Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-04-06
SUPERGIRL AND THE LEGION OF SUPERHEROES #16

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Mark Waid

Penciller: Barry Kitson

Inker: Mick Gray

Colorist: Nathan Eyring

Letterer: Phil Balsman

Editor: Stephen Wacker

DC Comics

Το INFINITE CRISIS δεν μπορούσε, φυσικά, να αφήσει ανεπηρέαστο το "μέλλον" του DC Universe και έτσι το "One Year Later" treatment εφαρμόζεται και στο LEGION OF SUPER HEROES, που πλέον αλλάζει ονομασία για να συμπεριλάβει σε αυτήν και τη γνωστή ξανθιά με το mini skirt.

Προσωπικά, ως Legion fan εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ήμουν αρκετά επιφυλακτικός απέναντι σε αυτή την αλλαγή. Όχι τόσο επειδή έχω κάποια συγκεκριμένη αντίρρηση για το χαρακτήρα της Supergirl (far from it, actually), αλλά επειδή, στα μάτια μου, η επιλογή αυτή δεν έχει κάποια ιδιαίτερη λογική, πέρα από αυτή της εμπορικής κίνησης. Η Supergirl πουλάει, οπότε ας τη "χώσουμε" στο LEGION μπας και ανεβάσουμε λίγο τις -συμπαθητικές αλλά όχι ιδιαίτερα υψηλές-πωλήσεις.

Αυτά, όμως, πριν διαβάσω το ίδιο το τεύχος...

Η ιστορία ξεκινά με τους Legionnaires να κάνουν αυτό που έκαναν από το πρώτο τεύχος της καινούργιας αυτής σειράς: να ενοχλούν τους ενήλικες. Με μία διαφορά όμως. Πλέον, δεν είναι outlaws, αλλά έχουν την "υποστήριξη" (το πόσο εντός ή εκτός εισαγωγικών είναι, θα το μάθουμε, πιθανότατα, στα επόμενα τεύχη) της Earthgov, της κυβέρνησης του πλανήτη Γη, που τα έχει καλά μαζί τους από τη στιγμή που έσωσαν τον κόσμο. Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά σε σχέση με το προηγούμενο τεύχος και όμως, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους "One Year Later" τίτλους που έχω δει ως τώρα, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά. Όλοι οι Legionnaires είναι εδώ (OK, δεν τους μέτρησα κιόλας, αλλά δεν πρόσεξα άμεσα κάποια απώλεια), κανείς δεν έχει πεθάνει, κανείς δεν έχει αποχωρήσει ή "αλλαξοπιστήσει" και πέρα από την ανοχή της κυβέρνησης, δεν παρατήρησα κάποια άλλη ριζική αλλαγή. Μέχρι τις τελευταίες σελίδες...

Εκεί λοιπόν που οι Legionnaires αντιμετωπίζουν μια ακόμη εξωγήινη απειλή και μοιάζουν να τα βρίσκουν σκούρα (just a thought: για κάποιους που δυσκολεύονται τόσο πολύ και τόσο συχνά, θα περίμενε κανείς πως οι πιτσιρικάδες θα ήταν λιγότερο "ψωνισμένοι"), εμφανίζεται η Supergirl και τους βγάζει από τη δύσκολη θέση. Να εξηγήσουμε εδώ πως για το σύμπαν τους 31ου αιώνα, οι ήρωες του "σήμερα" (Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Supergirl, etc.) αποτελούν θρύλους, για τους οποίους άλλοι πιστεύουν πως πράγματι δρούσαν πριν από χίλια χρόνια και άλλοι πως είναι απλά "μύθοι", fairytales, fiction. Παρ' όλα αυτά, για τους Legionnaires, είναι διαρκής πηγή έμπνευσης, και το συγκεκριμένο είναι ένα concept που διέπει τον τίτλο σε όλα του τα incarnations.

Η απρόσμενη και ανεξήγητη εμφάνιση της Supergirl, μπορεί να αποτελεί διαφοροποίηση σε σχέση με τα όσα διαδραματίστηκαν στα προηγούμενα τεύχη, αλλά δεν εκπλήσσει τον αναγνώστη, καθώς είχε διαφημιστεί επαρκώς πριν την κυκλοφορία του τεύχους #16. Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει τον αναγνώστη, είναι η δραματική αποκάλυψη της Supergirl στον Cosmic Boy, στο τελευταίο panel του τεύχους, όταν εκείνος τη ρωτάει αν είναι πράγματι αυτή που φαίνεται να είναι και τι στο καλό γυρεύει εκεί. Τι ακριβώς του λέει; My lips are sealed. Αν όμως αυτό που ισχυρίζεται είναι γεγονός, τότε μιλάμε για μια από τις πιο ριζικές αλλαγές που έχουν συμβεί ποτέ σε superhero comic και ένα από τα πιο βάρβαρα "κρύα ντους" για το ανυποψίαστο αναγνωστικό κοινό.

Όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα σωστό Legion story.

Για όσους παρακολουθούν τον τίτλο από την αρχή, φαντάζομαι πως αυτό το τεύχος μπορεί να είναι η αρχή της "ανταμοιβής" για την υπομονή που έδειξαν ως εδώ - ακόμη και για κάποιον σαν εμένα, που μου αρέσει, γενικά, ο κόσμος που έχουν φτιάξει οι Waid και Kitson (με τον δεύτερο να δίνει ρέστα για ακόμη μια φορά) , υπήρξαν στιγμές που πίστευα πως τίποτε σημαντικό δεν συμβαίνει στο comic. Για τους υπόλοιπους, που δεν έχουν δοκιμάσει το καινούργιο LEGION OF SUPER HEROES, το #16 είναι μάλλον ένα καλό jump-on point.

Προσωπικά, περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο τεύχος και ελπίζω ο Waid να μην τα "σκατώσει".  





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi