Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


29-11-05
THE LIVING AND THE DEAD

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writers: Todd Livingston, Robert Tinnell

Illustrator: Micah Farritor

Letterer: Timothy Wallace

Art Director: Michael Anderson

Editor: Chris Stone

Speakeasy Comics

Ο γιατρός Hans Schmidt δουλεύει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου ζει με τη γυναίκα του και το μικρό του γιο. Όλοι οι κάτοικοι της πόλης τον σέβονται και τον εκτιμούν. Αυτό που κανείς δε γνωρίζει είναι πως ο Dr. Schmidt κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Στο παρελθόν, ήταν υπεύθυνος για μια φριχτή πράξη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών ανθρώπων και που τον ανάγκασε να αλλάξει ταυτότητα, ξεκινώντας μια νέα, διαφορετική ζωή. Ο γιατρός κρατά καλά κρυμμένο το μυστικό του, αλλά όσο περνούν τα χρόνια, οι τύψεις από το αμαρτωλό παρελθόν του μεγαλώνουν και τον πνίγουν. Μέχρι που του παρουσιάζεται η ευκαιρία να εξιλεωθεί. Ή έτσι νομίζει... Η απόπειρα του να διορθώσει το λάθος του, τον οδηγεί σε ένα ακόμη μεγαλύτερο, πιο εγκληματικό σφάλμα, από το οποίο δε φαίνεται να υπάρχει επιστροφή...

Αυτή είναι σε λίγες γραμμές η υπόθεση του THE LIVING AND THE DEAD, του νέου graphic novel από την Speakeasy Comics, που μόλις κυκλοφόρησε και που φιλοδοξεί να θέσει νέα standards σε αυτό που λέμε "comic book horror". Ομολογώ πως στο plot synopsis που παράθεσα στην προηγούμενη παράγραφο, χρησιμοποίησα ως μπούσουλα το back cover summary από το ίδιο το graphic novel, γιατί φοβάμαι πως αν προσπαθούσα να το κάνω εντελώς μόνος μου, μπορεί να μου ξέφευγε κάποιο -έστω μικρό- spoiler, το οποίο ενδέχεται να κατέστρεφε -μερικά ή ολοκληρωτικά- την απόλαυση της ανάγνωσης του comic.

Το συγγραφικό δίδυμο των Todd Livingston και Robert Tinnell -και οι δύο με θητεία στον κινηματογράφο και μικρή πείρα στο χώρο των comics- δεν καταφεύγει σε κλισέ για να περιγράψει τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών και να αποδώσει την αίσθηση του πραγματικού, ανθρώπινου τρόμου. Δανειζόμενοι στοιχεία από το concept του FRANKENSTEIN της Mary Shelley, θολώνουν εσκεμμένα τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον ήρωα και τον αντιήρωα, ανάμεσα στο βασανιστή και στο λυτρωτή, ανάμεσα στο τέρας που βλέπουμε και σε αυτό που κρύβουμε μέσα μας.

Ορισμένες σκηνές αποτελούν σπουδή πάνω στην τέχνη της συγγραφής ιστοριών τρόμου. Οι εναλλαγές ανάμεσα σε φως και σκοτάδι, σε σιωπή και θόρυβο, στην γαλήνη της καθημερινότητας και τη φρίκη του ψευδούς μεγαλείου, μοιάζουν με σφυροκοπήματα για την εφησυχασμένη αντίληψη του αναγνώστη.

Ιδανικός συνεργάτης τους, ο πρωτοεμφανιζόμενος σχεδιαστής, Micah Farritor, κάνει εδώ ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, θυμίζοντας λίγο από Ben Templesmith, δίχως όμως τη στατικότητα του σχεδιαστή του 30 DAYS OF NIGHT και με σαφώς μεγαλύτερη γκάμα στον τομέα του illustration και του panel composition. Αναμφισβήτητα, ο Farritor είναι ένα όνομα που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον και προσωπικά περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να δω τη δεύτερη δουλειά του.

Αν σας περισσεύουν 15 ευρώ αυτό το μήνα, τρέξτε αμέσως να αγοράσετε το THE LIVING AND THE DEAD. Αν, πάλι, δε σας περισσεύουν... βρείτε τα!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi