Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


17-05-05
MATADOR #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Story: Brian Steelfreeze & Devin Grayson

Script: Devin Grayson

Art & Colors: Brian Steelfreeze

Letterer: Pat Brosseau

Editor: Alex Sinclair

DC Comics (Wildstorm)

O Matador δεν υπάρχει. Είναι ένα από τα urban legends που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στα στόματα και τις συνειδήσεις των κατοίκων του Miami. Μία μυστηριώδης φιγούρα που δρα συνήθως τις νύχτες και ξεκληρίζει ολόκληρες ομάδες κακοποιών. Οι περισσότεροι όμως δεν τον έχουν δει ποτέ και αυτοί που ισχυρίζονται πως το έχουν κατορθώσει, συνήθως αντιμετωπίζονται με καχυποψία (κάτι σαν το concept που προσπαθεί κατά καιρούς να πουλήσει η DC για τον Batman με εντελώς ανεπιτυχή αποτελέσματα).

Η Isabel Cardona είναι μία νεαρή αστυνομικός, που για να επιβιώσει στο χώρο προσπαθεί να βγάζει στην επιφάνεια τα πιο macho στοιχεία του χαρακτήρα της (κάτι σας τη Sandra Bullock στο MISS CONGENIALITY, αλλά σαφώς λιγότερο "butch"). Παράλληλα έχει και ένα ψιλό-crush με έναν γοητευτικό και λιγομίλητο εισαγγελέα, ο οποίος συνεργάζεται μαζί της σε μια πρόσφατη υπόθεση (στην οποία κατά πάσα πιθανότητα εμπλέκεται και ο urban legend, Matador).

Η Isabel είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που πιστεύουν στην ύπαρξη του Matador. Η συλλογιστική της για το πως μπορεί να εξηγούνται αρκετές από τις τελευταίες, φαινομενικά ασύνδετες, υποθέσεις δολοφονίας είναι άκρως λογικοφανής, αλλά -προφανώς για τις ανάγκες του plot- κανεις από τους συνεργάτες της δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε όλα αυτά. Παρόλα αυτά, η Isabel εξακολουθεί να υποστηρίζει τις θεωρίες της και μάλλον τελικά πολλοί θα αναγκαστούν να την πιστέψουν.

Η Devin Grayson τα καταφέρνει αρκετά καλά στην ανάπτυξη των τριών-τεσσάρων βασικών χαρακτήρων του comic, αλλά δείχνει να φοβάται λίγο να εξερευνήσει πιο δυνατά θέματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από το concept και τελικά καταλήγει να γράφει μια απλή αστυνομική ιστορία με -πιθανότατα- μεταφυσικές ή υπερηρωικές προεκτάσεις (κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά σαφέστατα υποννοείται από το γενικότερο plot). Το story έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που με κάνουν να θέλω να διαβάσω τα επόμενα τεύχη (ή τουλάχιστον το επόμενο τεύχος), αλλά παράλληλα δεν διαθέτει κάτι το ιδιαίτερα ξεχωριστό που θα με έκανε να κρατάω την αναπνοή μου από την αγωνία.

Το σκίτσο του Brian Steelfreeze, που υπήρξε και ο κύριος λόγος αγοράς του comic για μενα, με απογοήτευσε ελαφρώς. Όχι πως δεν είναι στα γνωστά υψηλά επίπεδα που τον έχουμε συνηθίσει (το artwork είναι άψογο), απλά λείπει κάτι από τη "σχιζοφρενική" ποιότητα που έχουμε δει στις περισσότερες δουλειές του. Το MATADOR #1 είναι υπερβολικά "straight" από σχεδιαστικής απόψεως. Δεν υπάρχουν οι γνωστές αφηγηματικές και αισθητικές ακροβασίες που τόσο καλά εντάσσει συνήθως στα comics του ο Steelfreeze και αυτό αφήνει μια αίσθηση ανικανοποίητου, τουλάχιστον σε μένα που, έχοντας παρακολουθήσει το σύνολο της καριέρας του, περίμενα κάτι παραπάνω.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi