Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


14-02-06
MAGNUS ROBOT FIGHTER #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Louise Simonson

Artist: Damion Hendricks

Colorist: Narek Gevorgian

Letterer: Charles Prichett

Editor: Howard Zimmerman

iBooks

Για τους fans του παλιού (circa early 90's) Valiant Universe, η επιστροφή του flagship ήρωα και πιθανότατα διασημότερου όλων, είναι αφορμή για μεγάλες χαρές. Δεν σας κρύβω πως είμαι και εγώ ένας από αυτούς τους fans και πως περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να δω αυτό το πρώτο prestige format τεύχος του MAGNUS ROBOT FIGHTER, όχι τόσο γιατί είχα κάποιες μεγάλες προσδοκίες για την ποιότητα αυτού καθαυτού του τεύχους, αλλά γιατί διατηρώ ακόμη την κρυφή ελπίδα πως ενδέχεται -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- να ασχοληθούν σοβαρά κάποιοι ικανοί άνθρωποι με το ξεχασμένο αυτό universe και να εκμεταλλευτούν το τεράστιο potential των χαρακτήρων του.

Τα συναισθήματα μου μετά από την ανάγνωση του MAGNUS ROBOT FIGHTER #1; Ανάμικτα.

Από τη μια, έχουμε ένα αρκετά καλογραμμένο τεύχος, με ικανοποιητικό σκίτσο και αξιόλογα production values, αλλά από την άλλη, δεν υπάρχει αυτή η αίσθηση της μαγείας που συνδέει άμεσα κανείς με το original Valiant Universe και ειδικά με τα κορυφαία τεύχη της σειράς MAGNUS ROBOT FIGHTER, σε σενάριο του Jim Shooter.

To MAGNUS ROBOT FIGHTER διαδραματίζεται στο 4000 μ.Χ., στη χώρα της North Am, που ουσιαστικά αποτελείται από ολόκληρο το βόρειο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου. Τα ρομπότ, που για εκατοντάδες χρόνια αποτελούσαν πιστούς υπηρέτες των ανθρώπων, επαναστατούν και η ανθρωπότητα βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση, από την οποία μπορεί να τη βγάλει μόνο ο ήρωας μας, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί από μικρός στο να πολεμάει μηχανές. Εκπαιδευτής του ήταν ο 1Α, ένα ρομπότ που υποψιάστηκε την πιθανότητα εξέγερσης των μηχανών πολύ πριν αυτή συμβεί και όντας πιστό στους ανθρώπους, αποφάσισε να προετοιμάσει τον Μεσσία, Magnus, ο οποίος καταφέρνει να καταστείλει την επανάσταση και να επαναφέρει την ηρεμία στην North Am - έστω και για λίγο. Στο συγκεκριμένο τεύχος, η ιστορία ξεκινά λίγο μετά τη δεύτερη επίθεση των Trafickers, μιας εξωγήινης φυλής που έχει ως στόχο να καταλάβει τη Γη και να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς θησαυρούς της.

Η πάντα σταθερή Louise Simonson χρησιμοποιεί εδώ ορισμένα στοιχεία από το μύθο του χαρακτήρα και το concept, αλλά παράλληλα αφήνει απ' έξω ένα τεράστιο μέρος από το continuity, προσπαθώντας να ξεκινήσει από clean slate, κάτι που οι "purists" δύσκολα θα αποδεχθούν. Δεν τα πάει άσχημα στην ανάπτυξη του plot ενώ και οι διάλογοι της είναι τουλάχιστον επαρκείς, αλλά υπάρχουν αρκετές στιγμές κατά τη διάρκεια του τεύχους που έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται πως "ο Magnus πιθανότατα δεν θα το έκανε αυτό" ή "μα αυτό έρχεται σε κόντρα με όσα αποκαλύφθηκαν στο Malev War storyline". Είναι πολύ πιθανό, για κάποιον που δεν είχε καμία προηγούμενη επαφή με τον τίτλο και τους χαρακτήρες, να τα βρει όλα υπέροχα, αλλά για τους παλιούς αναγνώστες (και let's face it, αυτοί είναι -κατά βάση- το potential κοινό ενός comic που ονομάζεται MAGNUS ROBOT FIGHTER) είμαι βέβαιος πως θα υπάρχει η αίσθηση πως κάτι λείπει, ή δεν είναι ακριβώς όπως έπρεπε να είναι.

Το σκίτσο του Damion Hendricks είναι αρκετά καλό, με καθαρή γραμμή, χωρίς πολλά pyrotechnics στα μελάνια και ενισχύεται αρκετά από το θαυμάσιο coloring του Narek Gevorgian. Υπάρχουν κάποια σημεία όπου το transition ανάμεσα σε panels και σκηνές είναι λίγο ελαττωματικό, αλλά αυτά είναι λίγα και πιστεύω πως έχουν να κάνουν περισσότερο με την έλλειψη εμπειρίας του καλλιτέχνη και όχι με έλλειψη ικανοτήτων.

Το cover price των $6.95 είναι απολύτως λογικό για ένα prestige format 48 σελίδων, με δεδομένο πως δεν μιλάμε για τα μεγάλα print runs της DC ή της Marvel (στην IDW ή την Boom Studios θα κόστιζε γύρω στις διακόσιες πενήντα χρυσές λίρες or something), ενώ η ποιότητα του χαρτιού και της εκτύπωσης είναι απλά εξαιρετική.

Για όσους δεν υπήρξαν ποτέ fans της Valiant και των χαρακτήρων της, το MAGNUS ROBOT FIGHTER #1 είναι ένα αρκετά καλό comic, που δεν έχετε να χάσετε τίποτε αν το δοκιμάσετε. Σε αντίθετη περίπτωση, αν υπήρξατε fans του original Valiant Universe και πίνετε νερό στο όνομα του Jim Shooter, το πιθανότερο είναι πως θα απογοητευτείτε καθώς το comic αυτό μάλλον δεν είναι για σας.

Αλλά, υποψιάζομαι πως αυτή η προειδοποίηση έρχεται κάπως αργά.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi