Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


10-05-05
CONAN AND THE JEWELS OF GWAHLUR #1 (OF 3)

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer/Artist: P. Craig Russell
Colorist: Lovern Kindzierski
Letterer: Galen Showman
Editor: Scott Allie

Dark Horse

Αρχικά, ένα disclaimer: Το CONAN AND THE JEWELS OF GWAHLUR δεν είναι ένα Conan comic.

Μη με παρεξηγείτε, ασφαλώς και είναι ένα comic στο οποίο πρωταγωνιστεί ο δημοφιλής Κιμμέριος ήρωας του Robert E. Howard. Απλά, όταν στο τιμόνι του δημιουργού βρίσκεται ο P. Craig Russell, ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας δεν έχει καμία σημασία. Έπίσης δεν έχουν σημασία και λεπτομέρειες όπως το αν η ιστορία είναι original ή αν αποτελεί adaptation από άλλο μέσο, ποιό είναι το όνομα της εταιρίας που εκδίδει το comic, ή ακόμη και στοιχεία που συνήθως είναι ύψιστης σπουδαιότητας όπως το plot της ίδιας της ιστορίας.

Σε ένα comic του P. Craig Russell, το μόνο που έχει σημασία είναι ο δημιουργός του και το σε τι φόρμα βρίσκεται. Και αυτή τη φορά -no big surprise here- o Russell βρίσκεται σε τρομακτική φόρμα.

Παρότι το plot είναι ελαφρώς αδιάφορο και πρόκειται για μία ακόμη κλασική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Conan. Πόλεμος... Ο Conan λειτουργεί μισθοφορικά... Υπάρχει κάποιο μυστήριο... Ο Conan θα το λύσει (I guess so - θα μάθουμε σίγουρα στα επόμενα τεύχη) και στην πορεία θα αποδείξει με ποικίλους τρόπους το ότι είναι τρομερός πολεμιστής σφάζοντας μερικές δεκάδες ανθρώπους. No big deal, really.

Γίνεται όμως "big deal" με τον τρόπο που το παρουσιάζει ο Russell. Συνδυάζοντας υπέροχα το λυρισμό με μια αλάνθαστη cartoon τεχνική, ο πολυτάλαντος δημιουργός, γεμίζει το τεύχος με υπέροχα visuals που, αν και απέχουν πολύ από το κλασικό Conan style που έχουν συνηθίσει οι fans, προκαλούν θαυμασμό σε κάθε αναγνώστη που αναζητά καλό comic book artwork.

Η ως συνήθως εξαιρετική δουλειά του Lovern Kindzierski στα χρώματα, με τις γήινες αποχρώσεις και χωρίς ακροβασίες και ακρότητες, δένει άψογα με τις καθαρές και λεπτές γραμμές του Russell, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για το εξαιρετικό lettering του Galen Showman, που αποτελεί, με εξόχως έντεχνο τρόπο, αναπόσπαστο κομμάτι του αριστουργηματικού συνόλου.

Αν είστε fans του Conan, μεγαλωμένοι με το "βάρβαρο" artwork των John Buscema και Ernie Chan και βγάζετε σπυριά με την ελαφρώς "light" προσέγγιση του Cary Nord στο ongoing, τότε σίγουρα το CONAN AND THE JEWELS OF GWAHLUR δεν είναι για σας.

Αν πάλι ψάχνετε απλά για ένα καλό comic με όμορφο σχέδιο και υποδειγματικό storytelling τότε είναι εξαιρετικά πιθανό πως γνωρίζετε ήδη τον P. Craig Russell... και έχετε ήδη στα χέρια σας το comic.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi