Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


06-06-06
LOADED BIBLE

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Tim Seeley

Penciler: Nate Bellegarde

Finisher: Mark Englert

Colorist: Rex Justice

Letterer: Steve Seeley

Executive Producer: Robert Kirkman

Image Comics

Φανατικοί χριστιανοί, αφήστε στην ησυχία του το DA VINCI CODE και ασχοληθείτε με την πραγματική βλασφημία: Ο Κύριος Υμών κρατάει σπαθί, σφάζει βρικόλακες και όταν αυτοί τον πλησιάσουν επικίνδυνα, τους φτύνει, με το θεϊκό σάλιο του να καίει τους απέθαντους όπως ο αγιασμός. Η βλασφημία όμως συνεχίζεται, κύριοι: Σε αυτό το ανοσιούργημα ο Χριστός παρουσιάζεται αδύναμος απέναντι στο άλλο φύλο, ενώ παράλληλα η Εκκλησία του Θεού, φέρεται να έχει ρόλο περίεργο και προθέσεις μη αγαθές!

...

Τί καλά που τα comics δεν είναι τόσο δημοφιλής τέχνη όπως ο κινηματογράφος! Και τι καλά που αυτό το comic μπόρεσε να εκδοθεί σε μια χώρα που παρότι έχει μπόλικα θέματα να την τρώνε στο εσωτερικό της, τουλάχιστον επέτρεψε την κυκλοφορία και διανομή αυτής της ιστορίας. Κι εδώ δεν μπορώ παρά να κάνω τη θλιβερή διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη ελευθερία στην έκφραση, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να ακουστεί για την Ελληνική κοινωνία που δεν διστάζει να λογοκρίνει την καλλιτεχνική έκφραση, όταν κάποιοι αποφασίσουν ότι "θίγονται θρησκευτικά πιστεύω" (φαντάζομαι ότι θα θυμάστε όλοι το αίσχος που έγινε με τον Ιησού του Haderer).

Ας γυρίσουμε όμως στο προκείμενο: Ναι, ο Χριστός πολεμάει βρικόλακες. Και όχι, δεν βρίσκεστε μπροστά σε ένα trash υβρίβιο, αλλά σε μια ιστορία που παίζει με τα κλισέ και τις ακρότητες, για να πει αλήθειες σκληρές, τόσο για τον πολιτισμό και το ήθος μας, όσο και για τις εξαρτήσεις μας από την εκάστοτε εκκλησία. Παράγγειλα, και στη συνέχεια έκατσα να διαβάσω αυτό το comic, πιστεύοντας ότι θα είχα να κάνω με μια καμμένη σάτιρα, αμφιβόλου αίσθησης του χιούμορ, και τελικά αυτό που κατέληξα να διαβάζω, ήταν οι πικρές διαπιστώσεις ενός ανθρώπου για την ίδια την ανθρώπινη φύση.

Δευτέρα Παρουσία λοιπόν, με τον προσφιλή σε όλους μας Jesus, να επιστρέφει στη Γη για να σώσει την ανθρωπότητα από τις ορδές βρικολάκων που εκπροσωπούν τις δυνάμεις του σκότους. Η εκκλησία είναι δυνατότερη από ποτέ: Οχυρωμένοι πίσω από το New Vatican City και με τον ίδιο τον Μεσσία στην ενεργό δράση να σφάζει αφειδώς βρικόλακες, το καθεστώς δεν μπορεί παρά να είναι θεοκρατούμενο.

Τί γίνεται λοιπόν όταν ο Υιός Του Θεού, κάνει ένα φρικτό λάθος; Τότε οι σύμβουλοί του, απλώς τον προτρέπουν να μη δώσει συνέχεια στις τύψεις του. Κι αυτή είναι η αρχή για την αποκάλυψη μιας αλήθειας, που σε βρίσκει εντελώς απροετοίμαστο! Από αυτό το σημείο και μετά, το LOADED BIBLE, γίνεται σελίδα με τη σελίδα, ολοένα και περισσότερο εύστοχο και καυστικό. Το σενάριο του Tim Seeley παίρνει όλη τη σαθρότητα της δικής μας κοινωνίας και τη μεταφέρει σε ένα μέλλον που θα μπορούσε και να είναι το δικό μας, αν τελικά αποδεικνύονταν ποτέ, ότι ο κόσμος μας δεν ήταν τόσο βαρετά ρεαλιστικός. Σε ότι αφορά τώρα στο σχέδιο του Nate Bellegarde, οφείλω να πω πως παρότι ήταν αρκετά καρτουνίστικο για τα γούστα μου, εν τούτοις είχε μια γκροτέσκα εμμονή που το έκανε -τουλάχιστον στα μάτια μου- ξεχωριστό.

Προσθέστε σε όλα αυτά και το γεγονός ότι το LOADED BIBLE έχει cover price $4.99, προσφέροντας 46 έγχρωμες σελίδες ιστορίας και τότε θα έχετε την πρότασή μου, αν θέλετε να διαβάσετε μια καλή ιστορία που θα σας διασκεδάσει και θα σας προβληματίσει. Και για να μην με κυνηγάτε σε περίπτωση που δεν σας αρέσει, νίπτω τας χείρας μου και σας παραπέμπω σε ένα 5σέλιδο preview του comic, το οποίο και είχαμε φιλοξενήσει πριν από λίγο καιρό στο COMICDOM.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi