Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


13-12-05
VAMPIRELLA: REVELATIONS #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Mike Carey

Penciller: Mike Lilly

Inker: Bob Almond

Colorist: Jay Fotos

Letterer: Ed Dukeshire

Editor: Bon Alimagno

Harris Comics

Η Vampirella επέστρεψε... καλύτερη από ποτέ!

ΟΚ, ίσως αυτό το "καλύτερη από ποτέ" να είναι λίγο υπερβολικό, αλλά σε σύγκριση με τις... "ενδιαφέρουσες μετριότητες" που είχαμε δει τα τελευταία χρόνια (ακόμη και το αντικειμενικά καλοφτιαγμένο "Nowheresville" storyline, των Mark Millar και Mike Mayhew, παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο των δημιουργών, έμοιαζε λίγο "off" με βάση τη μυθολογία της ηρωίδας), το ξεκίνημα του REVELATIONS μοιάζει με όαση για όλους τους διψασμένους (για αίμα;) fans της σαγηνευτικής ηρωίδας με την αποκαλυπτική εμφάνιση και το μυστηριώδες (και συχνά μπερδεμένο) παρελθόν.

Αυτό ακριβώς το παρελθόν είναι που αποτελεί και τον πυρήνα του REVELATIONS. Η Vampirella, συνειδητοποιώντας (με αρκετή καθυστέρηση, καθώς οι αναγνώστες του comic το έχουν καταλάβει εδώ και καιρό) πως αρκετά πράγματα από αυτά που θεωρεί ως "πραγματικότητα", είναι εξαιρετικά αμφίβολο να ισχύουν. Αν όχι για κανέναν άλλο, τουλάχιστον γιατί αρκετές από τις αναμνήσεις της έρχονται σε σύγκρουση με άλλες και είναι απλά αδύνατον να ισχύουν ταυτόχρονα γεγονότα που αντικρούονται σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ο Drakulon είναι ένας μακρινός πλανήτης από τον οποίο ταξίδεψε ως τη Γη; Τότε πώς γίνεται την τελευταία φορά που τον επισκέφτηκε, να έμαθε πως στην πραγματικότητα ο Drakulon είναι η κόλαση; Γιατί κάθε φορά που φέρνει στο νού της τους αστροναύτες που έφτασαν στον Drakulon και την πήραν από εκεί, η μορφή τους είναι διαφορετική; Ποιά είναι τελικά η μητέρα της, η Lilith; Στην πραγματικότητα, το παρελθόν και η ιστορία της ηρωίδας βρίσκονται στον αέρα και είναι πιθανό να μην ισχύει απολύτως τίποτε από αυτά που γνώριζε ως τώρα. Ποιά είναι η λύση; Μα, φυσικά, η ύπνωση.

Ο Mike Carey αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως είναι ένας ικανότατος συγγραφέας, που ξέρει να προσαρμόζει το στιλ του ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ιστορίας και των χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν (κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό αν διαβάσει κανείς τα τεύχη του στο ULTIMATE FANTASTIC FOUR). Μέσα σε λίγες μόνο σελίδες, σου δίνει την εντύπωση πως γνωρίζει τη Vampirella καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και δείχνει πως μπορεί να φτάσει στα επίπεδα που είχαν οδηγήσει τον τίτλο συγγραφείς όπως ο -παραγνωρισμένος- Tom Sniegoski, ο Steven Grant αλλά και το δίδυμο Millar/Morrison. Τα πιθανά subplots είναι άπειρα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα, αφήνοντας τον αναγνώστη να περιμένει με ανυπομονησία το επόμενο τεύχος.

Απλά άψογη η δουλειά του νεαρού Mike Lilly στο σκίτσο, που μπορεί να μην είναι Louis Small Jr., Buzz, ή Amanda Conner (τουλάχιστον, όχι ακόμη) αλλά δείχνει να αποτελεί ιδανική λύση την παρούσα στιγμή, με το σκίτσο του να ισορροπεί άψογα ανάμεσα στη δράση, τη φρίκη και το... sexycool.

Τα γνωστά, αξιοπρεπέστατα production values της Harris, απλά συμπληρώνουν το "πακέτο", το οποίο έχει και θαυμάσιο "περιτύλιγμα" με τα δύο εξώφυλλα από τους Jose Gonzales (αυτό που συνοδεύει το review) και Mark Texeira (tribute στο εξώφυλλο του Frank Frazetta για το VAMPIRELLA #1 του 1968).

Αν δεν έχετε διαβάσει ποτέ comic με πρωταγωνίστρια τη Vampirella, το REVELATIONS #1 είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχή. Αν δεν σας αρέσει, τότε προφανώς ο κόσμος της πιο σέξι ηρωίδας των comics (any objections, fanboy?) δεν είναι για σας.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi