Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


14-03-06
WARLORD #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Bruce Jones

Artist: Bart Sears

Colorist: Mike Atiyeh

Letterer: Pat Brosseau

Editor: Joey Cavalieri

DC Comics

Θα αρχίσω με μια εξομολόγηση. Ποτέ δεν υπήρξα fan του Warlord. Έχω διαβάσει τα περισσότερα τεύχη της ιστορικής σειράς του Mike Grell, αλλά πέρα από κάποιες καλές στιγμές, δεν βρήκα κάτι που να με έκανε να αναφωνήσω εκφράσεις θαυμασμού ή έστω απλά να μπω στο mentality του "file it away for future re-reading" (ήταν μάλλον, "file it away because I'm a obsessive/compulsive, pack-rat motherfucker" - but anyway...).

Τυχαίνει, όμως, να έχω σε μεγάλη εκτίμηση το συγγραφέα του comic, Bruce Jones, ο οποίος έχει δείξει στο παρελθόν πως έχει την ικανότητα να παραλαμβάνει "νεκρά" concepts και να τους ξαναδίνει ζωή, έστω κι αν στην πορεία τους αλλάζει τα φώτα. Δυστυχώς, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε - τουλάχιστον, κατά την προσωπική μου άποψη.

Ο Travis Morgan είναι ένας πιλότος που σε μια δοκιμαστική πτήση με ένα καινούργιο, πειραματικό αεροσκάφος, χάνεται ξαφνικά από τα ραντάρ του πύργου ελέγχου και πέφτει στην Shamballah, μια άγνωστη πόλη ενός χαμένου κόσμου με το όνομα Skartaris, ο οποίος είναι εντελώς διαφορετικός από το δικό μας (sort of). Οι κάτοικοι της Shamballah βρίσκονται αντιμέτωποι τον τελευταίο καιρό με τον Brovis, Βασιλιά της γειτονικής πόλης Kolosis, ο οποίος θέλει να γίνει -το συντομότερο δυνατό- κυρίαρχος σε ολόκληρο τον Skartaris (αν μπερδευτήκατε από όλα αυτά τα ονόματα, πάρτε το από την αρχή - εγώ δεν το ξαναγράφω). Εκεί λοιπόν που όλοι στην Shamballah έχουν αρχίσει να προσεύχονται και να προσδοκούν το θαύμα που θα τους σώσει, εμφανίζεται ο Travis Morgan, ο οποίος σχεδόν αμέσως μπαίνει στο κλίμα του ρόλου που αναμένουν όλοι να παίξει και έρχεται face-to-face με το αντίπαλο δέος.

Το πρόβλημα με το WARLORD #1 είναι πως είναι λίγο βαρετό. Η ιστορία του ξένου που έρχεται σε έναν άγνωστο κόσμο για να γίνει "Μεσσίας", είναι χιλιοειπωμένη και ειλικρινά, δε νομίζω πως υπάρχουν και πολλές παραλλαγές που μπορούν να γίνουν σε αυτό το concept για να το κάνουν πιο ενδιαφέρον. Επιπλέον, το μοναδικό πραγματικό πλεονέκτημα που έχει το comic, δηλαδή το ιδιαίτερα "compressed" storytelling (σοβαρά, τώρα, σε 22 σελίδες συμβαίνουν πάρα πολλά πράγματα - αν το είχε γράψει ο Bendis, στην τελευταία σελίδα ο Morgan θα διάλεγε στολή λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο και αν το υπέγραφε ο Straczynski, θα βλέπαμε ακόμη σκηνές από τα προσχολικά χρόνια του ήρωα), καταλήγει να λειτουργεί εναντίον του, καθώς δεν γνωρίζουμε, στην πραγματικότητα, απολύτως τίποτα για τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες.

Σχεδιαστικά, το comic είναι αυτό που λέμε "παγίδα". Ενώ με ένα απλό ξεφύλλισμα μοιάζει εξαιρετικό, με τις δυνατές σκηνές μάχης και τα πολυσύνθετα layouts του Bart Sears σε πρώτο πλάνο, με μια πιο προσεκτική ματιά, γίνεται προφανές πως υπάρχουν πολλά αδύναμα σημεία, με φιγούρες που έχουν ελάχιστα περισσότερη λεπτομέρεια από απλά stick-figures και κάποια τρομακτικά "cheats", που μαρτυρούν βιασύνη και προχειροδουλειά. Αρκετά καλή δουλειά, πάντως, έχει γίνει στο coloring, με τις επιλογές χρωμάτων του Mike Atiyeh να είναι σε πολλά σημεία τόσο πετυχημένες που να καλύπτουν ακόμη και λάθη του σχεδιαστή.

Σε γενικές γραμμές, ένα μάλλον κακό πρώτο τεύχος, παρά το αναμφισβήτητο ταλέντο των συντελεστών του. Δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσω να μην είμαι fan του Warlord.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi