Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


26-04-05
G.L.A. #1 (OF 4)

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Dan Slott

Penciller: Paul Pelletier

Inker: Rick Magyar

Colorist: Will Quintana

Letterer: Dave Lanphear

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics


Το συγκεκριμένο comic είναι φανερό πως έχει μία μόνο φιλοδοξία. Να μοιάσει όσο περισσότερο γίνεται στα JUSTICE LEAGUE των Giffen/DeMatteis.

Και εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο: ενώ η DC δείχνει, τα τελευταίο χρόνια, πως θέλει να σβήσει εντελώς την χαρούμενη περίοδο της Justice League, πρώτα με το πεσιμιστικό και υπέρμετρα βίαιο IDENTITY CRISIS και τώρα με το «εκκαθαριστικού χαρακτήρα» INFINITE CRISIS, η Marvel έχει βγάλει, μέσα στο ίδιο διάστημα, τρεις σειρές (SHE-HULK, ALPHA FLIGHT, G.L.A.) που βασίζονται στο ύφος των κλασικών εκείνων τευχών. Το G.L.A. #1 δεν έχει, σε καμία περίπτωση, το wit που είχε το SHE-HULK (επίσης του συγγραφέα Dan Slott), αλλά είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον από το χαοτικό και ελαφρώς άσκοπο και ανούσιο ALPHA FLIGHT του Scott Lobdell.

Για τους fans των WEST COAST AVENGERS του John Byrne, οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν στο G.L.A. #1 δεν είναι άγνωστοι. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους Great Lakes Avengers, την ομάδα που αποτελείτο από τριτοκλασάτους υπερήρωες, με δυνάμεις που απλά δεν θα ζήλευε κανείς. Ένας τύπος που πεθαίνει (συνήθως με φριχτούς πόνους) και ανασταίνεται μετά από λίγο, ένας άλλος που μπορεί να μετατρέπεται σε «πόρτα» όταν ακουμπάει το σώμα του σε συμπαγή αντικείμενα, μια υπερβολικά χοντρή γκόμενα και -ο χειρότερος όλων- ο άνθρωπος που έχει μόνο δύο διαστάσεις (ή ανθρώπινο χαλάκι εξώπορτας). Ένα τραγικό συνονθύλευμα από φρικιά που, παρά τις καλές τους προθέσεις, δεν αποτελούν ουσιαστική απειλή για τους X-Men ή τους Avengers (μεταξύ μας, ούτε καν για τους Defenders ή τους Champions), είτε σε συνολική δύναμη, είτε σε δημοτικότητα.

Το στοίχημα του -αναμφισβήτητα ταλαντούχου- Dan Slott, είναι να κάνει αυτούς τους «ανύπαρκτους» χαρακτήρες αγαπητούς στο κοινό, ή τουλάχιστον αρκετά αγαπητούς ώστε να εκδοθεί κάποια στιγμή το G.L.A. σε trade paperback. Φοβάμαι όμως πως ακολούθησε λάθος τρόπο.

Η τακτική του slapstick ή wannabe JLI στο SHE-HULK έπιασε -εν μέρει- γιατί, α) η ηρωίδα ήταν σχετικά γνωστή και είχε ένα ήδη υπάρχον fan base και β) γιατί επρόκειτο για solo χαρακτήρα, οπότε οι ομοιότητες με τα τεύχη των Giffen/DeMatteis ήταν τεχνικά περιορισμένες και αρκετά πιο δυσδιάκριτες.

Εδώ όμως η αντιγραφή είναι ελαφρώς ξεδιάντροπη. Και μάλιστα, πρόκειται για διπλή αντιγραφή, καθώς ο Slott δεν έχει δανειστεί στοιχεία μόνο από τα JUSTICE LEAGUE αλλά και από το, προ εικοσαετίας super-hit του Keith Giffen, LEGION OF SUBSTITUTE HEROES. Προσωπικά, αν ήμουν ο Giffen θα ζητούσα ποσοστά από το paycheck του Slott.

Το artwork του, πάντα σταθερού, Paul Pelletier, είναι αναμενόμενα καλό και δείχνει ξεκάθαρα την πρόοδο που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Κρίμα που αυτό συμβαίνει σε ένα μέτριο comic.

Συνοπτικά, το G.L.A. #1 χαρακτηρίζεται από καλές προθέσεις, περιορισμένες εμπνεύσεις, «ξαναζεσταμένα» αστεία και ανύπαρκτο potential. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο αν αναλογιστεί κανείς το ταλέντο των συντελεστών του.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi