Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


14-02-06
ULTIMATE EXTINCTION #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Warren Ellis

Artist: Brandon Peterson

Colorists: Justin Ponsor, Paul Mounts

Letterer: Chris Eliopoulos

Editor: Ralph Macchio

Marvel Comics

Να λοιπόν το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας που διαπραγματεύεται την άφιξη του Galactus στο Ultimate Universe. Για την ακρίβεια, ο χαρακτήρας ονομάζεται Gah Lak Tus, ο κίνδυνος όμως παραμένει ο ίδιος για τον πλανήτη Γη. Η ολική καταστροφή είναι προ των θυρών! Θα μπορέσουν οι ήρωες μας να την αποτρέψουν; Όποιος βρει την απάντηση κερδίζει ένα ακυρωμένο εισητήριο ΗΣΑΠ (τόσο εύκολη είναι...).

Η ανάγνωση των ULTIMATE NIGHTMARE και ULTIMATE SECRET (πρώτο και δεύτερο μέρος αντίστοιχα) κρίνεται απαραίτητη. Σε αντίθετη περίπτωση ο αναγνώστης θα πρέπει να συμπ ληρώσει μόνος του τα κενά, για να καταλάβει τους ρόλους των χαρακτήρων και τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί. Η εισαγωγή στην πρώτη σελίδα βοηθάει αρκετά, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει και όλα μόνη της.

Η ιστορία αρχίζει στο Triskelion (αρχηγείο των Ultimates), όπου ο νεαρός Reed Richards παρουσιάζει σε τρισδιάστατο ολόγραμμα, ένα υπoθετικό σενάριο για τις επιπτώσεις της άφιξης του Gah Lak Tus . Εδώ βρίσκεται και το ζουμί αυτού του τεύχους: Οι περιγραφές είναι έντονες και ιδιαίτερα αναλυτικές και φτιάχνουν το κλίμα της μελλόντικής απειλής. Μετά υπάρχει ένα "κόψιμο" που μας μεταφέρει στην Νεα Υόρκη και στην ιδιωτική ντετέκτιβ Misty Knight. Εκείνη αναλαμβάνει μια υπόθεση που θα την οδηγήσει στα ίχνη ενός χαρακτήρα που έχει άμεση σχέση με τον Gah Lak Tus. Για να δώσω ένα στοιχείο για την ταυτότητα του, λέω μόνο ότι το αγαπημένο του συγκρότημα είναι πιθανόν οι BEACH BOYS. (Nuff’ said!)

Όπως και στα δυο πρώτα μέρη της τριλογίας , το πρώτο τεύχος στήνει τη βασική δομή της υπόθεσης, χωρίς όμως να της δίνει τα απαραίτητα γκάζια να προχωρήσει. Αν η συνέχεια είναι ανάλογη με εκείνες των ULTIMATE NIGHTMARE και ULTIMATE SECRET, τότε και αυτή η σειρά θα κινηθεί στο ίδιο ήπιο κλίμα με αυτές. Βέβαια είναι νωρίς για να κριθεί αυτό και μπορεί στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθεί μια πιο επική ατμόσφαιρα, κάτι που θα ήταν προς ώφελος τόσο του comic όσο και των αναγνωστών του.

Τέλος, ο τομέας που πάσχει σε μεγαλύτερο βαθμό είναι σίγουρα ο εικαστικός. Καθ’όλη την διάρκεια του τεύχους κυριαρχεί μία... θολούρα, τόσο στο σχέδιο όσο και στα χρώματα. Σίγουρα είναι δύσκολοι καιροί για το Ultimate παρακλάδι του Marvel Universe, αλλα αυτή η κίνηση είναι υπερβολική. Μια πρώτη κίνηση για βελτίωση θα ήταν η πρόσληψη ενός inker, αντί της ανάληψης όλων των καθηκόντων του σχεδίου από τον Peterson. Μία δεύτερη καλή κίνηση θα ήταν η επιλογή ζωντανών χρωμάτων...

Με λίγα λόγια βρήκα το ξεκίνημα της σειράς απογοητευτικό. Όταν ολοκληρωθεί και την διαβάσω ολόληρη, ίσως να αλλάξω γνώμη. Μέχρι τότε πιστεύω ότι έχω στα χέρια μου ένα μετριότατο πρώτο τεύχος.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi