και λέγοντας όλοι εννοούμε...όλοι;

Βλέπουμε λοιπόν διάφορους heroes-villains, άλλους πεθαμένους από το πρωταρχικό AGE OF APOCALYPSE κι άλλους «τρέχοντες» από το τωρινό mini-series. Επίσης παρατηρούμε την πληρότητα στους characters του Exiles που έκανε crossover στα τεύχη #61-62, τέτοια πληρότητα και ανάλυση που καταντάει κουραστική! Βγάλτε ένα άλλο handbook ρε παιδιά! Και να φανταστείς, πως στο εξώφυλλο εμφανίζεται μονάχα η Blink (δικαιωματικά) από αυτούς! Πουστιά!

Το γιατί επιλέχθησαν οι συγκεκριμένοι "deceased" και "missing" χαρακτήρες, που ούτως ή άλλως δεν «παίζουν» στο relaunch, δεν το κατάλαβα. Ίσως να ήταν πιο πιασιάρικοι, ή απλά να είχαν συμπληρώσει νωρίτερα τα βιογραφικά τους από τους υπόλοιπους, we ll never find out. Βέβαια το «τρομαχτικό» είναι πως ακόμα κι από αυτό το 10th Anniversary storyline, λείπουν αρκετοί characters! Ειδικά στον τομέα των villains, γίνεται το έλα να δεις! Έχουν τους πεθαμένους και δεν έχουν τους alive and wolverine's butt kicking (spoiler, ουπς, το ξέχασα)!

Ας μην αναφερθώ και στα κειμενάκια-βιογραφικά των, τα οποία είναι για γέλια, γιατί θα κλαίτε τα λεφτά σας όσοι το αγοράσατε και δεν το έχετε διαβάσει ακόμα!

Α, κι ένα τελευταίο: Αν δε με απατά η μνήμη μου, στο 2-part "What happens in the rest of the Marvel Universe during the AoA" mini series του 1995, -ονόματι X-Universe- ο Daredevil κι ο Angel είχαν πεθάνει, right; Για ρίξτε μια ματιά στην τελευταία σελίδα του (ο Θεός να το κάνει μετά απ' όλα αυτά) handbook...!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi