Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


11-04-06
TRUTH, JUSTIN AND THE AMERICAN WAY #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writers: Aaron Williams & Scott Kurtz

Artist: Giuseppe Ferrario

Image Comics

Γνωρίστε τον Justin, έναν παντελώς ανεύθυνο και στην κοσμάρα του twenty-something τύπο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, που στη τελευταία μέρα του ως single αρσενικό έχει την τύχη να γίνει ο αποδέκτης ενός παρδαλού, κάπως 70’s disco αισθητικής κουστουμιού. Αυτός πιστεύει ότι είναι ένα εκκεντρικό δώρο από τους φίλους του για να το φορέσει στο bachelor party που του έχουν ετοιμάσει. Στην πραγματικότητα όμως η προέλευση του είναι εξωγήινη (του κουστουμιού, όχι του Justin) και χαρίζει στον κάτοχο του υπερφυσικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα το είχε "μαζέψει" ένας Ρώσος πράκτορας από τα συντρίμμια ενός UFO που έπεσε σε ένα καζίνο στο Reno! Οι Αμερικάνικες υπηρεσίες φυσικά το θέλουν για την πάρτη τους και καταδιώκουν τον "Ivan", που για να το κρύψει το αφήνει στο αυτοκίνητο του Justin με τα επακόλουθα που ανέφερα παραπάνω.

Με όχι και τόσο λίγα λόγια αυτή είναι η υπόθεση του πρώτου από τα πέντε τεύχη της νέας σειράς των Williams (PS238) και Kurtz (PVP). Με ένα τόσο κοινότοπο superhero origin μπορεί να γίνει κάτι ενδιαφέρον; Μέχρι ενός σημείου, ναι! Το γέλιο βγαίνει μέσα από τις παρεξηγήσεις και τα έξυπνα punch lines, με αποκορύφωμα τον απίστευτο αντιαμερικανικό μονόλογο του Ρώσου πράκτορα στην πρώτη σελίδα. Κατά τα άλλα, ο πρωταγωνιστής είναι ένας αξιαγάπητος slacker που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, αν και είναι άξιο απορίας πως κάποιος σαν αυτόν βρήκε κοπέλα και μάλιστα εκείνη δέχτηκε να τον παντρευτεί! Θα έσκαγα αν δεν το έλεγα αυτό, αλλά whatever, women move in most mysterious ways, indeed. Όλο το comic ενισχύεται από το πολύ καλό σχέδιο του Ferrario,, με την αρμόζουσα cartoon αισθητική του, όπως και από τα ζωντανά χρώματα που επέλεξε. Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι είναι καλοφτιαγμένο, ένα τόσο κλισέ ξεκίνημα, ακόμα και για comic tribute σε τηλεοπτικές σειρές τον 80’s, μειώνει λίγο την αξία του.

Εντύπωση κάνουν και μερικές λεπτομέρειες. Η σελίδα απέναντι από την πρώτη (αυτή του εσωφύλλου, αν υπάρχει τέτοια λέξη-σύμφωνα με το Word μου όχι) να έχει μια περίληψη τεσσάρων γραμμών, όπως αυτές ενός τηλεοπτικού περιοδικού. Επίσης υπάρχει και οι στίχοι από το πετυχημένο theme-song του Justin, που βρίσκεται στο www.truthjustin.com. Τέλος, μετά το πέρας της ιστορίας πέφτουν τα credits όπως ακριβώς στις παλιές τηλεοπτικές σειρές!

Σαν να μην έφταναν αυτά υπάρχει και διαγωνισμός με βραβείο ένα sketch του Justin από τον καλλιτέχνη και όλα τα τεύχη της σειράς υπογεγραμμένα! Για να τα κερδίσει κάποιος αυτά πρέπει να ανακαλύψει τις περισσότερες αναφορές στην pop κουλτούρα των 70’s και 80’s, όπου σύμφωνα με τους συγγραφείς το τεύχος είναι γεμάτο από αυτές. Εγώ προσωπικά δεν ανακάλυψα ούτε μια (άρα δεν κερδίζω και τίποτα απολύτως) επειδή αν και γεννημένος στα τέλη των 70’s, έχω αποστείλει ένα μεγάλο μέρος από εκείνες τις δεκαετίες στο υποσυνείδητο μου. Καλά θα κάνουν να παραμείνουν εκεί που είναι (ειδικά αυτή των 80’s), thank you very much. Ευτυχώς αυτό δεν με εμπόδισε να περάσω καλά με το comic, άρα και εσείς δεν νομίζω να έχετε πρόβλημα.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi