Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


22-11-05
NOTHING BETTER #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer/Artist: Tyler Page

Letterer: Tyler Page

Editor: Corinne Doerrfeld

Dementian Comics

Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με ώθησε να παραγγείλω το πρώτο τεύχος αυτής της καινούργιας σειράς όταν το είδα "θαμμένο" στο PREVIEWS (όπως συνήθως συμβαίνει με τα comics που δεν ανήκουν στις 7-8 μεγάλες ανεξάρτητες εταιρίες - by the way, θυμίστε μου κάποια στιγμή να μιλήσω για το πώς θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο και πολύ πιο λειτουργικός ο κατάλογος της Diamond), αλλά χαίρομαι που αυτή τη φορά το ρίσκο μου "βγήκε".

Νομίζω πως στο πρόσωπο του Tyler Page ενδέχεται να βρουν τα comics τον νέο Terry Moore (STRANGERS IN PARADISE), το δημιουργό δηλαδή που μπορεί να φτιάχνει indy comics με απλές, καθημερινές ιστορίες, όμορφο και "εύπεπτο" (πιστέψτε με, χρησιμοποιώ την παρεξηγημένη αυτή λέξη με τη θετική της σημασία) quasi-cartoony σκίτσο και με ένα στρωτό, straightforward storytelling που να μπορεί να γοητεύσει και να κρατήσει πολλούς ανθρώπους, κυρίως όχι τυπικούς comic readers.

Επίσης, ο Page απαντά με ιδιαίτερα εύγλωττο τρόπο στο προαιώνιο ερώτημα "υπάρχουν αμερικάνικα comics εκτός του STRANGERS IN PARADISE που να απευθύνονται σε γυναίκες;". Ευτυχώς, η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΝΑΙ (και προτού βρεθεί κανείς που να μου φέρει και άλλα παραδείγματα, να πω πως ασφαλώς και υπάρχουν και άλλα, μόνο που είτε λόγω κακής ποιότητας, είτε λόγω ελλιπούς marketing, είτε για άλλους λόγους που είναι δύσκολο να αναλυθούν εδώ, δεν έχουν επιτύχει το impact με αυτό που είχε το hit του Terry Moore).

Σε αυτό το πρώτο τεύχος του NOTHING BETTER, γνωρίζουμε την Jane, μια νεαρή, ντροπαλή κοπέλα που μόλις έχει καταφτάσει στο κολέγιο για να ξεκινήσει τις σπουδές τις και σιγά-σιγά αρχίζει και γνωρίζεται με τις -μάλλον βαρετές- συμφοιτήτριές της που μένουν στο ίδιο dorm floor. Υπάρχει μόνο μια μικρή λεπτομέρεια: Η Katherine, η κοπέλα με την οποία υποτίθεται πως θα μοιράζεται το δωμάτιο στην εστία του κολεγίου, δεν έχει έρθει ακόμη και κανείς δεν γνωρίζει τίποτε για αυτήν. Περιμένοντας την Katherine και προσπαθώντας να δείξει το -αναμφίβολα αφύσικο για αυτήν- κοινωνικό της πρόσωπο, η Jane γνωρίζεται και με έναν νεαρό φοιτητή, ο οποίος μοιάζει να την ερωτεύεται από την πρώτη στιγμή (χωρίς φυσικά η πρωταγωνίστρια μας να το αντιλαμβάνεται).

Τελικά, η Katherine (όπως λέει και η ίδια, "everyone calls her Katt") φτάνει στο κολέγιο, μία μόλις μέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για τις εγγραφές και από την πρώτη κιόλας γνωριμία των δύο κοριτσιών, γίνεται αμέσως αντιληπτό -στις ίδιες αλλά και στον αναγνώστη- πως είναι δύο εντελώς διαφορετικά άτομα. Αυτό δεν τις εμποδίζει από το να προσπαθήσουν να κάνουν παρέα και σχεδόν αμέσως, η ζωηρή, ατίθαση και άκρως τολμηρή Katherine "παρασύρει" την σεμνή και μαζεμένη Jane να κάνει πράγματα τελείως έξω από τον χαρακτήρα της... ή περίπου.

Πάρα πολλά συμβαίνουν σε αυτό το πρώτο τεύχος της σειράς, με σημαντικότερο όλων το ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τους βασικούς χαρακτήρες. Η Jane και η Kat δεν είναι απλά δύο ασπρόμαυρες φιγούρες στο χαρτί, αλλά πραγματικοί άνθρωποι, με άρτια διαμορφωμένες προσωπικότητες. Θα μπορούσαν να είναι δύο κορίτσια που γνωρίζουμε προσωπικά ή, έστω, που γνωρίζαμε παλιότερα όταν ήμασταν στην ηλικία τους. Εν κατακλείδι, είναι δύο "αληθινοί" χαρακτήρες, που μας κάνουν να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για αυτούς και να μας ενδιαφέρει να δούμε τις θα τους συμβεί αύριο. Πάνω-κάτω, όπως είχε συμβεί και πριν από δέκα χρόνια με την Francine και την Katchoo στο STRANGERS IN PARADISE.

Δεν ξέρω αν ο Tyler Page είναι ο νέος Terry Moore. Δεν ξέρω αν το NOTHING BETTER θα μπορέσει να εξελιχθεί σε νέο STRANGERS IN PARADISE και να αποκτήσει ανάλογη φήμη και cult following. Δεν ξέρω καν αν το επίπεδο της σειράς θα παραμείνει υψηλό στα επόμενα τεύχη. Αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα first issues που έχω διαβάσει φέτος και μια από τις πιο ευχάριστες αναγνωστικές εκπλήξεις που είχα τα χαρά να βιώσω εδώ και πολλά χρόνια.

I'll keep an eye on this one. You should, too.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi