Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


03-01-06
NARWAIN PREVIEW

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writers: Various

Artists: Various

Colorists: Various

Letterers: Various

Editor: Alessandro Bandiera

Narwain Publishing

Η Narwain Publishing είναι, με βάση όσα διάβασα στο introduction αυτού του preview, μια εκδοτική που δραστηριοποιείται σε πολλές διαφορετικές χώρες και στα projects της οποίας εργάζονται δημιουργοί από όλο τον κόσμο. Αυτό από μόνο του είναι ασφαλώς αρκετά ενδιαφέρον, αλλά στην πραγματικότητα δεν λέει και πολλά πράγματα για την ποιότητα των comics που εκδίδει.

Εδώ ακριβώς έρχεται να μας βοηθήσει το NARWAIN PREVIEW, που απαρτίζεται από samples διαφόρων comics που εκδίδει (ή που πρόκειται να εκδώσει) η εταιρία, καθώς και από συνεντεύξεις με ορισμένους από τους δημιουργούς αυτών.

Η πρώτη μου αντίδραση είναι η ίδια με αυτήν που έχω για όλες τις νέες εταιρίες: μερικά από τα comics φαίνονται εξαιρετικά, κάποια είναι "έτσι κι έτσι" και φυσικά, υπάρχουν και ορισμένα που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα τα άγγιζα ούτε με 10μετρο καλάμι ψαρέματος.

Το preview από το JENNA #1, ας πούμε, σε σενάριο του Philip Osbourne και σκίτσο του βετεράνου -"κάποτε έκανα superheroes και τώρα το γύρισα στις mang-ιές"- Jim Fern (με μελάνια από τον... ακόμη πιο βετεράνο, Joe Rubinstein) είναι αρκετά ενδιαφέρον, με μια υπόθεση που είναι λίγο BUFFY THE VAMPIRE SLAYER, και λίγο X-FILES, με σκίτσο που θα μπορούσε να ανήκει σε οποιοδήποτε "teen manga". Έχοντας διαβάσει ήδη ολόκληρο το πρώτο τεύχος, μπορώ να πω πως αξίζει μια προσπάθεια, αν και πρόκειται για ένα concept που πολύ εύκολα μπορεί να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Διαβάζοντας την υπόθεση από το THE GREAT SEAL, τη συνέντευξη του συγγραφέα Philip Osbourne (πάλι αυτός) αλλά και ρίχνοντας μια ματιά στο μικρό δισέλιδο preview, έχω μόνο μια παρατήρηση να κάνω: ένα τόσο μεγαλεπήβολο concept (πολυεθνικές επιχειρήσεις ως εκπρόσωποι του σατανά στη γη), πώς μπορεί να χωρέσει σε ένα one-shot 48 σελίδων;

Τώρα, όσον αφορά την ιστορία "The Portrait Of Beatrice", η οποία -φαντάζομαι πως- συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο volume της -αναμφισβήτητα way overpriced- horror ανθολογίας, HORRORAMA, ειλικρινά εύχομαι τα υπόλοιπα offerings της ανθολογίας να είναι καλύτερα, αλλιώς πολύς κόσμος θα κλαίει τα λεφτά του (μεταξύ αυτών και ο co-editor του COMICDOM, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου). Αν και το artwork του Sergio Ibanez είναι αξιοπρεπές, η ιστορία -του ιδίου- δεν έχει να επιδείξει καμία απολύτως πρωτοτυπία και το "twist", EC-style ending ήταν προφανές -ακόμη και για έναν ηλίθιο- από το πρώτο panel της δεύτερης σελίδας (και hinted at, από την πρώτη). Απαράδεκτο.

Για το STEEL CITY HAWK των B. Clay Moore και Jason Latour δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα γιατί δεν υπάρχει preview, παρά μόνο μια σύνοψη διακοσίων λέξεων που εξηγεί την υπόθεση. Συμπαθητικό ακούγεται ως modern superhero, αλλά αν δεν δω δείγμα από sequential artwork, δεν μπορώ να εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το THE POWER AND THE GLORY των Ade Capone και Stefano Raffaele, αν και εδώ η mini συνέντευξη με το συγγραφέα με έχει σχεδόν πείσει.

Πολύ ενδιαφέρον μοιάζει να είναι το WALL AFTER WALL των Dario Maria Gulli και Alberto Ponticelli, το οποίο παρουσιάζει το μέλλον ενός παιδιού που γεννήθηκε στην Ουκρανία, λίγους μήνες μετά την πυρηνική καταστροφή στο Chernobyl. Η αισθητική είναι αρκούντως noir-οειδής, το storytelling είναι επαρκές -τουλάχιστον από τις δύο σελίδες που βλέπουμε στο preview- και η προοπτική να παρουσιαστεί ολοκληρωμένα αυτό το concept σε 48 σελίδες είναι πολύ καλύτερη απ' ότι στο THE GREAT SEAL.

Εξαιρετικά ιντριγκαδόρικο είναι και το concept του TOUCH, με πρωταγωνιστή έναν televangelist που ενδέχεται να είναι πολύ λιγότερο απατεώνας απ' ότι συνηθίζεται για ανθρώπους του σιναφιού του. Απλά υπέροχο το artwork του Wellington Dias, ενδέχεται να είναι το πιο δυνατό selling point του comic.

Για το τέλος, άφησα αυτό που προσωπικά θεωρώ καλύτερο από όλα τα offerings της Narwain: το FREE FALL των Gianluca Piredda και Eric J. Αν και στο PREVIEW δεν υπάρχει... preview από το comic (μονάχα μια συνέντευξη του Piredda και ένα step-by-step του εξωφύλλου από τον Jay Anacleto), έχοντας διαβάσει το πρώτο τεύχος, μπορώ να πω -δίχως να υπερβάλλω καθόλου- πως πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα concepts που έχω συναντήσει εδώ και χρόνια, βασισμένο σε μια πραγματικά πανέξυπνη σεναριακή ιδέα (ABSOLUTELY NO SPOILERS!!!), ενώ και το σκίτσο του Eric J είναι πιθανότατα το καλύτερο της καριέρας του, έχοντας αποβάλλει το "stiffness" που είχε στο REX MUNDI (ενδέχεται να έχουν βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα και τα μελάνια του "master" Jimmy Palmiotti). Η έκπληξη του 2006, λίγες μέρες πριν η χρονιά φύγει οριστικά. Αναζητήστε το αμέσως!

Ανάμικτα, λοιπόν, τα συναισθήματα για το NARWAIN PREVIEW αλλά και για την Narwain Publishing γενικότερα. Δεν έχει, σε καμία περίπτωση, το ίδιο "excitement factor" που είχε η CrossGen όταν ξεκίνησε, αλλά από την άλλη, δεν πάσχει και από την "throwing shit on the wall" νοοτροπία που χαρακτηρίζει την Alias (και εν μέρει, την Speakeasy), καθώς εδώ η πολιτική ανάπτυξης της εταιρίας μοιάζει να είναι πολύ πιο προσεκτικά μελετημένη. Στην πορεία θα δούμε περισσότερα και θα καταλήξουμε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Για την ώρα, αυτό το rating είναι ελαφρώς πλασματικό...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi