Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


19-04-06
FRIDAY THE 13TH JASON VS JASONX #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer/Artist: Mike Wolfer

Colorist: Andrew Dalhouse

Avatar Press

Το κριτήριο επιλογής του συγκεκριμένου comic για review ήταν ένα: το πόσο καμένο είναι. Σε αυτό συμφώνησαν και οι δυο γνωστοί αρχισυντάκτες του site, οπότε σας δίνεται η ευκαιρία να κατηγορήσετε όχι μόνο εμένα, αλλά και αυτούς. Μικρός πρόλογος τέλος, συνεχίζουμε!

Στο τίτλο θα παρατηρήσατε το όνομα Jason και ίσως μερικοί από τους νεότερους από εσάς να αναρωτιέστε ποιος είναι ο κύριος, γιατί τα έχει βάλει με τον εαυτό του –προσωπική εσωτερική σύγκρουση μήπως;- και αν το x δηλώνει την ύπαρξη mutants (this ain’t a MARVEL book kiddo!).

Αν αυτές είναι οι απορίες σας, είμαι εδώ να σας τις λύσω, ξεκινώντας με το origin του Jason Voorhees! Ο μικρός Jason είχε την ατυχία να πνιγεί στην ηλικία των 11 ετών στο camp Crystal Lake επειδή οι δυο νεαροί επιμελητές προτίμησαν το ετερόφυλο sex από το να κάνουν τη δουλειά τους. Μετά από χρόνια η μητέρα του ορκίστηκε εκδίκηση διαπράττοντας μια σειρά φόνων στο χώρο εκείνο. Αυτό ήταν το σενάριο της πρώτης ταινίας FRIDAY THE 13TH, πίσω στο μακρινό 1980. Στο δεύτερο μέρος ο Jason επιστρέφει ως μια άτρωτη ανθρώπινη δολοφονική μηχανή και ταλαιπωρεί κόσμο και κοσμάκη για άλλες 7 ταινίες. Στο JASONX του 2002 που διαδραματίζεται στο 2455 (don’t ask) μεταμορφώνεται σε Uber-Jason, (cyborg με απλά λόγια) και συνεχίζει την παλιά, καλή του τέχνη.

To comic αυτό αφορά τους φίλους αυτής της πιο πρόσφατης ταινίας, όσους διάβασαν το JASONX one-shot (του οποίου είναι και sequel) που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και τους splatter junkies. Για την ακρίβεια αφορά μόνο αυτούς και κανέναν άλλον! Η ιστορία είναι απλοϊκή, με μοναδικό κίνητρο την δημιουργία πρόφασης για την ταυτόχρονη ύπαρξη δυο Jason. Τώρα αν το ζητούμενο σας είναι να βαφτούν οι σελίδες κόκκινες από τους αλλεπάλληλους φόνους καλώς, βρήκατε το ιδανικό comic! Το σχέδιο είναι επαρκές στο γνωστό ύφος της AVATAR PRESS, τα 2 από τα 5 εξώφυλλα είναι του detail freak Juan Jose Ryp (τα υπόλοιπα είναι από τον Mike Wolfer) και τουλάχιστον το wrap πού έχω στα χέρια μου αξίζει τα λεφτά του.

Τώρα αν αξίζει να δώσετε τα 5 περίπου ευρουλάκια για την απόκτηση του, μάλλον όχι! Εκτός αν είστε ψιλοκουνημένοι στο μυαλό σαν εμένα, που ώρες-ώρες με πιάνει η νοσταλγία και αναζητώ κάτι που να θυμίζει την εφηβεία μου, χωρίς να με πολυενδιαφέρει η ποιότητα του. Για μένα αξίζει ένα 3/5 για τον fanboy-ιστικο χαβαλέ που μου προσέφερε. Αντικειμενικά όμως δεν μπορώ να του δώσω πάνω από την παρακάτω βαθμολογία, που και αυτή είναι μάλλον υψηλή!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi