Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


17-01-06
LUCKY BAMBOO PRESENTS #0

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Fiona Avery

Pencillers: Romano Molenaar, Billy Tan, Len Di Salvo

Inkers: Marco Galli, Billy Tan

Colorists: Beth Sotelo, Peter Steigerwald, Len Di Salvo

Letterer: Dreamer Design

Lucky Bamboo Productions

Ακόμη μια ανθολογία, από ακόμη μια νέα εκδοτική εταιρία. Does it make the cut? Let's find out.

Το LUCKY BAMBOO PRESENTS #0 είναι μια ανθολογία που αποτελείται από δύο continuing features καθώς και μια self-contained ιστορία και που σκοπός της είναι να αναδείξει το ταλέντο της συγγραφέως Fiona Avery. Μην ελπίζετε πως θα διαβάσετε κάτι που θα δοκιμάζει τα όρια του μέσου ή θα εισάγει νέες, πρωτοποριακές αφηγηματικές τεχνικές. Εξάλλου, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αναμενόμενο και με βάση την έως τώρα πορεία της Avery. Το συγκεκριμένο comic δεν έχει ως target group τους αναγνώστες του MOME, του BLAB και του DRAWN AND QUARTERLY. Όχι, δεν είναι ΤΕΤΟΙΑ ανθολογία.

Το LUCKY BAMBOO PRESENTS απευθύνεται σε αναγνώστες που διαβάζουν Image, Devil's Due, Alias, Speakeasy και όλες αυτές τις "small press mainstream" (for lack of a better term) εταιρίες, οι οποίες εκδίδουν comics που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να ανήκουν στη Marvel ή τη DC - ή έστω σε κάποια από τα imprints αυτών. "Mainstream fun" είναι, νομίζω, ο καταλληλότερος όρος που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσει κανείς.

Από τις τρεις ιστορίες που περιλαμβάνει αυτό το τεύχος, οι δύο κρίνονται απόλυτα επιτυχημένες, με βάση το context και τις απαιτήσεις που -φυσιολογικά- έχει κανείς από ένα τέτοιο comic, ενώ η τρίτη μάλλον χάνει το παιχνίδι. Το θετικό είναι πως τα δύο "hits" είναι τα continuing features, κάτι που αυτομάτως δίνει στον αναγνώστη κίνητρο για να αγοράσει και το επόμενο τεύχος, συγχωρώντας το "filler quality" της αυτοτελούς, τρίτης ιστορίας.

Το "Hellfire", σε σκίτσο Romano Molenaar, με μελάνια από τον Marco Galli, είναι και η καλύτερη από τις τρεις ιστορίες, στην οποία ηρωίδα είναι μια νεαρή μάγισσα που κατάφερε να πάρει στην κατοχή της ένα από τα πιο ποθητά artifacts στην ιστορία της ανθρωπότητας: τη φιλοσοφική λίθο. Τα μεγάλα τζάκια της μαγείας, βέβαια, δεν μπορούν να δεχτούν πως μια upstart κατάφερε να αποκτήσει αυτό που όλοι αναζητούν εδώ και αιώνες και αποφασίζουν να την βγάλουν από τη μέση, στέλνοντας έναν πληρωμένο warlock-δολοφόνο να τη βρει. Έξυπνο concept, καλόηχοι διάλογοι, ενδιαφέρον interplay ανάμεσα στην πρωταγωνίστρια και τον "villain" και εξαιρετικό σκίτσο, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε κεφάτο Tony Daniel και νηφάλιο Greg Capullo (as in "pre-SPAWN). A definite winner.

Το "Spirit Of Vengeance" έχει την τύχη να είναι σχεδιασμένο από έναν από τους πιο ταλαντούχους νέους pencillers των τελευταίων ετών, τον Billy Tan, που μας εντυπωσίασε πέρυσι με το πολύ καλό X-23. Το plot πραγματεύεται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας στην Ιαπωνία του 16ου Αιώνα, η οποία, σε πολύ μικρή ηλικία, είδε να δολοφονούνται οι γονείς και ο αδερφός της -η ίδια γλίτωσε εντελώς τυχαία- και τώρα είναι αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση. Δεν είναι και το πιο πρωτότυπο concept που έχουμε δει, αλλά μοιάζει καλογραμμένο και με τον Tan να κάνει τα γνωστά "μαγικά" στο σχέδιο, αποτελεί πολύ καλό bet.

Το "Sam Falcon" είναι η ιστορία που κλείνει το τεύχος και δυστυχώς αφήνει μια τελική πικρή γεύση, ειδικά μάλιστα αν συγκριθεί με τις δύο προηγούμενες. Η ηρωίδα, το όνομα της οποίας έχει και ο τίτλος, είναι κάτι σαν "ιδιωτική ντετέκτιβ για ξωτικά και νεράιδες". Μια μέρα, δέχεται ένα τηλεφώνημα στο γραφείο της από ένα fairy, το οποίο της λέει πως πρέπει να πάει γρήγορα στη Giphanthia, που όπως μαθαίνουμε λίγο αργότερα, είναι μια πόλη στην οποία ζουν αυτά τα πλάσματα. Εκεί, ενημερώνεται για την αποστολή της η οποία περιλαμβάνει το λούσιμο πολλών τερατόμορφων πλασμάτων. Στο τέλος, η ηρωίδα αναρωτιέται αν όλα αυτά έχουν κάποιο νόημα και βασανίζεται από ερωτήματα για την αληθινή αγάπη. Αν όλα αυτά ακούγονται λίγο χαζά, αυτό συμβαίνει επειδή... είναι! Μετριότατο artwork από τον Len Di Salvo, ο οποίος έχει αναλάβει και το coloring ακολουθώντας την "no-inks" τεχνική που έγινε πολύ popular τα τελευταία χρόνια μετά την επιτυχία του WOLVERINE: ORIGIN. Amateur quality, δίχως κανένα ενδιαφέρον στοιχείο που να κάνει τον αναγνώστη να ζητήσει περαιτέρω εμφανίσεις είτε από την ηρωίδα και το "universe" της, είτε από τον καλλιτέχνη.

Σε γενικές γραμμές, το πρώτο τεύχος του LUCKY BAMBOO PRESENTS είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Τα δύο continuing stories του έχουν αρκετό ενδιαφέρον, οι δύο από τους τρεις σχεδιαστές που συμμετέχουν αποτελούν σημαντικά attractions, ενώ η συγγραφέας Fiona Avery κρίνεται -τουλάχιστον- ικανή να χειριστεί σενάρια τέτοιου στιλ. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και τα πολύ υψηλά production values καθώς και το εξαιρετικό εξώφυλλο της -σταθερής αξίας- Amanda Conner, έχουμε ένα ελκυστικό πακέτο που αξίζει το -ιδιαίτερα λογικό- cover price.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi