Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


27-12-05
HACK/SLASH: LAND OF LOST TOYS #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Tim Seeley

Artist: Dave Crosland

Colorist: Katie De Sousa

Letterer: Steve Seeley

Editor: Crank!

Devils Due Publishing

Οτιδήποτε είχα διαβάσει ως τώρα με τις λέξεις HACK/SLASH στον τίτλο, ήταν από αρκετά ενδιαφέρον έως πολύ καλό. Παρ' όλο που ο συνήθης σχεδιαστής του comic και συνδημιουργός του concept, Stefano Caselli, είναι αυτή τη φορά απών -εάν εξαιρέσουμε το θαυμάσιο εξώφυλλο- το επίπεδο παραμένει γενικά υψηλό, με μια ακόμη ενδιαφέρουσα ιστορία από το συγγραφέα, Tim Seeley και με τον Dave Crosland να αποδεικνύεται άξιος -ή έστω αξιοπρεπέστατος- διάδοχος του Caselli, στο σκίτσο.

Η Cassie Hack και ο τερατόμορφος φίλος και συνεργάτης της, Vlad, λαμβάνουν ειδοποίηση από έναν νεαρό, ονόματι Jason Michaels, o οποίος ζητάει τη βοήθεια τους. Έχοντας παρατηρήσει αρκετές πρόσφατες περιπτώσεις παιδιών που πέθαναν στον ύπνο τους από ανεξακρίβωτα αίτια, ο Jason έχει καταλήξει στη θεωρία πως υπεύθυνος για αυτούς τους θανάτους είναι ο Ashley Guthrie, ένα μικρό παιδί που πριν από μερικά χρόνια, είχε δολοφονηθεί από τον πατέρα του, ο οποίος δεν άντεχε άλλο να βλέπει την τρομακτικά αντικοινωνική, σχεδόν σχιζοφρενική συμπεριφορά του μικρού. Επειδή, λοιπόν, ο Ashley Guthrie είχε δολοφονηθεί την ώρα που κοιμόταν, τώρα, σύμφωνα πάντα με τον Jason, σκοτώνει μικρά παιδιά στον ύπνο τους, παίρνοντας έτσι μια μορφή... εκδίκησης. Oh my god! Ο Ashley Guthrie είναι ένας "sleep-slasher"!!! Έχει δίκιο ο Jason, ή είναι ένας ακόμη weirdo που πιστεύει σε φαντάσματα; Αυτό είναι το μυστήριο που πρέπει να λύσουν οι δυο πρωταγωνιστές.

Ο Seeley πλάθει μια πολύ έξυπνη ιστορία σε αυτό το mini-series, συνδυάζοντας τα τρέχοντα γεγονότα του plot, με το παρελθόν της Cassie, όπως αυτό διαφαίνεται από τους δικούς της προσωπικούς εφιάλτες. Η διακριτική, αλλά συχνά καταλυτική παρουσία του λιγομίλητου και ελαφρώς αφελούς, Vlad, έρχεται σε δυο-τρία σημεία να εξισορροπήσει με την σχεδόν κυνική Cassie, δημιουργώντας για άλλη μια φορά ένα εξαιρετικό interplay μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, που όμοιο του σπάνια βλέπουμε στα mainstream comics σήμερα. Οι διάλογοι είναι ρεαλιστικοί, αλλά δίχως τα pretensions και τις επιτηδευμένες ατάκες άλλων συγγραφέων που προσπαθούν -με το έτσι θέλω- να κάνουν τους χαρακτήρες τους να μιλούν σαν "πραγματικοί άνθρωποι".

Το artwork του Crosland μπορεί να μη φτάνει στα απίστευτα heights του Caselli, αλλά είναι αρκετά καλό, προσδίδοντας ένα ελαφρώς πιο cartoony ύφος στους χαρακτήρες, δίχως όμως να βγαίνει εκτός κλίματος, ενώ αποδεικνύεται επαρκέστατο και από πλευράς storytelling. Αν συνυπολογίσουμε το θαυμάσιο coloring της Katie De Sousa, το εξαιρετικό εξώφυλλο του Caselli και τα -όπως πάντα- υψηλότατα production standards της Devil's Due, το HACK/SLASH: LAND OF LOST TOYS #1 μοιάζει με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό "πακέτο".

Αναμφισβήτητα ένα πολύ καλό ξεκίνημα, για ένα mini-series που μπορεί να μην διεκδικήσει βραβεία, αλλά θα είναι στο σύνολο του -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, φυσικά- ένα απόλυτα enjoyable ανάγνωσμα. Δοκιμάστε το.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi