Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


10-05-05
SUPERMAN #204-215

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Brian Azzarello
Penciller: Jim Lee
Inkers: Scott Williams, Matt Banning, Eric Basaldua, Sandra Hope, Danny Miki, Tim Townsend & Joe Weems
Colorist: Alex Sinclair
Letterer: Rob Leigh
Editors: Will Dennis & Eddie Berganza
Special Thanks to: Laura Martin

DC Comics

Τί έγινε εδώ ρε παιδιά;

Ένα χρόνο πριν στο SUPERMAN #204 συνέβη αυτό το πράγμα που ονομάστηκε The Vanishing και εξαιτίας του χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίστηκαν -ανάμεσα σε αυτούς και η Lois Lane. Στη συνέχεια ο Superman συνταραγμένος από το γεγονός, έψαξε να βρει το ρόλο του στη μάταιη τούτη ζήση (τον βοήθησε σε αυτό και ένας άρρωστος νεαρός ιερέας). Ύστερα έμπλεξε ανάμεσα σε δύο παρατάξεις ενός εμφυλίου πολέμου και συγκρούστηκε με τον τερατόμορφο Mr. Orr. Κάπου ενδιάμεσα μάθαμε επίσης ότι το Vanishing δεν εξαφάνισε τους ανθρώπους, αλλά τους έστειλε σε έναν παράδεισο που δημιούργησε ακούσια ο ίδιος ο ήρωας εντός του Phantom Zone.

Κατάλαβα όντως τί συμβαίνει ή μήπως δεν έχω πιάσει το βαθύτερο νόημα που ήθελε να περάσει ο συγγραφέας Brian Azzarello; Υπάρχει βαθύτερο νόημα σε αυτά τα 12 πληκτικά και ακατανόητα τεύχη ή μήπως το decompression είναι τελικά η λύση για τη συγγραφική αφλογιστία;

Eντυπωσιακά bam boom, αμέτρητα panels με τον Superman να ποζάρει υπεροπτικά στο "φακό" του Jim Lee με προτεταμένο το στήθος και τη μπέρτα του να ανεμίζει μεγαλόπρεπα, η Lois Lane ημίγυμνη, sexy και παντελώς out of character και ένα concept το οποίο αν δεν έπασχε από αμέτρητες ασάφειες και δεν ήταν τόσο ανούσια δαιδαλώδες, ίσως και να αποτελούσε τη βάση για μία επικών διαστάσεων περιπέτεια.

Το storyline "For Tomorrow" θέλει να είναι μία ενήλικη εκδοχή του Superman και καταλήγει να είναι μία παιδική ιστορία που μιμείται τον κόσμο των μεγάλων. Τα ζητήματα που τίθενται είναι πολλά και κανένα δεν απαντάται επαρκώς από τον συγγραφέα.

Ομολογώ πως αν δεν ήταν το σχέδιο του Jim Lee να ξεκουράζει ανά στιγμές τα μάτια μου ή να σταματώ την ανάγνωση για να χαζέψω σκηνές όπως η εξαίρετη μάχη του #215, δεν θα είχα ολοκληρώσει ποτέ αυτό το storyline. Και τώρα που το ολοκλήρωσα, μπορώ με σιγουριά να πω, ότι αν δεν το είχα διαβάσει ποτέ, δεν θα μου έλειπε.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi