Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


20-06-06
SKYSCRAPERS OF THE MIDWEST #3

του Αριστείδη Κώτση

Writer/artist : Joshua W. Cotter

AdHouse Books

Η AdHouse τον τελευταίο χρόνο είναι μια από τις αγαπημένες μου εταιρείες. Σχεδόν όλα τα comics που παρουσιάζει διατηρούν ένα πολύ υψηλό, ποιοτικά, επίπεδο. Η AdHouse ξεκίνησε να δημοσιεύει το SKYSCRAPERS OF THE MIDWEST όταν αυτό κέρδισε το Isotope Award for Excellence in Mini-Comics to 2004. Πέρυσι το comic και ο δημιουργός του ήταν προτεινόμενοι στα Ignatz Awards ("εναλλακτικά" βραβεία που δίνονται σε small press comics ή και σε creator owned σειρές από μεγαλύτερες εταιρείες) του 2004 για Outstanding Series και Promising New Talent

Το SKYSCRAPERS είναι ένα εξαιρετικό, και κατά μια έννοια τυπικό, παράδειγμα alternative αμερικάνικου comic. Όλα τα γνωστά στοιχεία είναι εκεί: Η δύσκολη ενηλικίωση, η απομόνωση από τους συνομηλίκους, η μοναξιά και ο ύπουλος, αθόρυβος τρόπος που ο θάνατος κάνει την παρουσία του αισθητή. Είναι ένα μείγμα καθημερινότητας και ονειροπόλησης που φέρνει στο μυαλό ταινίες του David Lynch.

Ο κόσμος του Joshua Cotter είναι παράξενος και οικείος ταυτόχρονα. Οι ήρωες του απεικονίζονται σαν γάτες (και κάποιες φορές σαν ρομπότ), ενώ τα μάτια τους είναι πάντοτε εντελώς κενά. Δημιουργείται έτσι μια έντονη αντίθεση με τον επώδυνα ρεαλιστικό χαρακτήρα της ιστορίας. Το SKYSCRAPERS μιλά για το πόσο απάνθρωπα και βίαια φέρονται τα παιδιά το ένα στο άλλο και για τον σκληρό τρόπο, με τον οποίο το πέρασμα από την παιδική στην εφηβική ηλικία και από εκεί στην ενηλικίωση γίνεται πραγματικότητα.

Η μεγαλύτερη επιρροή του Joshua Cotter είναι μάλλον ο Chris Ware. Δεν είναι μόνο οι "ψεύτικες" διαφημίσεις ("Memories for Sale"), το πικρό χιούμορ στα κείμενα που συνοδεύουν το comic, οι λεπτομέρειες που ο Cotter χωράει ακόμη και στο κείμενο του copyright ή ο τρόπος που χρησιμοποιεί ένα γιγαντιαίο ρομπότ με τον τρόπο περίπου που χρησιμοποιείται ο Superman στο ACME NOVELTY LIBRARY, αλλά γενικά ολόκληρή η ατμόσφαιρα που αποπνέει το comic και η μελαγχολία που κουβαλάει που θυμίζουν τόσο πολύ το ύφος του Chris Ware.

Το πιθανότερο είναι, όχι απλά να μην έχετε διαβάσει ποτέ το SKYSCRAPERS OF THE MIDWEST, αλλά να μην έχετε ξανακούσει καν για αυτό (και είναι κρίμα, γιατί πρόκειται για ένα από τα καλύτερα comics που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή). Προσωπικά, όμως, θα στοιχημάτιζα ότι σύντομα το όνομα του Cotter θα συναντάται όλο και πιο συχνά δίπλα σε αυτά των Ware, Clowes, Burnes, Tomine κ.α.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi